Contour stick bäst i test

Contour stick bäst i test – hitta bästa contour sticken!

Susanne Blomsterqvist

Är du på jakt efter contour stick bäst i test? I så fall slutar jakten här. I den här artikeln letar vi fram den bästa contour sticken utefter dina behov. Dessutom har vi satt ihop en köpguide i slutet av artikeln för dig som fortfarande har svårt att välja efter att ha läst topplistan. Så vad väntar du på? Kolla in vår testvinnare redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Contour stick bäst i test

1. BareMinerals complexion rescue

2. Wet n wild contouring stick

3. Anastasia stick foundation

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

bareMinerals contour stick – testvinnare!

En contour stick från Bareminerals med avtaget lock
SPF25
Vegansk
Återfuktande

Den variant vi utser till contour stick bäst i test är den här från bareMinerals! Den har överlägset bäst värde för pengarna med sin veganska formula och återfuktande egenskaper.

Detta är den första rena, vattenbaserade, flytande foundationen i en pinne. Med sin veganska formula får man till en bra och byggbar täckning. Dessutom är konsistensen mycket lättviktig, vilket gör den lätt att tona ut. När man använder den smälter den nästan på huden, vilket leder till ett naturligt resultat. Vad mer kan man önska sig egentligen?

Bästa billiga contour stick: Wet n Wild

En dubbelsidig contouring stick tillverkad av Wet n Wild
Billig
Dubbelsidig
Lätt att använda

Last updated: 2024-04-23 15:57:47

Wet n Wild är ett riktigt favoritmärke i USA och har även börjat växa till sig här i Sverige. Detta på grund av dess otroligt låga priser, men bra kvalitet. Även deras contouring stick passar in på den beskrivningen!

Här får du egentligen två contours i en och samma förpackning, vilket gör det lättare att få till den där naturliga looken.

Bäst för fet hy: Anastasia

En svart och roseguld stick foundation från Anastasia
Bra för fet hy
Krämig förmula
Matt & naturligt resultat

För dig med fet eller kombinerad hy är Anastasias contour stick ett av de bästa alternativen på marknaden. Det är en högpigmenterad och krämig formula som läggs på huden utan krångel. Dessutom kan den dubbla som highlighter! Trots dess mångsidighet får den till ett resultat som ser otroligt naturligt ut – rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room!

Vanliga frågor

Hur kan jag få contour sticken att hålla längre?

För att få din contour stick att hålla längre, se till att den är ordentligt stängd efter varje användning så att den inte torkar ut. Förvara den på en sval, torr plats, och undvik direkt solljus.

Kan man använda contour stick på alla hudtyper?

Ja, contour sticks kan användas på alla hudtyper. Men det är viktigt att välja en nyans som matchar din hudton. För ljusa hudtoner, välj en kylig, ljus färg. För mörkare hudtoner, välj en varm, djup nyans.

Vilka ingredienser ska man undvika i en contour stick?

Undvik contour sticks som innehåller parabener, ftalater och syntetiska färgämnen. Dessa kan irritera huden och är ofta kopplade till hälsoproblem. Välj produkter med naturliga ingredienser istället!

Hur använder man en contour stick?

Börja med att markera områdena på ansiktet som du vill skugga, som kindben, panna, näsa och haka. Smeta sedan ut markeringarna med en borste eller svamp för att skapa en naturlig skugga.

Bästa contour stick

En guide till att välja den bästa contour sticken

Att hitta den bästa contour sticken kan verkligen vara en utmaning. Med så många märken och typer att välja mellan, hur kan du vara säker på att du har hittat den rätta för just dig? Oroa dig inte – vi har sammanställt en guide med viktiga kriterier att överväga när du letar efter din contour stick.

1. Formula

Formulan på contour sticken är avgörande för att uppnå det resultat du vill ha. Kolla efter en som utger sig för att vara krämig och smidig för att enkelt kunna blanda ut den på huden. Dessutom bör du välja en variant som håller länge, så att du kan behålla sminkningen hela dagen. Om du har torr hy, kan det också vara bra att kolla efter en produkt som är fuktgivande.

2. Nyans

För att få till det där naturliga resultatet är det viktigt att hitta en contour stick som passar din hudton. Generellt sett ska din contour stick vara två nyanser mörkare än din foundation. Men kom ihåg att testa den på din egen hud innan du köper, färger kan se otroligt annorlunda ut på beroende på hudton.

3. Varumärke

Det finns många varumärken att välja mellan när det kommer till contour sticks. Några populära varumärken inkluderar Fenty Beauty, Anastasia och NYX. Kolla in recensioner av de alla och bestäm dig sedan för vilken som kommer passa dig bäst. Vi rekommenderar alltid YouTube-videos för det ändamålet, så kanske du hittar en ny favoritkanal också?

4. Pris

Priset på contour sticks varierar enormt, från 100 kr till över 500 kr. Man kan tycka att de dyrare alternativen är bättre, men så är faktiskt inte alltid fallet. Titta bara på Wet n Wild’s otroliga produkter – de kostar nästan aldrig över hundralappen!

5. Ingredienser

Sist men inte minst, ta en titt på ingredienslistan. För att skydda din hud, bör du undvika produkter som innehåller skadliga kemikalier och syntetiska färgämnen. Om du har känslig hud, leta efter produkter som är märkta som hypoallergena och doftfria.

Contour stick bäst i test

  • Bästa contour stick: bareMinerals complexion rescue
  • Nr 2: Wet n Wild contour stick
  • Nr 3: Anastasia stick foundation
Contour stick test

Contour stick test – så gjorde vi

Vi började vårt contour stick test med att ta en titt på utbudet. Ganska snabbt hade vi kommit fram till vilka modeller som var värda att titta närmare på. Vi läste då kundrecensioner och en del texter som tillverkarna själva hade skrivit. Utifrån den information vi fått reda på i de skrev vi sedan våra egna recensioner om contour sticksen.

Källor