Fibermascara bäst i test

Fibermascara bäst i test – 3 bästa fibermascarorna!

Susanne Blomsterqvist

Fibermascara är mascara som innehåller fibrer vilket direkt tillför volym till fransarna och ofta skapar en dramatisk look. I denna artikel visar vi de 3 bästa fibermascarorna och jämför deras täckning, borstar, pris, och vårande egenskaper. Dessutom utser vi en produkt till fibermascara bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Fibermascara bäst i test

Bäst i test: Pixi ‘Lengthy Fiber’ mascara

Pixi “Lengthy Fiber” Mascara
Lätt att använda
Unik böjd borste
Vattenlöslig
Ger bra längd
Lite dyrare

Den bästa fibermascaran är Pixi “Lengthy fiber” vilket ger fantastisk volym samtidigt som fransarna ser längre ut. Den ger en dramatisk look, samtidigt som den innehåller närande ingredienser för att vårda fransarna.

Borste Pixi Lengthy Fiber mascara

En av de saker vi gillar allra bäst är den unika böjda borsten som fluffar upp sig. Det faktum att den är böjd och flexibel gör det mycket lätt att komma åt alla fransarna. Man kan tro att den extra breda designen gör att den är svår att använda – men så är inte fallet.

Fibrerna som läggs på fransarna gör att man får ökad volym, men ändå inte tynger ner fransarna.

Vi gillar att Pixi fått till en formula som ger vackert böjda fransar och en längd som håller länge, samtidigt som den har de näringsgivande egenskaperna man är ute efter.

Bästa billiga fibermascaran: Maybelline ‘Lash sensational’ Sky High

Maybelline “Lash Sensational” Sky High
Billig
Bra och flexibel borste
Lätt att använda
Dryg
Inte jättemycket volym

Det känns som att Maybelline’s “Sky High” verkligen är med i alla tester, och de har bland annat blivit finalist i Daisybeauty’s awards, vinnare av Tara Beauty Awards 2021 och nominerad i Swedish Beauty Awards 2022. Vi har själva haft med den i flera tester där vi rankat den högt, bland annat i vårt test av mascararor för korta fransar.

Formulan är berikad med fiber och bambuextrakt, vilket ger extra långa och fylliga fransar som ändå känns så där naturligt lätta. Borsten är väldigt flexibel vilket gör det riktigt lätt att applicera mascaran.

Det som skiljer den från andra fibermascaror på marknaden är att den är så lätt att ta bort! Ta inte det på fel sätt dock – det betyder inte att den har dålig hållbarhet. Varaktigheten är bra och håller utan problem hela dagen.

Maybelline Sky High är mycket omtyckt av marknaden och har 4.3/5 i genomsnittligt betyg hos Bangerhead. Där nämner recensenter att den lever upp till hypen och inte irriterar känsliga ögon.

Det vi tycker drar tillbaka betyget här är att man inte får till jättemycket volym. Det gör att vi tycker den lämpar sig bättre som en diskret mascara till vardags.

Bäst premiumval: Clinique ‘High Impact Full Volume’ mascara

Clinique “High Impact Full Volume” mascara
Bra bortshuvud med konform
10ml i flaskan
Ger fantastisk volym
4.5/5 i snittbetyg
Dyr

Det bästa premiumvalet vi hittat är Cliniques ‘High Impact High-Fi Full Volume’ vilket verkligen tillfredsställer. Enligt de själva ökar den volymen på fransarna med 230%, vilket låter väldigt imponerande. Den är dessutom Ophthalmologist testad och är säker för känsligare ögon.

Det som skiljer den från konkurrenterna är dess innovativa gelformulering, därtill är den berikad med multidacettrade fibrer för att addera volym från roten av fransen till toppen.

Borste Clinique High Impact mascara

Borsten är konformad vilket gör det riktigt lätt att komma åt alla fransarna, även de kortare längst ut. Vi uppskattar verkligen att Clinique tänkt utanför boxen med den här mascaran, det känns som att de ändrat något med allt! Ändrad flaska (som för övrigt innehåller 10 ml, vilket är nästan dubbelt så mycket som de andra på listan), ordentlig klinisk testning, annorlunda borsthuvud och otrolig volym.

Clinique “High Impact full volume” mascara har fått 4.5/5 i snittbetyg baserat på 25 recensioner hos BangerHead.se Här nämner kunderna en otroligt längd, bra volym, samt att den fungerar utmärkt på torra och känsliga ögon.

Det enda vi inte tycker om är priset, vilket i skrivande stund var 250 kr. Men vi måste ändå nämna att det är 10 ml i flaskan, vilket gör den billigare än testvinnaren Pixi.

Bästa fibermascaran

Hur väljer man den bästa fibermascaran?

Det viktigaste att tänka på när man väljer fibermascara är täckning, vattenfast (om så önskas), pris per milliliter, borsten, ingredienser och hur länge den håller.

  • Täckning: det allra viktigaste är fibermascarans täckning. En fibermascara är trots allt en typ av mascara som ska ge extra dramatiska fransar.
  • Vattenfast eller inte: om du vill ha en vattenfast mascara finns det mängder av fibervarianter som är just det. Se till att den dock inte bara klarar av svettiga ögonlock, men också regniga dagar.
  • Pris per milliliter: istället för att jämföra prislapparna är det bättre att titta på vad mascaran kostar per milliliter. Det räknar du ut genom att räkna: pris / antal milliliter = pris per milliliter. Vi på The Beauty Room har som riktlinje att fibermascaror ska kosta 30kr per milliliter eller mindre.
  • Borsten: en bra borste är en av de viktigaste sakerna, annars kladdar man bara runt mascaran på ögonlockarna. Se till att borsten är böjd, flexibel och bred.
  • Hållbarhet: mascaran ska hålla hela dagen utan problem, ännu längre om den är vattenfast!

Vad är fibermascara?

Fibermascara innehåller små fibrer (silke, rayon eller nylon) som fäster på fransarnas spetsar. Dessa små syntetiska fibrer jobbar för att bygga upp, förlänga och fylla ut fransarna.

Vad är skillnaden mellan fibermascara och tubmascara?

Tubmascara formar små koner runt varje individuell ögonfrans vilket ger längre fransar som är tjockare. Till skillnad från fibermascaror flagnar de inte när de används.

Varför flagnar fibermascara så mycket?

Fibermascaror lägger fibrer ovanpå fransarna, vilket gör att de ofta flagnar och ramlar av. Högkvalitativa fibermascaror har längre varaktighet och flagnar inte lika mycket som de billiga varianterna.

Är fibermascara säkert använda?

Ja, fibermascara är säkert att använda. Men tänk på att de flagnar och då kan hamna i ögonen, vilket i sin tur kan irritera.

Fibermascara test

Hur gjordes vårt fibermascara test?

För att göra vårt fibermascara test började vi med att först och främst titta på alla varianter som fanns där ute. Vi kunde tyvärr inte hitta något i den allra lägsta prisklassen, men vi försökte i alla fall få med något som alla har råd med (fibermascaror är tyvärr ganska dyra). Vi valde ut en handfull mascaror, och tog en närmre titt på både deras recensioner och beskrivningar. Utifrån det vi läst där satte vi ihop våra egna recensioner om alla mascarorna.

Källor