Budget primer bäst i test

Budget primer bäst i test – 3 bästa billiga primers!

Susanne Blomsterqvist

En budget primer är en billig primer som kostar under 5 kr per milliliter. Dessa är ofta lite sämre än dyrare varianter, vilket gör att det är svårt att hitta rätt. Därför ska vi i den här artikeln utforska marknadens 3 bästa billiga primers, samt jämföra deras resultat, hållbarhet, pris och ingredienser. Dessutom ger vi svar på vilken budget primer som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Budget primer bäst i test

Bäst i test: By Lyko ‘Grip That Base’ primer

By Lyko “Grip That Base” primer
Gel-textur
Jämnare hudton
4.0/5 i snittbetyg
Får sminket att hålla otroligt länge
Parfymerad

Last updated: 2024-04-23 05:57:49

Lyko’s egna “Grip That Base” är den vi utser till budget primer bäst i test. Gel-texturen är riktigt lätt att applicera och ger direkt en jämnare hudton. Med sin hyaluronsyra ger primern dessutom en fyllig och återfuktande känsla på huden. Hela formulan är dessutom vegansk vilket visar på Lykos hållbarhetstänk.

Formulan i sig är lätt men ändå greppande, precis som produktnamnet nämner. Den går snabbt in i huden och man behöver inte förlänga sminkrutinen för att låta den torka, snarare förkorta den.

Vad gillar vi allra mest då? Att den får sminket att hålla så otroligt länge! Detta gör att nackdelen av att den är parfymerad vägs upp. Sminket lägger sig fint på den och håller sedan otroligt.

På Lykos egna hemsida har den ett snittbetyg på 4.0/5 baserat på 46 omdömen. Här nämner kunder hur den är både prisvärd och bra som baslager.

Bästa billiga blur primer: essence ‘Poreless Partner’ primer

essence “Poreless Partner” primer
Riktigt lätt att sminka på
Jämnar och “suddar ut” ojämnheter
Innehåller niacinamid
4.6/5 i snittbetyg hos Lyko
Konsistens för torr på torr hud

Essence “Poreless Partner” är den bästa billiga blur primern vi hittat. Precis som namnet nämner jämnar och slätar den ut huden, genom att dölja porerna. Dessutom innehåller den niacinamid vilket i sin tur reducerar synligheten av porerna. Vi gillar att Essence valt att kombinera hudvårdande egenskaper i deras “Poreless Partner”.

Det är en så kallad blur primer som verkligen suddar ut ojämnheterna effektivt. Detta är även något vi sett folk kommentera i sina recensioner om den. Evelina som är kund hos Lyko.se har sagt att den “får huden att se jätteslät ut och ligger jättefint under smink”.

För att vara en billig primer är denna verkligen en av de främsta på marknaden. Det är chockerande hur en så pass billig primer kan hålla så hög kvalitet, och denna passar till och med på problemhy!

Det finns dock en negativ aspekt med den – konsistensen. Den kan vara lite för torr på torr hy.

Bästa billiga glow primer: essence ‘Hello, Good Stuff!’

essenece “Hello, Good Stuff!” glow serum primer
Bra och enkel applicering
Billigast!
Agerar niacinamid serum
93% naturliga ingredienser
Passar inte känslig hy

Last updated: 2024-04-23 05:57:50

Essence “Hello, Good Stuff!” är en av marknadens allra billigaste primers. Den är bland annat berikad med vattenmelonvatten och niacinamid (vilket gör att den klassas som niacinamid serum). Ingredienslistan är det som imponerar på oss allra mest, den består av 93% naturliga ingredienser! Så pass skonsamma ingredienser hittar man väldigt sällan hos billiga primers.

Primern har en lätt geltextur som glider smidigt över huden, samtidigt som den torkar in snabbt. Denna formula återfuktar, samtidigt som det ger en slät bas för sminkningen. Serumet i den gör huden extra mjuk vilket är något vi på The Beauty Room verkligen tycker om.

I skrivande stund kostade en 30 ml förpackning endast 59 kr! Det enda vi inte tycker om med den är att den inte passar känsligare hy.

Hos Lyko.se har essence “Hello, Good Stuff!” ett högt genomsnittligt betyg på 4.0/5 baserat på 90 recensioner. Här nämner recensioner att den doftar tuggumi, samt att den slätar ut huden.

Bästa billiga primern

Hur väljer man den bästa budget primern?

För att välja den absolut bästa budget primern behöver man ha en mängd saker i åtanke, inte bara vad den ger för resultat. Nedan är en lista över de viktigaste kriterierna när man väljer billig primer, detta inkluderar prisjämförelse, skonsamhet, applicering och SPF.

  • Prisjämförelse. Det är viktigt att jämföra priset per milliliter och borste från den faktiska prislappen. Detta eftersom en primer kan verka jättebillig men innehålla en väldigt liten mängd i tuben.
  • Skonsamhet. En bra primer ska vara skonsam mot huden. Eftersom budget primers ofta använder sig av billigare ingredienser är det ännu viktigare att ha detta i åtanke, eftersom långt ifrån alla budget primers är just skonsamma.
  • Applicering. Primern ska lätt smälta in i huden, och snabbt ska det gå. Det är också viktigt att den glider smidigt över huden. Det gör att sminkningen går både snabbare, och ser mer naturlig ut.
  • SPF. Eftersom primern ofta agerar baslager är det bra om den innehåller solskyddsfaktor. Det är viktigt för att skydda huden mot tidiga ålderstecken.
Budget primer test

Hur gjordes vårt budget primer test?

För att göra testet av budget primers började vi med att välja ett prisspann, vilket blev max 150 kr. Därefter jämförde vi olika primers pris per milliliter och recensioner för att välja ut en handfull produkter att ha med.

Efter själva urvalet gjorts tittade vi på mängder av recensioner från kunder, men också en del produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst i de skrev vi egna recensioner om produkterna.

Källor