Plattång bäst i test

Plattång bäst i test – 5 bästa plattängerna

Matilda Niklasson

Uppgiften att platta håret är inte lätt, framför allt inte med fel verktyg. Att hitta den bästa plattången kräver att man tittar på konstruktionen, dess funktioner och tar hänsyn till sin egen hårtyp. Många faktorer spelar in för att utse en modell till plattång bäst i test. Dessa inkluderar varumärkets rykte, pris, skonsamhet mot håret, enkelhet att justera temperaturen och enkelhet att använda den. När man jämför plattänger är det viktigt att ha dessa kriterier i åtanke.

Bland de många alternativen där ute har plattänger fått riktig dragkraft. Den här artikeln visar dig de bästa plattängerna, med hänsyn till deras unika egenskaper, funktionalitet, fördelar, användning, och prislappar.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Plattång bäst i test

Bäst i test: ghd ‘Platinum+ styler’ plattång

ghd Platinum+ styler plattång
Reglerar värmen automatiskt
Lätt att använda
Gångjärn som snurrar
Anpassar värmen efter användning
Dyrare än genomsnittet

Ghd är ett välkänt märke, och de tar verkligen marknaden med storm. Just deras Platinum+ Styler är den vi nu utser till plattång bäst i test. Den överträffar förväntningarna med sin unika utformning och innovativa teknologi.

Unikt för den är dess banbrytande “ultra-zone” med en teknologi som gissar sig fram. Det raffinerade systemet känner av varje hårsektion och anpassar snabbt temperaturen så att den alltid ligger på optimala 185ºC. Plattorna reglerar värmen 250 gånger i sekunden, vilket garanterar ett otroligt jämnt och precist resultat. Utöver det imponerar den ännu mer genom sin förmåga att känna av hårets tjocklek och hur snabbt man stylar det. Plattången ger en perfekt och personlig styling, genom att anpassa värmen allt eftersom man rör den i håret!

Det vi också gillar är att den är så användarvänlig, bland annat genom sitt unika gångjärn som garanterar att plattorna ligger perfekt medan man stylar. Den runda formen ger ytterligare frihet att experimentera med lockar, vågor eller gardin-rakt hår.

Tyvärr är ghd plattänger dyrare än andra märken, men med tanke på den fantastiska teknologin tycker vi fortfarande det är värt pengarna.

ghd Platinum+ styler plattång är i huvudsak en robust och pålitlig plattång som kombinerar högkvalitativ design med en fantastisk användarvänlighet. Även om priset kan vara lite högre än genomsnittet, tycker vi på thebeautyroom.se att den är värd de extra slantarna.

Bästa billiga: BaByliss ‘Hydro Fusion 230’

BaByliss Hydro Fusion 230 plattång
Billig
Flexibla värmeinställningar (150-235°C)
Automatisk avstängning
Roterande gångjärn
Plastig konstruktion

Last updated: 2024-04-23 05:49:04

BaByliss Hydro-Fusion 230 är ett lite billigare alternativ som fått riktigt höga betyg av fler än oss på The Beauty Room! Den kombinerar egenutvecklad teknik från märket, med riktigt bra stylingresultat. Den har en så kallad “plasmateknik”, vilket gör att den tränger in djupt i hårstråna och återfuktar håret inifrån och ut. Resultatet blir ett mjuk och glänsande hår, utan det där frisset!

Den har fem olika värmeinställningar (150-235°C) vilket gör det riktigt lätt att anpassa den efter olika hårtyper och preferenser. I och med att den har ett så brett spektrum av värmeinställningar kan man göra allt från naturliga, mjuka vågor, till ett helt slätt resultat.

Vi måste också lyfta fram att plattorna leder värmen bra tack vare sin keramiska beläggning. Detta gör att värmen distribueras jämnt genom håret och minskar risken för håret att skada, även när man inte använder något värmeskydd. För extra säkerhet hittas till och med en automatisk avstängningsfunktion, som stänger av plattången när den inte har använts på en stund.

Trots det lägre priset har BaByliss inte snålat in på de där funktionerna man söker. Den håller industristandard och har en sladd på 2,5 meter, men har också ett roterande gångjärn vilket gör den lätt att snurra runt utan att sladden kommer i vägen.

Det enda vi egentligen ser som negativt med BaByliss Hydro-Fusion 230 är att den har en lite väl plastig konstruktion. Trots det tycker vi den är ganska slitstark, och det är ju trots allt hårets stylingresultat som spelar störst roll. Om man räknar in priset i ekvationen tycker vi definitivt den förtjänar en andra plats på topplistan.

Bäst premiumval: Dyson ‘Corrale’

Dyson Coralle
Sladdlös
Otroligt skonsam mot håret
Reglerar temperaturen automatiskt
2 års garanti
Dyr

Last updated: 2024-04-23 05:49:05

Vad hade plattång bäst i test listan varit utan en Dyson? Visst, air wrap i all ära, men Dyson har faktiskt lyckats med sin plattång också. Precis som Dysons andra produkter har även den här en ny teknik, som gör att hårets skada minskas med 50% (enligt deras egna tester).

Det är dessutom en sladdlös plattång, vilket gör den otroligt enkel att använda! Även utformningen av själva tången gör att stylingen förenklas – inget mer strulande med en sladd som trasslar. Den har ett starkt 4-cells litium-jon-batteri, vilket ger samma prestanda som en vanlig plattång, fast utan sladden. Plattången har också ett system för att hålla koll på batteritiden vilket reglerar värmen allt eftersom batteriet laddas ur.

Dess smarta värmeregleringssystem är det vi på The Beauty Room gillar allra mest. Dyson Corrale garanterar att man aldrig överskrider den inställda temperaturen, vilket är en av många anledningar till att den är så skonsam mot håret.

