Björn Axen plattång bäst i test

Björn Axén plattång bäst i test – 3 med toppbetyg!

Petra Ljunghov

Björn Axén har länge varit en ledande aktör inom skönhet och hårstyling, och deras plattänger är inget undantag. I den här artikeln jämför vi deras plattängers teknologier, uppvärmningsförmåga, temperaturkontroller och utformning. Vi visar också vad vi anser vara Björn Axéns bästa plattång som fått toppbetyg av experter, kändisar och konsumenter. Upptäck vilken plattång från Björn Axén som är bäst i test och få svar på eventuella frågetecken på vägen.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Björn Axén plattång bäst i test

 1. Bäst i test: Björn Axén Straight & Curl Nano Pro
 2. Bästa lilla: Björn Axéns mini plattång
 3. Bäst medelstora: Björn Axén ‘Straight & Curl’

Bäst i test: Björn Axén Straight & Curl Nano Pro

Björn Axen Straight & Curl nano pro
Björn Axén Straight & Curl nano pro
Avrundad form på värmeplattorna
Glider smidigt genom håret
Bra på långt hår
Snabb uppvärmning
För små värmeplattor

Den modell vi utser till Björn Axén plattång bäst i test är deras “Straight & Curl Nano Pro” på grund av sin innovativa design, smidighet och snabba prestanda som verkligen imponerar på oss. Vi ser att den bäst lämpar sig för medellångt eller långt hår. Den höga uppvärmningstemperaturen gör den riktigt effektiv att använda, trots att värmeplattorna är ännu mindre än på deras fullstora variant i samma serie. Den avrundade formen på plattorna väger dock upp för det i och med att den då dras lättare genom håret.

Den nano-keramiska ytan hjälper till att reducera eventuella skador på håret samtidigt som den ger håret en frisk och fin glans. Björn Axén Straight & Curl Nano Pro är till och med utrustad med en lång roterbar sladd, som inte brukar finnas på plattänger av det mindre slaget – tummen upp!

Bästa lilla: Björn Axéns mini plattång

Björn Axen mini plattång
Björn Axén mini plattång
Kompakt
Bra keramiska plattor
Billig
Snabb uppvärmning
Passar inte långt hår

Björn Axéns mini plattång är också imponerande, eftersom de lyckats få in så pass bra keramiska plattor. Den är också konstruerad för att kunna komma åt de riktigt svåråtkomliga ställena, samtidigt som den behåller den där smidigheten. I och med att den är så liten tar det dock väldigt lång tid att platta långt hår med den, i det fallet tycker vi testvinnaren lämpar sig bättre.

Björn Axén har lagt fokus på att bevara hårets hälsa samtidigt som den ger en smidig upplevelse. Vi på thebeautyroom.se uppskattar också den snabba uppvärmningstiden.

Bäst medelstora: Björn Axén ‘Straight & Curl’

Björn Axen straight & curl plattång
Björn Axén straight & curl plattång
Roterbar sladd
Snygg och slim design
Justerbar temperaturkontroll
Billig
Små värmeplattor
Tyvärr hittades inga priser...

Björn Axéns fullstora i serien “straight & curl” levererar professionell prestanda för både rakt och lockigt hår. Dessutom är den utrustad med avancerad keramisk teknologi och snabb uppvärmning, vilket gör den både snabb och effektiv.

Den har även det vi på The Beauty Room ser som allra högst: justerbar temperaturkontroll! Det gör att den passar lika bra för det lockiga som för det raka. Den roterbara sladden ger den ännu ett plus i kanten. Vi gillar också att den kommer in till ett så pass lågt pris! Det enda vi ser som ett minus med den är att den har för små värmeplattor, de skulle kunna fått plats med minst 50% längre.

BeläggningKeramisk
Justerbar temperatur?Ja
Roterbar sladd?Ja
Bästa Björn Axen plattången

Hur väljer man den bästa Björn Axén plattången?

För att välja den bästa plattången från Björn Axén bör du följa dessa punkter:

 • Hårtyp: Börja med att identifiera din hårtyp. Tjockt, lockigt hår kräver högre värme (200°C+), medan fint hår kan behöva skonsammare inställningar (ibland hela vägen ned till 100°C).
 • Temperaturkontroll: Välj en plattång med justerbar temperatur så att du kan anpassa värmen efter ditt hår och stylingbehov.
 • Teknologi: Överväg om du vill ha en plattång med keramisk beläggning för skonsam styling eller om du behöver extra värme för snabbare resultat.
 • Extra funktioner: Kolla om plattången har funktioner som snabb uppvärmning, roterbar sladd eller automatisk avstängning för bekvämare användning.

Hur bra är Björn Axén plattänger?

Björn Axén plattänger har etablerat sig som pålitliga och högkvalitativa stylingverktyg på marknaden. Deras plattänger har fått positiva recensioner från både användare och experter. Med avancerad teknologi och kvalitetsmaterial har de blivit kända för att erbjuda skonsam styling med imponerande resultat. Björn Axén plattänger är ofta uppskattade för sin snabba uppvärmning och användarvänliga funktioner.

Vad säger andra om plattänger från Björn Axén?

Andra användare, kändisar och stylister har generellt uttryckt positiva åsikter om Björn Axén plattänger. Användare har berömt deras förmåga att skapa släta och vackra frisyrer. Stylister har uppskattat de avancerade tekniska funktionerna och användarvänligheten hos Björn Axéns plattänger.

Var kan man köpa Björn Axén plattänger?

Du kan köpa Björn Axén plattänger på följande platser:

 • Frisörsalonger: Eftersom Björn Axén är ett svensk varumärke finns de ofta hos frisörsalonger. Kanske inte alla modeller, men de mest populära.
 • Varuhus: Många varuhus och större köpcentrum har en avdelning för hårstylingverktyg där du kan hitta Björn Axéns produkter.
 • Online återförsäljare: Webbplatser som Amazon, Nordicfeel, och Eleven säljer ofta Björn Axén plattänger och erbjuder ett brett urval av modeller.
 • Björn Axéns officiella hemsida: Besök Björn Axéns webbplats för att köpa deras produkter direkt och vara säker på att få äkta varor.

Erbjuder Björn Axén garantier på plattänger?

Ja, Björn Axén erbjuder 2 års garanti på sina plattänger. Det är dubbelt så lång garanti som standarden för plattänger som är 1 år.

Hur skiljer sig Björn Axén plattänger från andra?

Björn Axén plattänger skiljer sig från andra genom sin högkvalitativa teknologi, som inkluderar keramisk teknik för skonsam styling, samt deras rykte för pålitlighet och proffsiga resultat.

Hur skiljer sig Björn Axén plattänger i pris och värde?

Björn Axén plattänger erbjuder en bra balans mellan pris och värde. De är konkurrenskraftigt prissatta (många modeller runt 500 kr) med tanke på den högkvalitativa teknologi och prestanda de erbjuder.

Hur bra är Björn Axén plattänger i jämförelse med andra märken?

Björn Axén plattänger rankas högt bland de bästa märkena på marknaden, tack vare deras avancerade teknologi och prestanda till ett lägre pris än genomsnittet.

Björn Axén plattång test

Hur gjorde vi vårt test av Björn Axéns plattänger?

För att göra vårt test av Björn Axéns plattänger började vi med att titta på vilka modeller de erbjöd. Sedan tittade vi på vad som skiljde de åt i form av funktionalitet, uppvärmning, sladdlängd och inställningsbar temperatur. Utifrån det vi sedan läste i produkternas beskrivningar och recensioner skrev vi våra egna recensioner om de.

Källor