Hempermanent bäst i test

Hempermanent bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Petra Ljunghov

Är du också ute efter hempermanent bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Nedan hittar du nämligen svaret på vilken som är den bästa hempermanenta. I slutet av artikeln hittar du också svar på lite vanliga frågor och en kort köpguide.

Att premanenta håret på salong är en lyx som väldigt få har råd med. Det betyder att man får välja något annat istället – som ett riktigt bra alternativ för hemmabruk! Nedan hittar du de allra bästa hempermanenta, som vi testat på riktigt.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se

Hempermanent bäst i test

1. Schwarzkopf hempermanent

2. Bravehead perm rods

3. Schwarzkopf skumpermanent

Schwarzkopf hempermanent

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Utgått

Schwarzkopf hempermanent – testvinnare!

Schwarzkopf hempermanent
Schwarzkopf hempermanent

Den absolut bästa produkten för att permanenta håret hemma är den här från Schwarzkopf! Detta är främst på grund av att den är mer skonsam än andra varianter. Den är dessutom anpassad för tonat hår, därför testade vi den också på tonat hår!

Formulan innehåller Curatin vilket gör den mer skonsam mot håret. Något vi upplevde att den faktiskt var också, enligt vårt test. Detta i kombination med andra ingredienser upprätthåller också hårets naturliga balans.

Med denna gick “försökskaninens” hår från lätt vågigt till helkrulligt! En varm rekommendation från oss på kontoret.

*Utgått

Bravehead perm rods

Bravehead perm rods
Bravehead perm rods

Som du ser är detta inte en traditionell förpackning hempermanent. Men vi valde att ta med de för att de fungerade så fruktansvärt bra! Ett riktigt billigt och skonsamt alternativ till medlen.

Vi testade 3 olika “nyanser”, de alla ger olika resultat. Precis som man tänker så skapar de smalare varianterna små lockar. Medan de lite bredare skapar stora lockar.

Ett bra substitut för dig som inte vill helpermanenta håret. Dessa håller resultatet i en till två tvättar och fungerade som bäst i blött hår.

Schwarzkopf skumpermanent

Schwarzkopf skumpermanent
Schwarzkopf skumpermanent

En lite mer utdaterad variant är denna från Schwarzkopf. Det är nämligen en skumflaska. Vi rekommenderar den inte för dig som har behandlat håret, då blev det bara frissigt. Det var ungefär som att lockarna “spruckit”.

Däremot fungerade den riktigt bra, även på helt platt hår. Det fick fram lockar som höll många tvättar framöver! Dessutom fick lockarna en sån där perfekt lyster.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar hempermanent?

En låda hempermanent kostar omkring 100kr. Jämfört med att locka håret på salong är det otroligt billigt! Om du istället vill ha rullar kostar det ungefär 50kr för ett 12-pack.

Hur länge håller det?

Det beror helt på vilken typ av hår du använder det i. En bra riktlinje är dock att det håller i någon månad.

Är det verkligen jämförbart med salongs-permanent?

Nja, att göra det på salong ger förstås betydligt bättre och mer hållbart resultat. Men för en enkel hundralapp är det förvånansvärt bra! Det håller ofta i någon månad, till skillnad från salongs-varianten som håller flera månader.

Bäst hempermanent

Hur hittar man det bästa hempermanenta?

Det är väldigt svårt att hitta det bästa hempermanenta medlet utan att ha testat de på riktigt. Men det finns faktiskt några saker som man kan titta efter för att få en bättre upplevelse. Här är några av de saker vi tycker är extra viktigt att titta på;

Vad innehåller den?

Se till att tillverkaren nämner att det ger en helande effekt för håret. Det finns en hel del medel där ute som bara förstör håret. Förstört hår är nästan omöjligt att rädda hemma, framför allt utan att köpa massor av dyra produkter. Då var plötsligt den där genvägen att permanenta håret hemma en dyr läxa…

Vi rekommenderar produkter som innehåller Curatin och andra ämnen som håller hårets naturliga återfuktning intakt. Med dessa kommer du inte alls uppleva de frissiga lockarna.

Intresserad av att stylea håret hemma? Kolla in vår urtunningssax bäst i test lista!

Vilken typ vill du ha?

Är det verkligen ett medel du vill ha? Eller vill du egentligen bara ha lockar i håret? Vi avråder alltid från olika hårmedel som används hemma. De tenderar trots allt att nästan alltid slita på håret. Om du kan tänka dig att oftare sköta om håret rekommenderar vi hår-rullar istället. Lockarna kanske inte håller lika länge – men ditt hår kommer definitivt tacka dig!

Hur länge håller det?

Du vill att den ska hålla i minst en månad. Men hur vet du det om du inte testat? Läs kundrecensionerna! De allra flesta recensioner skriver hur länge det höll.

Om du väljer en variant som inte håller mer än någon vecka är chansen stor att du bara kommer slita ut håret. Efter några gångers användning kommer håret bara se ut som ett fågelbo, inte alls så där fint lysande och lockigt…

Hempermanent test

Hur gjorde vi vårt hempermanent test?

Vi började vårt hempermanent test med att titta på vilka produkter som var mest populära. Först hittade vi något som hette “Hemanent” som verkade väl omtyckt, men det hade tyvärr slutat säljas. Då fick det bli några alternativ från Schwarzkopf istället, samt en mer traditionell hårrulle.

Vi började sedan testa de olika modellerna på våra “försökskaniner” här på kontoret. Samtliga modeller testades på två olika hårtyper, varav en som var behandlad. Det gav oss en otrolig överblick på resultatet, men vi kan såklart inte testa det på hundratals personer och veta helt säkert. Sedan väntade vi helt enkelt bara och såg hur lång tid det tog innan lockarna gick ut.

Sist men inte minst satte vi ihop recensioner om vardera produkt. Med recensionerna placerade vi de sedan från bäst till sämst på vår topplista.

Källor