Foundation för problemhy bäst i test

Foundation för problemhy bäst i test 2023

Mikaela Höstfors

Letar du efter foundation för problemhy bäst i test? Då är detta den sista artikeln du behöver läsa! Här hittar du nämligen de allra bästa foundations för dig som har känslig hud.

Vi lägger gärna mycket tid och engagemang på att välja hudvårdsprodukter som behandlar specifika hudproblem, men är mer sällan medvetna om hur vår foundation påverkar huden. Eftersom den är i kontakt med vår hy hela dagen kommer dess ämnen även absorberas av huden, precis som hudvårdskrämer. Om du har en problemhy är det särskilt viktigt att din foundation innehåller ämnen som inte förvärrar dina problem. Genom att välja rätt foundation för problemhy kan de istället behandlas samtidigt som du får en täckande effekt.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Foundation för problemhy bäst i test

1. Nars Sheer Glow

2. The Ordinary

3. Estee Lauder stay-in-place

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

NARS sheer glow foundation – testvinnare!

En genomskinlig flaska foundation från Nars

Vinnaren av vårt bäst i test är “Sheer glow” från varumärket Nars. Produkten gör din hud strålande samtidigt som den täcker ojämnheter. Den innehåller dessutom kraftfulla antioxidanter som motverkar ålderstecken och ger huden en fantastisk lyster. Med tillsatt saffransextrakt hjälper även denna foundation att skydda huden mot fria radikaler.

Mjukgörande ingredienser säkerställer en väl återfuktad hud hela dagen. Du får en len finish som liknar silke och hudtonen jämnas ut. För att du ska få en produkt som passar just din hudton säljs denna foundation dessutom i en mängd olika nyanser. Krämen passar normal, halvtorr och torr hy men lämpar sig särskilt bra för mogen hy.

Serumliknande: The Ordinary serum foundation

The Ordinary serum foundation

Last updated: 2024-04-23 16:51:37

Det framgångsrika varumärket The Ordinary erbjuder en foundation som även fungerar likt ett serum. Dess känsla på huden är mycket lätt och ger ett naturligt resultat. Du behöver inte oroa dig för att den ska lägga sig i fina linjer eller ge ett kakigt utseende.

Samtidigt har denna foundation en bra täckning tack vare ett unikt pigment-spridnings-system. Du får ett halvmatt resultat och doserar enkelt produkten med hjälp av pumpflaskan. Det är även en stor fördel att den ger ett skydd mot solen där du kan välja mellan SPF 15 och SPF 30.

Bästa matta finish: Estée Lauder ”Double Wear”

En genomskinlig flaska med foundation från Estee Lauder

Denna parfymfria foundation från populära Estée Lauder ger en matt finish som håller hela dagen. Estee Lauder har tidigare figurerat i vårt test av läppoljor, där de presterade riktigt bra. Även denna foundation lever upp till förväntningarna! Eftersom den är flytande och ger en bra täckning bygger du enkelt upp din bas så tjockt som du önskar. Denna foundation är skapad för att täcka alla ojämnheter samtidigt som du får ett hållbart resultat som ser naturligt ut.

Tack vare den lätta formulan smälter den in i din egen hudton och rädslan för kakig hud blir ett minne blott. Då produkten är oljefri passar den att använda även i fuktigt väder utan att oljebalansen i huden störs!

Bäst concealerliknande: RMS Beauty un cover-up

RMS un cover-up

Varumärket RMS Beauty tar plats på vår lista med en foundation som även lämpar sig att användas som concealer. Men det bästa med produkten kan vara att den innehåller välgörande ingredienser som vårdar hyn samtidigt som den täcker ojämnheter. Särskilt du med känslig hy vet hur viktigt det är att tänka på vad en foundation innehåller för att undvika irritation. Ekologisk jojobaolja i den hjälper till att balansera talgproduktionen. Dessutom har den tillsatt ekologisk rosmarin som lugnar och motverkar rodnader. Konsistensen är fjäderlätt och ser väldigt naturlig ut på huden!

För äldre: Clarins ”Everlasting Youth”

Clarins Everlasting youth

Denna foundation från Clarins är särskilt framtagen för kvinnor 30+ som vill återfå eller bevara en ungdomlig lyster. Den påminner lite om koreanska hudvårdsprodukter, med fantastiska anti-age egenskaper samtidigt som den lätta konsistensen låter huden andas.

Cikoria-extraktet tillsammans med röda alger har regenererande egenskaper och verkar för att ge huden ett fast utseende. Dessutom innehåller produkten ekologiskt havresocker som bidrar till ytterligare fasthet och fyller ut smårynkor. Den är även försedd med SPF 15 för att skydda din hud mot farliga UV-strålar.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en foundation för problemhy?

En foundation för problemhy behöver inte kosta mer än en vanlig foundation. Det beror helt på vilket märke du väljer och vilka krav du har på produkten.

Vad skiljer dessa från ”vanliga”?

Skillnaden med en foundation för problemhy är att den inte bara har en täckande uppgift utan även kan innehålla närande ingredienser som behandlar problemen.

Bästa foundationen för problemhy

Hur hittar man den bästa foundationen för problemhy?

För att du ska hitta den perfekta foundationen för din problemhy bör du tänka på följande.

  • Hudtyp – För att en foundation ska fungera för din problemhy bör den först och främst vara anpassad efter din hudtyp.
  • Egenskaper som matchar problemet – Det är viktigt att din foundation innehåller ingredienser som är inriktade särskilt på att behandla ditt problem. Det finns exempelvis foundations som är skapade för att behandla åldrande, aknedrabbad eller irriterad hud.

För fler anti-age produkter rekommenderar vi att du kollar in vår filorga bäst i test lista, de har en hel del inom den kategorin!

Foundation för problemhy test

Hur gick vårt test till?

Vi har valt att basera vårt bäst i test av foundations för problemhy på produktbeskrivningar från olika varumärken samt recensioner från tidigare kunder. Genom att analysera produkternas innehåll och specifika egenskaper har vi kunnat välja foundations som är skapade för specifika hudproblem. Samtidigt har ord från tidigare kunder vägt tungt i vårt beslut. Då vi endast valt produkter med nöjda kunder sedan innan känner vi oss mycket trygga med att dela med oss av denna lista.

Källor