Blur primer bäst i test

Blur primer bäst i test – 3 bästa blur primers!

Susanne Blomsterqvist

En blur primer är ett perfekt verktyg att använda innan foundation för att få bort rodnader, minska synligheten av porer och jämna ut hudtonen. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa blur primers på marknaden, samt jämför deras betyg, priser, effektivitet och ingredienser. Dessutom ger vi svar på vilken blur primer som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Blur primer bäst i test

Bäst i test: Smashbox ‘Photo Finish’ blur primer

Smashbox “Photo Finish” blur primer
Vårdande ingredienser
Skön att applicera
Ser naturlig ut
4.3/5 i snittbetyg
Ofta slutsåld

Den veganska varianten, Smashbox “Photo Finish” utses nu till blur primer bäst i test. Den ger en fantastiskt mjuk och jämn grund för sminkningen, samtidigt som den både vårdar och lugnar huden. Till skillnad från många andra primers är den nämligen framtagen med vårdande ingredienser för att reducera irritation och rodnad. Smashbox lätta formula gör dessutom att den sjunker in i huden på bara några sekunder!

Det gröna pigmentet i formulan gör att rodnad neutraliseras och hudtonen i sig blir jämnare. Detta är något vi saknar i många blur primers, eftersom de flesta endast fokuserar på att reducera porerna. Smashbox blur primer innehåller bland annat antioxidanter, hyaluronsyra och vitaminer. Dessa vårdande egenskaper är verkligen vad som får Smashbox primer att urskiljas från konkurrenternas.

Vi gillar också verkligen det låga priset, i skrivande stund kostade 10 ml endast 165 kr!

Bäst premiumval: YSL ‘Touche Éclat’ blur primer

YSL “Touche Éclat” blur primer
Dryg
Ger lyster
Näringsgivande ingredienser
Reducerar synligheten av porer mycket effektivt
Dyr

Yves Saint Laurent’s blur primer är en blur primer som även ger lyster. Ett premiumval vi verkligen sätter högt på topplistan, som verkligen ger den där premiumkänslan när man använder den.

Den reducerar effektivt porernas synlighet och ger huden en mjuk känsla. Detta eftersom den innehåller 4 näringsgivande oljor, majs, aprikoskärnor, passionsblomma och riskli. Det tillför en ordentligt mjuk känsla till huden utan att lämna den där oljiga hinnan.

Glitterkornen i den är det vi tycker urskiljer den från konkurrenternas. Det gör möjligtvis att den känns lite barnslig (i och med att de är guldfärgade), men vi gillar det ändå. Det ger samma känsla som glow drops ungefär.

Hos Lyko.se har YSL’s “Touche Éclat” blur primer ett genomsnittligt betyg på 4.2/5 baserat på 38 omdömen. I recensionerna nämns det att den är otroligt dryg och därför blir prisvärd.

Bästa billiga blur primern: Catrice ‘The Perfector’

Catrice “The Perfector” blur primer
Viktlös
Täcker effektivt porer
Riktigt billig
Vårdande ingredienser
Måste vänta ett tag innan applicering

Den bästa billiga blur primern är Catrice “The Perfector” som är en riktig fullträff. Det är en uppföljare på den populära “Prime and Fine Poreless” blur primer med många förbättrade egenskaper.

Det första vi gillar är den viktlösa konsistensen som glider över huden utan motstånd alls. Efter sig lämnar den en fin soft-fokuseffekt som direkt jämnar ut huden.

En annan egenskap vi verkligen uppskattar är innehållet av niacinamid. Det är en kraftfull ingrediens som tillför näring till huden, vilket gör produkten till mer än bara en traditionell primer.

Såklart måste även ta upp hur effektivt den minskar synligheten av porer – den gör det bra! Den kan liknas med ett täckstift så bra den täcker!

Hos Lyko.se har Catrice “The Perfector Poreless” blur primer fått bra omdömen och recensenter jämför den i samma klass som betydligt dyrare produkter.

Bästa blur primern

Hur väljer man den bästa blur primern?

För att välja den bästa blur primern behöver man först och främst ta hänsyn till ens egna hudbehov. Det finns även andra kriterier som är viktiga i valet av blur primers, nedan är en lista på de, vilket inkluderar konsistens, effekt på porer, vårdande ingredienser, varaktighet och pris.

  • Konsistens. Den första faktorn att tänka på är konsistensen. En bra blur primer ska ligga lätt mot huden och kännas varken tung eller kladdig. Tunga konsistenser blockerar porerna och på så sätt byggs orenheter upp. Se även till att primern smälter in ordentligt i huden utan att lämna en yta efter sig.
  • Effekt på porer. En bra blur primer ska ha förmågan att minska synligheten av porer. Ett av huvudsyftena när man använder primers är ju just att jämna ut huden; se därför till att blur primern fyller i porerna.
  • Vårdande ingredienser. Du bör leta efter en blur primer som är berikad med vårdande ingredienser. De bästa varianter har en ansiktskräm-liknande effekt i den bemärkelsen att den återfuktar bra. Även ingredienser som hyaluronsyra och vitamin E är något vi rekommenderar i primers.
  • Varaktighet. En bra primer ska hålla hela dagen utan att börja kladda.
  • Pris. Titta på hur mycket primern kostar per milliliter istället för bara prislappen. Räkna sedan: antal milliliter / priset för att få fram den faktiska kostnaden.

Vad är en blur primer?

En blur primer är en sminkprodukt som minskar synligheten av porer och fina linjer, skapar en slät yta och förbereder huden för foundation.

Vad är skillnaden mellan en blur primer och en vanlig primer?

Skillnaden mellan en blur primer och en vanlig primer är att blur primers specifikt riktar in sig på att “sudda ut” hudens ojämnheter för en jämnare hy, medan vanliga primers kan fokusera på andra aspekter som återfuktning eller ändra hudtonen.

Blur primer test

Hur gjorde vi vårt blur primer test?

För att genomföra vårt test av blur primers tittade vi till att börja med vad som fanns på marknaden. Hyfsat snabbt hittade vi en handfull produkter som fått bra kundbetyg – de fick det bli! Vi gick sedan igenom ungefär ett femtiotal kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst i de texterna skrev vi våra egna recensioner om alla primers.

Källor