Ekologisk body lotion bäst i test

Ekologisk body lotion bäst i test

Mikaela Höstfors

Är även du på jakt efter ekologisk body lotion bäst i test? Vilken tur! Nedan visar vi dig vägen till den bästa ekologiska body lotionen. Dessutom har vi satt ihop en lista på tips inför ditt val, för att underlätta lite ytterligare. Så vad väntar du på? Kolla in vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ekologisk body lotion bäst i test

1. Urtekram "Soothing lavender"

2. Meraki "Northern Dawn"

3. Weleda "Pomegranate Regenerating"

Bäst i test

Mest mångsidiga

Bästa mjukgörande

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Andra artiklar om ekologiska produkter:

Urtekram “Soothing Lavender” ekologisk body lotion – bäst i test!

En naturligt färgad pumpflaska med ekologisk body lotion från märket "Urtekram" som heter "Soothing lavender"
Djup återfuktning
Behaglig lavendeldoft
100% vegansk
Ekologiskt certifierad
Pumpen fastnar ibland

Urtekram’s “Soothing Lavender” är den variant vi nu utser till ekologisk body lotion bäst i test! Den levererar återfuktning på ett imponerande sätt, och lämnar huden silkeslen och välvårdad. Produkten är framtagen med noggrant utvalda naturliga ingredienser som oljor, Aloe Vera och sheasmör.

En av de mest framstående egenskaperna hos lotionen är den behagliga doften av lavendel. Inte bara lugnar den huden, den tillför också en avslappnande atmosfär när du använder krämen.

Vi på The Beauty Room värdesätter verkligen miljömedveten skönhet, och det är därför värt att nämna att produkten är ekologiskt certifierad av Ecocert enligt COSMOS Organic Standard. Den är dessutom av 100% naturligt ursprung och helt vegansk.

Urtekram’s “Soothing Lavender” kroppslotion står ut som ett riktigt bra ekologisk val. Dess effektiva återfuktning tillsammans med de naturliga ingredienserna och en härlig doft av lavendel gör den till en riktig favorit!

Mest mångsidiga: Meraki “Northern Dawn”

En mörkbrun flaska ekologisk body lotion tillverkad av märket "Meraki" som kallas "Northern Dawn"
Ekologiskt certifierad
Passar alla hudtyper
Näringsrik formula
Uppfriskande doft
Lite dyr

Det är en ekologiskt certifierad kroppslotion, vilket betyder att du inte bara skämmer bort din hud utan även värnar om miljön. Med ingredienser som Aloe Vera och mandelolja förser den huden med essentiell näring och håller den återfuktad och mjuk.

En annan aspekt som uppskattas av oss på TheBeautyRoom.se är flaskans design. Den är enkel och elegant, passar perfekt på hyllan i badrummet utan att sticka ut!

När det gäller doften, ger kombinationen av apelsin och cederträ en uppfriskande känsla med en svag söt underton. Den är varken för mycket eller för lite, och passar därför de allra flesta.

Om du letar efter en body lotion som inte bara återfuktar utan också ger näring, samtidigt som den är snäll mot miljön, är Meraki’s “Northern Dawn” ett utmärkt val. Med sin snygga flaska och behagliga doft blir den snabbt en favorit i badrummet!

Bästa mjukgörande ekologiska kroppslotion: Weleda

En vit kurvad flaska med body lotion som är mjukgörande och ekologisk tillverkad av märket "Weleda" som heter "Pomegranate regenerating"
Förbättrar elasticitet i huden
Antioxidantrik
Långvarig doft
Näringsrik
Kan kännas tjock

Med Weleda’s “Pomegranate Regenerating” ekologiska kroppslotion märker man en tydlig mjuk- och smidighet på huden efter endast ett fåtal användningar. Det är inte bara en vanlig kroppslotion, den har dessutom fokus på att förbättra hudens elasticitet, vilket gör den perfekt som uppstramande body lotion!

Många tycker att kroppslotionens doft är lika viktig som dess funktion. Här blir man inte besviken. Lotionen har en underbar och varm doft av apelsin, davana och vanilj. Det är en doft som stannar kvar länge utan att bli för mycket.

Ingredienserna talar sitt tydliga språk. Med olja från granatäpplen får huden ta del av antioxidanters kraft. Den hjälper till att förnya cellerna och skyddar mot påfrestningar. Sesamoljan bidrar med näring medan sheasmöret ger en mjuk och skyddande effekt. Kombinationen av dessa gör att lotionen blir rik på näring men ändå lätt att smörja in. Tyvärr tycker vi dock den kan kännas lite väl tjock ibland.

Weleda’s “Pomegranate Regenerating” body lotion är en lite tjockare, men ändå lätthanterlig kroppslotion som agerar uppstramande. Den är dessutom hyfsat billig!

Bästa ekologiska body lotionen

Bästa ekologiska body lotion – så väljer du rätt!

Hur bra den återfuktar

En av de mest grundläggande egenskaperna för en body lotion är dess förmåga att återfukta huden effektivt. En bra ekologisk body lotion ska tillföra tillräckligt med fukt till huden, så att den känns smidig och mjuk efteråt. Det som är bra med ekologiska ingredienser är att de ofta ger en djupare återfuktning eftersom de är fria från hårda kemikalier som torkar ut. För att säkerställa en produkts återfuktande kapacitet kan det vara användbart att läsa kundrecensioner eller testa den på händerna i en butik.

Om den doftar gott

Doft är en personlig preferens, men för många är det viktigt att deras body lotion luktar ordentligt. En god doft kommer höja upplevelsen och gör att man känner sig fräsch. Ekologiska body lotions använder ofta naturliga eteriska oljor som källa till doft, vilket kan ge en mer subtil och naturlig doft jämfört med syntetiska parfymer. Se till att välja en doft som passar dig bara!

Om den har andra egenskaper

Bortom grundläggande återfuktning kan en ekologisk body lotion också erbjuda andra hudvårdande fördelar. Vissa produkter kan till exempel lugna irriterad hud, minska tecken på åldrande eller behandla specifika hudproblem som eksem. Det är viktigt att veta om just dina behov, och välja en produkt utefter det.

Hur snabbt den går in i huden

Ingen vill känna sig kladdig efter att ha satt på sig en body lotion. Därför är det viktigt att lotionen absorberas snabbt av huden, så att man kan klä på sig direkt efter applicering utan att det kladdar ner kläderna. En snabbt absorberande formula kan också indikera att produkten är lätt och inte täpper till porerna, vilket är extra fördelaktigt för känsligare hy.

Jämför priset per milliliter

När du väljer en ekologisk body lotion är det inte bara prislappen du ska titta på. Du ska också jämföra hur mycket du får för pengarna. Det gör du lättast genom att;

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisMilliliterPris per milliliter
Alternativ A79 kr245 ml~0,32 kr
Alternativ B189 kr275 ml~0,68 kr
Alternativ C169 kr200 ml~0,85 kr
Ett räkne-exempel på hur man räknar ut priset per milliliter på ekologisk kroppslotion
Ekologisk kroppslotion test

Ekologisk body lotion test – så gjorde vi

För att göra vårt test av ekologiska kroppslotioner började vi först och främst med att titta på vilka varumärken som erbjöd sådana. Ganska snabbt hittade vi flera av de märken vi tycker om i listorna av ekologiska body lotions. Vi valde då ut några stycken, och tittade mer ingående på de.

Vi tog sedan hjälp av kunders recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om lotionerna.

Källor