Fiberspray bäst i test

Fiberspray hår bäst i test – 3 bästa fiber-hårsprayerna!

Petra Ljunghov

Fiberspray för håret är en typ av hårspray som adderar små fibrer på hårstråna för att skapa en illusion av tjockhet och fyllighet. I den här artikeln går vi igenom marknadens 3 bästa fiber-hårsprayer och jämför deras hållbarhet, priser, ingredienser och resultat. Vi ger även svar på vilken fiberspray som är bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Fiberspray bäst i test

Bäst i test: Toppik fiberhold spray

Toppik FiberHold spray
Prisvärd
Mjukgör håret
Fibrerna sitter ordentligt
Naturliga ingredienser
Endast i liten flaska (118 ml)

Toppik’s “Fiberhold” spray är den vi utser till fiberspray bäst i test. Den lyckas binda tunna hårstrån med fibrerna från sprayen på ett fantastiskt sätt. Resultatet ser naturligt ut och sitter kvar hela dagen lång!

En av de saker vi gillar mest med Toppik’s “FiberHold” är att den innehåller mängder av naturliga ämnen för att mjukgöra håret. Dessa ingredienser gör att man lätt kan borsta igenom håret efter applicering utan att dra bort fibrerna från håret.

Vi på The Beauty Room gillar också att den är så billig! Man behöver bara använda några sprayar för hela håret, och i skrivande stund kostade en flaska med 118 ml endast 139 kr. Med tanke på hur dryg den är ser vi det som mycket prisvärt.

Bästa veganska fibersprayen: Björn Axén ‘Texture & Volume’ spray

Björn Axén Dry Spray texture & volume
Vegansk
Billig
Naturlig styling
Både volym och textur
Inte så bra hållbarhet

Björn Axén “Texture & Volume” spray är den bästa veganska fibersprayen. Trots det veganska innehållet lyckas de hålla nere prislappen, som i skrivande stund endast var 109 kr för 200 ml. Detta är mycket ovanligt med veganska hårprodukter, tummen upp!

Som produktnamnet nämner ger den både volym och mer textur i håret. Detta utan att man ser att det faktiskt ligger spray i håret, stylingen blir verkligen naturlig! Det är mjukt och ligger naturligt – inte alls den där hårspray-känslan av stelhet.

Den är dermatologiskt testad för att passa känslig hud, vilket är perfekt för den som annars använder saker som scalp serum eller återfuktande produkter för hårbotten. Vi finner att ganska många fibersprayer annars kan sabba den bra hårvårdsrutinen man byggt upp, så är inte fallet med Björn Axéns.

Bäst premiumval: REF thickening spray

REF thickening spray
Naturligt UV-skydd
Bra stadga
Riktigt bra volym
Stärkande ingredienser
Dyr

REF’s thickening serie är väldigt uppskattad både av oss på Beauty Room och marknaden. Just thickening sprayen har en fantastisk ingredienslista vilket vi tycker är dess främsta fördel. Här hittas bland annat stärkande quinoa protein och ett naturligt UV-skydd.

Hållbarheten är enligt de själv 2/5, glans 1/5 och volym 5/5, betygsättningar vi absolut kan hålla med om. Det är just hållbarheten som drar tillbaka betyget på den dock, en fiberspray borde hålla hela dagen…

Vi gillar däremot resultatet den ger, en fantastisk stadga och kontroll även i lockigt hår.

Hos Lyko.se har REF’s thickening spray samlat på sig blandade åsikter i recensionerna. Ett snittbetyg på 3.9/5 och kunder nämner hur de gillar det i platt hår.

Bästa fiber-hårsprayen

Hur väljer man den bästa fiber-hårsprayen?

Den bästa fiber-hårsprayen är inte bara en som passar din hårtyp, den måste också erbjuda rätt volym, textur, stadga och ha bra ingredienser. Nedan är en lista som beskriver kriterierna inför valet av fiber-hårspray mer ingående.

  • Volym: En fiberspray för håret ska ge illusionen av ett tjockare, fylligare hår. Det är alltså volymen som är det allra viktigaste. Vårt främsta tips är att välja en som är utformad för att lyfta håret från rötterna, det ger ett fylligare resultat.
  • Textur: Välj den textur som du vill ha i håret. En fiber-hårspray med lätt till medium textur ger en mer naturlig känsla, medan en tyngre textur ger ett mer definierat resultat. Detta baseras främst på hur mycket fiber sprayen innehåller.
  • Stadga: En annan viktig faktor är stadgan (eller hållbarhet). Om du har lockigt hår eller behöver extra hållbarhet är en fiber-hårspray med stark stadga det bästa alternativet. Om du å andra sidan går för en mer naturlig look är stadgan inte lika viktig.
  • Bra ingredienser: Fiber-hårsprayer ska helst innehålla vårdande ingredienser, men det viktigaste är egentligen att den inte skadar håret. Se till att sprayen är marknadsförd som “hälsosam” för håret och inte innehåller parfymering och allt för många kemikalier.

Vad är fiberspray för hår?

Fiberspray för hår är en stylingprodukt som innehåller små fibrer för att ge håret extra volym och täthet, ofta används de för att dölja tunt hår.

Vad är skillnaden mellan fiberspray och vanlig hårspray?

Skillnaden mellan fiberspray och vanlig hårspray är att fiberspray innehåller mikrofibrer som fäster vid hårstråna för att skapa en illusion av tjockare hår, medan vanlig hårspray främst används för att hålla frisyren på plats och ge hållbarhet.

Fiberspray test

Hur gjorde vi vårt fiberspray test?

För att göra vårt fiberspray test för hår började vi med att titta på våra favoritmärken. Vi valde ut en handfull produkter som fått bra betyg och läste på lite mer ingående om de. Utifrån det vi läst i deras recensioner och beskrivningar skrev vi egna texter om alla fiber-hårsprayerna.

Källor