Hyaluronsyra serum bäst i test

Hyaluronsyra serum bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Är du på jakt efter hyaluronsyra serum bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan listar vi de allra bästa hyaluronsyrorna på marknaden idag.

Hyaluronsyra är en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter som passar alla hudtyper. Anledningen är att all hud mår bra av fukt, vilket är hyaluronsyrans nästintill magiska egenskap. Det är lätt att förstå varför hyaluronsyra gör sig så bra på vår hud eftersom det är ett ämne som vår kropp själva producerar. Den är en viktig byggsten för att huden ska behålla både spänst och mjukhet. Men det finns en hel uppsjö av serum som innehåller hyaluronsyra och därför kan det vara svårt att skilja dem åt. Alla fungerar inte riktigt på samma sätt och serumets egenskaper kan skilja sig mycket åt mellan olika produkter.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar, läs vår annonspolicy här!

Hyaluronsyra serum bäst i test

1. Dermalogica

2. OSKIA

3. RNW

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Dermalogica hyaluronsyra serum – testvinnare!

En vit flaska hyaluronsyra serum från Demalogica

Det vinnande hyaluronsyra serumet från Dermalogica ger en riktig fuktboost och lämnar efter sig en djupt återfuktad hud. För att hyaluronsyran ska nå djupare är serumet försett med kisel som hjälper produkten att tränga längre ner i hudens lager.

Precis som deras halskräm innehåller även denna ett nyttigt algextraktet gör dessutom att huden tillförs ytterligare fukt för ett snabbt resultat. För att ge ett hållbart resultat innehåller serumet dessutom ämnen som efterliknar de naturliga fuktbindarna i huden, vilka utgörs av sockerarter förstärkta med aminosyror.

Dessutom balanseras hudens mikroflora med fermenterade mjölksyrabakterier. De kraftfulla ingredienserna kompletterar hyaluronsyrans effekt och gör serumet till något utöver det vanliga!

Bäst budgetval: OSKIA hyaluronic acid serum

OSKIA hyaluronic acid

Detta hyaluronsyra serum från OSKIA är en multifunktionell produkt som går att använda till hela kroppen. Det är inte bara praktiskt men otroligt prisvärt då du får hela 250ml för priset.

Serumet är fuktgivande samtidigt som det lugnar och mjukgör huden. Utöver ett effektivt hyaluronsyra-komplex innehåller produkten även lugnande ekologiskt rosenvatten och “red snow” som är ett extrakt från camelia japonica-blomman. Det är en röd blomma från Korea som är särskilt bra för att skydda huden mot stress, som annars är känt för att vara en riktig bov i hudens åldringsprocess.

För känslig hy: RNW hyaluronsyra serum

RNW hyaluronsyra

RNW har satsat på att tillverka det ultimata serumet som innehåller hela fem olika hyaluronsyror. Produkten är anpassad för att tränga långt ner i huden och återfukta på djupet. De olika typerna av hyaluronsyrorna är av varierande molekylvikt, vilket gör att de platsar i hudens alla lager.

Speciellt du med känslig och torr hud kommer att gilla detta serum då det ger maximalt med fukt utan att irritera huden. Serumet är allergivänligt och helt fritt från parabener eller andra tillsatser som kan skapa irritation. Produkten innehåller även fermenterad soja för att låsa in fukten och pilbarksextrakt som motverkar pormaskar!

Last updated: 2024-04-23 14:49:49

Bäst skimmer: MAC “Hyper Real” serum

En vit flaska återfuktande hyaluronserum från Mac

Med sin Artist-godkända hybridformula är serumet “Hyper Real” från Mac en självklar produkt på vår lista. Förutom hyaluronsyra med dess fantastiska utfyllande egenskaper innehåller serumet även japansk pion, ceramider och niacinamid som tillsammans ger en strålande hud.

Resultatet är omedelbart och hudbarriären blir stärkt på djupet. Dessutom innehåller formulan ultrafina pärlemorpartiklar som sprider ljuset så att huden får en hälsosam lyster. Produkten absorberas snabbt av huden och går att använda under makeup.

Serumet passar alla hudtyper och gör att din makeup håller sig fräsch i hela 12 timmar!

Bäst utjämnare: Lumene Nordic-C serum

En orange flaska ögonserum med hyaluronsyra från Lumene

Detta serum från Lumene är den ultimata hudutjämnaren för ögonområdet. Produktens syfte är maximalt återfukta och reducera mörka ringar i det känsliga området runt ögonen, ungefär som en face tightener. Serumet innehåller trippel hyaluronsyra och extrakt från nordiska vilda hjortron som med sina antioxidanter ger huden en riktig lyster.

Dessutom är produkten försedd med C-vitamin som har “uppljusande” och rynkreducerande egenskaper. Den är parfymfri och har en lätt konsistens som absorberas snabbt av huden. Produkten passar både veganer och miljövänner då den inte innehåller några animaliska produkter, samt är skapad med återvinningsbart och/eller återvunnet material!

Vanliga frågor

Bästa hyaluronsyra serum

Hur mycket kostar ett hyaluronsyra serum?

Hyaluronsyra serum finns i alla prisklasser. Märket har stor betydelse men de flesta serum ligger mellan 200-800kr.

Vad gör hyaluronsyra?

Hyaluronsyrans främsta egenskap är att den kan kan hålla 1000 gånger sin egen vikt i vatten vilket gör den till en magnifik återfuktare. Ämnet produceras dessutom naturligt i våra kroppar för att hålla huden spänstig.

Hur fungerar hyaluronsyra egentligen?

Egentligen är det ett återfuktande ämne som redan befinner sig i huden, men om du vill återfukta ännu mer gör det såklart sig bra att använda ett serum. Här är en kort video som förklara hur det fungerar;

Hur hittar man det bästa hyaluronsyra serumet?

Om du vill hitta det bästa hyaluronsyra serumet ska du fundera över följande.

  • Övriga ingredienser – Hyaluronsyra är fantastiskt som ensamt ämne men det är kombinationen med andra ingredienser som gör produkten unik. C-vitamin, kisel, niaciamid och antioxidanter gör sig alla väl tillsammans med hyaluronsyra.
  • Långa eller korta kedjor – Om du vill ha en inflammationshämmande och skyddande effekt är hyaluronsyror med långa kedjor bäst då de lägger sig ovanpå huden. Kortkedjade hyaluronsyror trängre längre ner och ger en mer långvarig effekt med färre rynkor.
  • Hudtyp – Som alltid med hudvårdsprodukter är det viktig att de är anpassade efter din hudtyp.

Kolla även in vår serum mot pigmentfläckar bäst i test lista!

Hyaluronsyra serum test

Hur gjorde vi vårt hyaluronsyra serum test?

Vårt test är baserat på produktbeskrivningar som vi har granskat noggrant och använt för att jämföra de olika serumen. Vi har kollat på innehåll och märkets tillförlitlighet. Dessutom har vi tagit hjälp av tidigare kunder och deras recensioner av produkterna. Vi har endast tagit med produkter som vi helhjärtat kan rekommendera och backa upp med nöjda kunder sedan tidigare. Vi har även varit måna om att presentera produkter av olika prisklasser för att inkludera alla plånböcker.

Källor