Färgbomb bäst i test

Färgbomb bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Matilda Niklasson

Letar du också efter färgbomb bäst i test? Då har du kommit till rätt artikel! Nedan hittar du den allra bästa färgbomben som passar dina behov. I slutet av artikeln hittar du också en kort köpguide, och svar på lite av de vanligaste frågorna.

En färgbomb är ett grymt sätt att förbättra din nuvarande hårfärg. Dessutom slitar det inte alls på håret, till skillnad från andra sätt att färga håret. Färgbomber är det sättet vi rekommenderar för att få det där lilla extra i håret, utan att det kostar skjortan!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar. Läs mer om vår policy här!

Färgbomb bäst i test

1. LeaLuo färgbomb

2. Maria Nila colour refresh

3. Revlon Nutri Color

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Lealuo färgbomb – testvinnare!

LeaLuo färgbomb

Lealuos färgbomb finns inte bara i alla tänkbara nyanser, utan kommer också till väldigt överkomlig prislapp. Efter att den lagts i håret tar den ett par minuter att verka.

Färgbomben hjälper färgpigmentet, återfuktar och stärker håret. Det som skiljer denna från många andra är dock att den höll 5 tvättar! Andra varianter vi testade höll 3-4 gånger, så Leoluos färgbomb kommer hålla betydligt längre.

Vegansk

Maria Nila “Colour Refresh”

Maria Nila colour refresh
Maria Nila colour refresh

En stark andraplats är den här från Maria Nila. Det som skiljer den från Lykos produkt är egentligen priset. Utöver det är den här färgbomben verkligen mirakel för håret!

Förutom att själva pigmenteringen fungerar otroligt bra, så blir håret väldigt lent efteråt. Dessutom luktar den väldigt gott!

Färgbomben testades på ett hår som ville ha den perfekta lila nyansen i håret. Håret var från början ljust slingat och mörkt i botten. Inpackningen togs ut efter ungefär 7 minuter, och det verkade vara den perfekta tiden. Håret blev alldeles mjukt, lent och fick en otrolig lyster.

Revlon Nutri Color

Revlon Nutri Color
Revlon Nutri Color

Om det är glansighet du är ute efter i håret är den här modellen från Revlon den absolut bästa. Inte nog med det – den luktar också fantastiskt och är riktigt lätt att använda. Det enda vi egentligen saknar är en pump!

Om du testat Revlons Nutri Color förut är det viktigt att poängtera att de ändrat formula. Den nya formulan har ändrat pigmenteringen, men du kommer fortfarande få till den perfekta lystern som den är känd för.

Vanliga frågor

Vi ser att det kommer upp en hel del frågor när det kommer till färgbomber. Här är några av de besvarade;

Hur mycket kostar en färgbomb?

En färgbomb kostar mellan 100 och 300kr. Detta lite beroende på vilket märke och storlek du vill ha. Tänk på att olika nyanser också kan skilja sig i pris.

Hur länge håller en färgbomb?

Generellt sett håller en färgbomb i 3-4 schamponeringar. Det finns dock modeller som håller upp till 7 tvättar!

Bästa färgbomben

Hur hittar man den bästa färgbomben?

Att hitta den bästa färgbomben är otroligt svårt utan att ha testat de tidigare. Dessutom finns det väldigt många faktorer som kan påverka resultatet. Exempelvis hur länge du har i den, hur mycket du applicerat och hur du gjorde själva processen.

För dig som inte hittat det du letar efter i vår topplista, här kommer lite tips inför ditt köp.

Titta på recensioner, men inte för mycket!

När det kommer till färgbomber är recensionerna alltid väldigt blandade. Vissa tycker att de har fått i helt fel färg, medan andra tycker att färgen är perfekt. Det är precis som att färga håret hemma, det blir svårt att hitta den perfekta färgen utan att ha testat sig fram.

Därför rekommenderar vi absolut att du ska titta på recensioner, men inte allt för mycket. Skippa att lyssna på de som skriver en arg rad, eller de som skriver “bra” utan bilder och ger fem stjärnor. Det finns bra recensioner där ute, välj att lita på de istället.

Tror du att en färgbomb inte passar dig? Kolla in vårt test av hempermanent istället!

Se till att den har andra effekter

Färgbomb är egentligen ett annat ord för färginpackning. Det betyder att den ska ha samma effekter som hårinpackning, men också ändra färg på håret. Välj en modell som har helande effekter på ditt hår, annars är den i princip poänglös. Det är just det som gör färgbomber så bra! De skadar inte håret, samtidigt som den håller i din hårfärg i ungefär en vecka. Betydligt bättre än att använda till exempel hempermanent.

Färgbomb test

Hur gjorde vi vårt färgbomb test?

Vi började vårt färgbomb test med att beställa hem 6 olika färginpackningar. När de kommit började vi helt enkelt testa de i olika hår för att få det mest rättvisa betyget. Här recenserade vi de en efter en, och beslutade oss ganska snabbt för vilka modeller som stack ut. Därför tog vi också bort 3 färginpackningar som vi inte tyckte platsade på topplistan.

Slutligen krävdes bara att sätta upp de på topplistan. Det var svårt, men till slut kunde vi komma fram till ett resultat. Det som bedömdes för att jämföra de olika produkterna var bland annat pris, hållbarhet och förmågor.

Källor