Plattorna är formade med så kallad “legering” som har anpassats till bredden på människors hår. Plattorna böjer sig också för att samla ihop håret, så att man kan få till samma styling med mindre värme. Detta minskar slitage på håret med upp till 50% enligt Dyson själva, en fördel som är svår att ignorera.

Bäst display: Remington ‘Silk S9600’ plattång

Remington Silk S9600 plattång
Stor & lättläslig display
Snabb uppvärmning (10 sekunder)
Lång vridbar sladd (3 m)
Minnesfunktion

Last updated: 2024-04-23 05:49:05

Remington ‘Silk S9600’ är en plattång i toppklass, anpassad för alla hårtyper. Den har ett fantastiskt bra glid genom håret, något vi inte sett särskilt ofta hos konkurrenter. Det faktum att den dessutom kan regleras mellan 150°C och 235°C gör att vi på The Beauty Room gillar den ännu mer.

Det som verkligen står ut är hur snabbt den värms upp. Man behöver bara vänta 10 sekunder tills den är redo att användas. Dessutom har den en så kallad “turbo boost”-funktion, som höjer temperaturen till 240°C i 30 sekunder, vilket gör sig perfekt när man ska fixa de där sista stråna.

Det vi gillar allra mest är dess digitala display! Remington har maxat användarvänligheten och lagt in ett minne som kommer ihåg den senaste använda temperaturen och automatiskt ställer in den samma nästa gång.

För att få en jämn styling, använder ‘Silk S9600’ infraröda keramiska plattor som distribuerar värmen otroligt jämnt. Plattorna i sig är dessutom extra långa (110 mm), vilket gör att den täcker ännu fler hårstrån åt gången.

Silk S9600 har också en lite längre sladd än genomsnittet (3 m) och såklart ett gångjärn som går att snurra. Man får dessutom med en förvaringsväska, vilket vi gillar.

Bäst för tjockt hår: Cera ‘Straightener Wide Pro’

Cera Wide Pro ceramic plattång
Effektiv på tjockt och långt hår
Håller temperaturen stabilt
Automatisk avstängning
Internminne
Dålig display

Last updated: 2024-04-23 05:49:06

Cera fokuserar på att skapa mini plattänger, men detta är en av deras fullstora modeller. De breda keramiska plattorna gör den verkligen perfekt för att tämja det där extra långa och tjocka håret. Dessutom har den otroligt snabb uppvärmning och håller temperaturen stabil tack vare de keramiska plattorna.

En av de mest imponerande detaljerna är den inbyggda “ION”-tekniken, något de har i många av sina produkter. I kombination med keramik- och turmalinplattor bidrar ION-tekniken till att håret inte bara blir rakt, det behåller också sin naturliga glans. Även Cera’s plattång har ett internminne som minns de tidigare inställningarna.

Cera’s “Straightener Wide Pro” är en modell vi verkligen tycker om, allra mest på tjockare hår. Lockigt hår tenderar att vara tjockare än platt, vi uppskattar att Cera har tänkt på det i sin utformning!

Bästa plattången

Bästa plattången: så väljer du rätt

När du väljer den bästa plattången, ha faktorer som minnesfunktion, minst 2 meters sladd, justerbar temperatur (automatisk är att föredra), snabb uppvärmning, enkelhet att rengöra, och automatisk avstängning i åtanke. Titta alltid på tredje-parts tester och läs kundrecensioner för användarerfarenheter.

Vilken plattång är mest skonsam?

Den mest skonsamma plattången är enligt oss Dyson Coralle. Detta eftersom den samlar ihop håret och reglerar temperaturen 100 gånger i sekunden för att inte överskrida den inställda temperaturen.

Hur många grader ska man ha på en plattång?

Den idealiska temperaturen för plattänger varierar beroende på hårtyp och skick. Det rekommenderas att prova mellan 150° och 180°C, och justera vid behov för att undvika den brännande känslan.
För tunt hår: 180 till 190°C
Tjockare eller grövre hår: 200 till 230°C.

Vilken plattång använder frisörer?

Professionella frisörer föredrar högkvalitativa plattänger med keramiska eller titanplattor för jämna resultat med minimal skada. De väljer ofta märken som ghd, BaByliss, och Chi på grund av deras tillförlitlighet och jämna värmefördelning.

Kan man använda plattång på blött hår?

Absolut inte! Användning av plattång på blött hår kan orsaka allvarlig skada och brott. Håret bör vara helt torrt innan du använder en plattång för att förhindra skador och få bästa möjliga resultat. Använd alltid värmeskyddande produkter för att skydda ditt hår.

Hur använder man en plattång?

  1. Förbered håret: Tvätta och torka håret helt. Applicera en värmeskyddande produkt för att minimera skador.
  2. Värm upp plattången: Ställ in rätt temperatur för din hårtyp; tunt hår behöver lägre värme än tjockt.
  3. Dela håret i sektioner: Arbeta med mindre sektioner i taget för jämnt resultat.
  4. Platta håret: För plattången från rot till topp, håll den rörlig för att undvika värmeskador.
  5. Avsluta med produkter: Efter plattandet, använd hårserum eller hårspray för att det ska hålla i sig.
Plattång test

Plattång test: så gjorde vi på The Beauty Room

För att göra vårt plattång test tog vi först och främst en titt på vilka modeller som fanns där ute. Därefter plockade vi ut en som passade för vardera ändamål, vi ville hitta en modell som passade extra tjockt hår, en riktigt billig, en dyr, och först efter att vi jämfört de skulle vi välja ut vilken som var bäst i test. Vi hittade 5 modeller, och tittade närmre på vad andra tyckte om de, samt vad tillverkarna själva hade att säga om de. Med hjälp av det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla plattängerna.

Källor