Cold cream bäst i test

Cold cream bäst i test – hitta bästa cold creamen!

Mikaela Höstfors

Är även du på jakt efter cold cream bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! På topplistan nedan plockar vi fram den bästa cold creamen baserat på olika önskemål. Dessutom har vi sammansatt en kort köpguide i slutet av artikeln – om du mot förmodan inte skulle hitta något på topplistan. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Cold cream bäst i test

1. Avène cold cream

2. Decubal junior cold cream

3. Babor glowing protect cream

Bäst i test

Bäst för barn

Bäst premiumval

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Avéne cold cream – bäst i test!

En vit tub cold cream tillverkad av märket "Avene" som är lätt parfymerad och innehåller 40 ml
Skyddande
Billig!
Hög fetthalt
Passar både barn & vuxna

Tuben tillverkad av Avène är den vi utser till cold cream bäst i test. Den är milt parfymerad och återfuktar huden otroligt bra. Perfekt för torr och extra känslig hy eftersom den är så skonsam i sin utformning. Den lyckas få bort både sprickor i huden och eksem utan problem!

Förutom dess fina återfuktande egenskaper går den dessutom in i huden extremt snabbt. Det tar bara några få sekunder innan cold creamen har gått in ordentligt och den inte längre märks av. Trots det har den en fetthalt på 65% vilket gör att den verkligen ger huden ett skyddande lager.

Bäst för barn: Decubal “Junior” cold cream

En röd flaska cold cream tillverkad av märket "Decubal" som är intensivt återfuktande och anpassad för barn
Hög fetthalt (70%)
Går in i huden snabbt
Vegansk & parfymfri

Last updated: 2024-04-15 16:41:41

Även det här är en billig cold cream, men som istället är anpassad för specifikt barn. Den har en hög fetthalt på hela 70% vilket gör att den skapar ett bra skyddande lager för huden. Samtidigt ger den bra näring och återfuktning till huden som förhindrar torra, röda kinder när man är ute i kylan.

Det som också skiljer den från konkurrenterna är att den absorberas så snabbt! Det går på bara några sekunder och på så sätt blir barnet inte alls besvärat. Dessutom vegansk, allergicertifierad och parfymfri vilket gör den passande för känsligare hud också! Vi på The Beauty Room rekommenderar den varmt.

Bäst premiumval: Babor “glowing protect cream”

En vit burk cold cream som är till för användning i kylan tillverkad av märket "Babor" som kallas "glowing protect cream"
Fin lyster och näring till huden
Till för ansiktet
Lent & mjukt resultat
Dyr

Last updated: 2024-04-15 16:41:46

Detta är en lite annorlunda cold cream som egentligen bara är till för ansiktet. Den ger huden en fantastisk näring, vilket också får tillbaka den naturliga lystern. Den är utformad med deras egna “Cold protect”-skydd vilket skyddar under vintermånaderna. Detta med hjälp av sitt cikoriaextrakt som har D-vitamin-liknande egenskaper som styrker hudens naturliga frösvar.

Den stärker och bygger upp huden på nytt för att skydda mot uttorkning. Ett fantastiskt alternativ, framför allt för mogen hy!

Vanliga frågor

Vad är en cold cream?

En cold cream är en typ av hudkräm som är känd för dess rika, närande egenskaper. Den används under kallare klimat för att ge fett och återfuktning till huden. På så sätt motverkar den torr och röd hud som ofta uppstår på vintern.

Bästa cold creamen

Bästa cold creamen: så väljer du rätt

Skyddande lager

En av de viktigaste egenskaperna hos en cold cream är dess förmåga att bilda ett skyddande lager på huden. Detta skyddande lager fungerar som en barriär mot kylans effekt att torka ut huden. En bra cold cream bör ge en känsla av skydd, utan att kännas allt för tung eller oljig. Testa krämen på ett litet område av huden för att se hur det känns, och om det verkligen lyckas stå emot kylan.

Återfuktande egenskaper

Återfuktning är en annan avgörande faktor när du ska välja cold cream. Återfuktning handlar om att uppehålla hudens naturliga fukt, vilket är viktigt för att hålla huden mjuk, smidig och utan rynkor. Leta därför efter en cold cream som innehåller ingredienser som Aloe Vera, hyaluronsyra eller glycerin, vilket alla är bra återfuktare.

Fetthalt

Fetthalt är en annan viktig aspekt att överväga när du väljer en cold cream. En cold cream med en fetthalt på minst 65% är att föredra. Högre fetthalt betyder mer näring för huden, vilket gör att huden inte blir så torr. Kom ihåg att även om en hög fetthalt kan vara bra för torr hud, kan den vara för tung för de med oljig eller kombinerad hud – så det är bra att hitta ett mellanting.

Pris

Slutligen kommer vi till priset. När det kommer till hudvård kan priset vara lite av en knepig faktor. Det är viktigt att komma ihåg att det inte alltid är prislappen som avgör om en produkt är bra eller inte. Tänk också på att jämföra pris per milliliter istället för den totala kostnaden. Så här räknar du ut den faktiska kostnaden;

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Cold cream #175 kr40 ml~1,88 kr
Cold cream #275 kr100 ml~0,75 kr
Cold cream #3720 kr50 ml~14,4 kr
En tabell som jämför pris per milliliter på olika cold creams

Som du ser skiljer sig priserna enormt beroende på vilket märke du väljer, men det kan också skilja sig mycket i hur mycket produkt du får. Cold cream #2 är ju trots allt billigare än #1 eftersom du får 2,5 gånger så mycket kräm i förpackningen.

Cold cream test

Cold cream test: så har vi gjort

För att göra vårt cold cream test behövde vi först och främst leta fram vilka produkter som kulle kunna platsa på vår topplista. Det gjordes hyfsat snabbt genom att ta en titt på vilka produkter som var populärast.

Vi läste sedan igenom ungefär ett femtiotal kundrecensioner, men också en del av tillverkarnas egna beskrivningar. Utifrån det vi läst i de skrev vi sedan ihop våra egna recensioner om alla krämerna.

Källor