Niacinamide serum bäst i test

Niacinamide serum bäst i test – hitta bästa niacinamide serumet!

Mikaela Höstfors

Letar du också efter niacinamide serum bäst i test? Då har du kommit till rätt artikel! Nedan letar vi fram det allra bästa niacinamide serumet efter dina behov. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att underlätta ditt val – den hittar du i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Läs igenom topplistan du också!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Niacinamide serum bäst i test

1. The Ordinary Niacinamide serum

2. Jorgobé Niacinamide serum

3. Cosrx "The Niacinamide"

Bäst i test

Bäst lyster

Bäst för oljig hy

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

The Ordinary niacinamide serum – bäst i test!

En genomskinlig vit flaska med niacinamide serum tillverkat av The Ordinary
Torkar in snabbt
Riktigt billig
Minskar orenheter

Det serum vi tycker förtjänar titeln som niacinamide serum bäst i test är The Ordinary. Det riktigt låga priset trots att det är så effektivt gör att vi inte kan göra annat än älska det! Den riktigt lätta formulan går in i huden på bara några sekunder och känns inte ens.

Dagen efter man lagt på serumet vaknar man med mindre röda fläckar och finnar går ner sig rejält. Detta för att The Ordinary fokuserat på att minska intrycket av oren och tilltäppt hud med formulan. Den verkar alltså förebyggande mot orenheter i hyn.

Bäst lyster: Jorgobé niacinamide serum

En vit tub med niacinamide serum tillverkad av Jorgobé
Fin lyster
Jämnar ut huden
Hjälper mot black heads och finnar

Många älskar Jorgobé’s niacinamide serum, inklusive vi! Det är ett lite annorlunda serum i den mån att den har en krämig formula. Det gör att det tar lite längre tid att torka in men jämnar verkligen ut huden fint.

Det som också skiljer Jorgobés serum från andra är att den ger en sådan fantastisk lyster efteråt! Många skapar snarare en matt hy efter användning – så är inte fallet när man använder denna.

För dig som har problem med finnar och black heads är den även hjälpsam för det. Man märker verkligen en skillnad när man slutar använda den; huden vill ha!

Bäst för oljig hy: CosRx “The niacinamide”

En svart liten flaska med niacinamide serum tillverkat av CosRx anpassat för oljig hy
Kladdar inte
Mycket effektivt
Kontrollerar oljeproduktionen

För dig med oljig hy rekommenderar vi CosRx “The Niacinamide”. Tillverkaren är en känd tillverkare av koreansk hudvård och har som huvudfokus att använda effektiva och transparenta ingredienser. Just det här serumet verkar mycket effektivt för att släta ut huden, och kontrollerar samtidigt oljeproduktionen i huden. När man då använder det på oljig hy blir ansiktet mattare och slätare. Rekommenderas mycket varmt av oss på The Beauty Room!

Vanliga frågor

Vad är niacinamide bra för?

Niacinamide, även känd som vitamin B3, är känt för att stärka hudens barriär, minska rodnad och porer samt reglera oljeproduktionen vilket gör det till en bra ingrediens för nästan alla hudtyper. Den har också antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den effektiv för att behandla akne och rosacea.

Kan man använda niacinamide varje dag?

Ja, niacinamide kan användas dagligen. Det är en icke-irriterande ingrediens och dess användning varje dag kan förbättra hudens genomsnittliga hälsa och utseende genom att balansera oljeproduktionen och minska inflammering.

Vad ska man inte använda med niacinamide?

Niacinamide bör inte användas tillsammans med rent vitamin C (L-askorbinsyra), eftersom dessa två kan neutralisera varandra och minska effektiviteten. För bäst resultat bör dessa ingredienser användas vid olika tider på dagen.

Hur ofta kan man använda niacinamide?

Niacinamide kan användas både morgon och kväll, alltså så ofta som två gånger per dag. Dess icke-irriterande natur gör att det passar bra för frekvent användning.

Bästa niacinamide serumet

Så väljer du det bästa niacinamide serumet

Niacinamide, även känt som vitamin B3, har blivit en populär ingrediens inom hudvård på senare år. Det är känt för sina kraftfulla egenskaper inom hudvård och kan vara till stor hjälp för alla typer av hy. Men med alla produkter som finns på marknaden, hur hittar man det bästa niacinamide serumet? Nedangår vi igenom allt du behöver veta för att göra det rätta valet.

