Dagkräm för mogen hy bäst i test

Dagkräm för mogen hy bäst i test

Mikaela Höstfors

Är du ute efter dagkräm för mogen hy bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Nedan letar vi fram den allra bästa dagkrämen för dig och din mogna hud. Vad väntar du på? Skrolla ner och kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Dagkräm för mogen hy bäst i test

1. Clinique Moisture surge

2. c/o GERD "Blueberry Queen Facial Oil"

3. Filorga Time-Filler 5XP

Bäst i test

Bästa annorlunda

Bäst premiumval

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Clinique dagkräm för mogen hy – bäst i test!

En rosa burk med dagkräm för mogen hy tillverkad av Clinique som kallas för "moisture surge"
Återfuktande
Ger effekt redan efter första användning
Passar fler hudtyper, framförallt torr hud

Moisture Surge 100H Auto är en dagkräm som har många fördelaktiga egenskaper för mogen hy, det är därför vi utser den till dagkräm för mogen hy bäst i test! Dagkrämen återfuktar huden och tränger igenom hela tio hudlager, för att man få den perfekta återfuktningen.

Den håller dessutom i upp till 100 timmar även om du tvättar ansiktet under tiden. Redan efter första användningen får man en kraftfull effekt och den ger huden en härlig och fyllig lyster!

Bäst annorlunda: c/o GERD “Blueberry Queen Facial Oil”

En genomskinlig flaska med olja för ansiktet tillverkad av c/o Gerd som kallas för "Blueberry queen facial oil"
Innehåller både antioxidanter och vitaminer
Ger huden extra näring
Perfekt för mogen hy

Blueberry Queen Facial Oil 30 från c/o GERD är ett serum och ansiktsolja som är framtagen för de med en hudtyp som är i behov av extra näring. Vi valde att ta med den på listan för att den kan användas som dagkräm också.

Ansiktsoljan har fyllts med oljor från bland annat gurkört. Den är laddad med både antioxidanter och essentiella fettsyror, samt massvis med vitaminer för att huden ska få den bästa behandlingen!

Bäst premiumval: Filorga Time-Filler 5XP

En genomskinlig burk med dagkräm tillverkad av Filorga som kallas "time-filler 5XP"
Reducerar rynkor
Gör huden mjuk och len
Passar både normala och torra hudtyper

Om man vill ha en kräm som hjälper att minimera rynkor är Filorga Time-Filler 5 XP vår varmaste rekommendation! Krämen kan användas både dag som natt och är framtagen för att släta ut rynkor både i ansiktet och på halsen.

Krämen passar för både normal och torr hud. Eftersom den är dermatologiskt testad och har en bevisad effekt kan den med fördel användas av många. Krämen gör dessutom huden både mjuk och len! Det finns en anledning till att vi haft med den i flera tester tidigare – den är sjukt bra.

Vanliga frågor

Kan dagkräm för mogen hy användas på känslig hud?

Ja, men det är viktigt att välja en dagkräm som inte innehåller irriterande ämnen som parfymer och starka kemikalier. Produkter märkta som “för känslig hud” eller “hypoallergen” är oftast ett säkrare val.

Bästa dagkrämen för mogen hy

Bästa dagkräm för mogen hy – så väljer du rätt

Återfuktning

När det kommer till mogen hud är det kanske ingen överraskning att återfuktning är nyckeln. En bra dagkräm för mogen hud ska verka som en barriär för att hålla kvar fukten i huden och skydda den från yttre skador.

Välj därför produkter som innehåller:

  • Hyaluronsyra: Den kan binda upp till 1,000 gånger sin egen vikt i vatten, vilket gör det till en toppingrediens för återfuktning.
  • Glycerin: Det fungerar som en magnet för vatten och hjälper till att hålla fukten på plats i huden.

Viktiga ingredienser

Att välja en dagkräm för mogen hy handlar inte bara om återfuktning, det handlar också om att välja en produkt som innehåller ingredienser som hjälper till att behålla hudens hälsa och utseende.

Här är några ingredienser att hålla utkik efter:

  • Retinol: Det är en form av vitamin A som kan bidra till att stimulera hudens förmåga att förnya sig själv.
  • Peptider: Dessa små proteiner hjälper till att öka produktionen av kollagen vilket ger huden dess spänst och fasthet. Det är därför den används i så många anti-aging krämer.
  • Antioxidanter: Ingredienser som vitamin C och E hjälper till att skydda huden mot fria radikaler som kan orsaka tidigt åldrande.

Hur snabbt den går in i huden

Du vill ha en dagkräm som snabbt går in i huden. Ingen gillar en fet, tung känsla på huden, särskilt inte hela dagen. En bra dagkräm för mogen hy ska därför vara lätt nog att absorberas snabbt, men tillräckligt kraftfull för att ge en långvarig återfuktning.

Prova produkten på en liten del av din hud innan du köper den. Se hur länge det tar för krämen att torka. Den ska helst sjunka in i huden på någon minut.

Dagkräm för mogen hud bäst i test

  • Bästa dagkrämen för mogen hud: Clinique “Moisture Surge 100H”
  • Nr 2: c/o GERD “Blueberry Queen Facial Oil”
  • Nr 3: Filorga Time-filler 5XP

Till topplistan!

Dagkräm för mogen hy test

Dagkräm för mogen hy test – så gjorde vi

För att påbörja vårt dagkräm för mogen hy test tittade vi på vilka produkter som fanns där ute. Ganska snabbt hittade vi en handfull varianter som fått riktigt bra betyg från andra kunder. Vi läste på mer ingående om de utvalda modellerna med hjälp av recensioner och produkternas beskrivningar. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om dagkrämerna.

Källor