Potensen av serumet

Niacinamide kan vara effektivt i koncentrationer så låga som 2%, men många serum på marknaden innehåller mellan 10%-20%. Det är viktigt att notera att mer inte alltid är bättre. För personer med känslig hud kan högre koncentrationer faktiskt orsaka motsatt effekt – irritera huden. Därför kan det vara bäst att börja med en lägre koncentration och gradvis öka om din hud tolererar det bra.

Doften

De flesta niacinamide serumen har ingen stark doft, men vissa kan ha en mild doft beroende på andra ingredienser i formulan. Om du är känslig för dofter, bör du leta efter produkter som är märkt som doftfri.

Generellt sett rekommenderar vi att du väljer ett doftfritt serum oavsett, varför skulle du vilja ha parfym i ansiktet? Det är en onödig ingrediens som du istället kan få av din ansiktskräm.

Märkets transparens (ingredienslistan)

Transparens är avgörande när det gäller hudvård. Märken bör vara tydliga och transparenta med vilka ingredienser de använder i sina produkter. När du letar efter ett niacinamide serum, ta dig tid att faktiskt läsa ingredienslistan! Om du inte orkar göra det själv finns det mängder med YouTubers som gör det åt dig, exempelvis Kenna Whitnell. Undvik alltid produkter med oklara ingredienser eller de som innehåller potentiellt skadliga ämnen.

Hur snabbt det torkar in

Att ha en produkt som snabbt absorberas av huden är väsentligt för att den ska passa din dagliga hudvårdsrutin. De bästa niacinamide serumen ska sjunka in i huden snabbt (några få sekunder), utan att lämna en kladdig eller glansig yta.

Din hudtyp

Det är viktigt att välja ett serum som passar din individuella hudtyp.

  • För känslig hud, försök hitta ett serum som är fri från parfymer och andra irriterande ämnen. The Ordinary’s Niacinamide 10% + Zinc 1% är ett utmärkt val för känslig hud då det är fritt från både alkohol och parfymering.
  • För torr hud, är serum med återfuktande ingredienser det bästa valet, som hyaluronsyra. Ett exempel är La Roche-Posay‘s B3 Pure Retinol Serum, som kombinerar niacinamide med hyaluronsyra för maximal återfuktning.
  • För fet eller aknedrabbad hud, hitta ett serum som kan hjälpa till att kontrollera talgproduktionen och få bort finnar. Paulas Choice 10% Niacinamide Booster är en fantastisk produkt för dessa hudtyper eftersom den är lätt och icke-komedogen (den täpper inte till porerna).

Niacinamide serum bäst i test

  • Bästa niacinamide serum: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
  • Nr 2: Jorgobé niacinamide serum
  • Nr 3: CosRx “The Niacinamide” serum

Till topplistan!

Niacinamide serum test

Vad niacinamide serum gör för huden

  1. Återfuktning: Det hjälper till att stärka hudens naturliga skyddsbarriär, vilket innebär att den hjälper till att bevara fukt och skydda mot dagliga skador huden utsätts för.
  2. Lyster: Niacinamide kan också förbättra hudens klarhet och lyster, vilket gör att din hud ser mer levande och frisk ut.
  3. Utjämning: En av de mest betydande fördelarna med niacinamide är dess förmåga att släta ut hudens yta, vilket resulterar i minskade porer, finnar och fina linjer.
  4. Reglering av talg: Det hjälper till att balansera talgproduktionen, vilket är speciellt fördelaktigt för fet eller aknedrabbad hud.

Så gjordes vårt niacinamide serum test

För att göra vårt niacinamide serum test behövde vi först och främst plocka fram ett antal bra produkter. Först och främst utgick vi från rekommendationer från bekanta, men också de vi testat själva tidigare.

Vi tog senare en närmre titt på kundrecensioner och produktbeskrivningar om de utvalda produkterna. Utifrån informationen vi hittat i de skrev vi sedan våra egna recensioner om alla serumen.

Som grädde på moset jämförde vi också alla olika serum med varandra. Det gjordes genom att bland annat titta på dess förmågor, absorberingstid, pris och recensioner. Det var först efter själva jämförelsen som vi började knacka ihop niacinamide serum bäst i test listan. Där rangordnade vi helt enkelt produkterna från bäst till sämst.

Källor