Scalp serum bäst i test

Scalp serum bäst i test – hitta bästa serumet för hårbotten!

Matilda Niklasson

Är du också på jakt efter scalp serum bäst i test? Då är detta sajten för dig! Nedan går vi igenom de allra bästa serumen för hårbotten. Dessutom har vi sammansatt en köpguide för att underlätta ditt val ytterligare som du hittar längst ned i artikeln. Så vad väntar du på? Kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Scalp serum bäst i test

1. Kerastase scalp serum

2. Lernberger stafsing scalp serum

3. Wella SP balance scalp energy serum

Bäst i test

Bästa billiga

Mest välbalanserade

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Kerastase scalp serum – bäst i test!

En blå flaska scalp serum tillverkad av Kerastase
Hjälper håret växa
Återfuktar hårbotten
Doftar gott

Förutom att det får håret att dofta gott gör det också att hårbotten stimuleras. Med sin otroliga förmåga att få håret att växa utser vi Kerastases variant till scalp serum bäst i test!

Från tunna och stripiga hårstrån till tjocka och långa, det fungerar verkligen! På en skör hårbotten hjälper den dessutom till att få det att sluta klia. När det använts i drygt en månad ser man resultat i form av otroliga mängder bebishår, sedan är det bara uppåt därifrån!

Bästa billiga hårbotten-serum: Lernberger Stafsing

En vit sprayflaska med serum för hårbotten tillverkad av Lernberger Stafsing
Billigt
Återfuktande ingredienser

Lernberger Stafsing har nyligen vunnit vårt root lifter test, och även deras hårbotten-serum förvånar! Den har en mängd vårdande ingredienser på ingredienslistan (hyaluronsyra, allantoin, salicylsyra och selleriextrakt). Det får hårbotten att sluta klia, samtidigt som det motverkar mjäll och får symtomen att lugna ner sig.

Det som skiljer den från andra hårbotten-serum är dock att det inte gör håret fett eller smutsigt vid användning! Något som ofta upplevs efter långvarig användning av scalp serum.

Mest välbalanserade: Wella SP balance scalp

En silvrig flaska med SP balance scalp energy serum tillverkat av Wella
Balanserad ingredienslista
Billig
Minskar tillfälligt håravfall

Wella är kända för sina balanserade ingredienslistor när det kommer till hårvårdsprodukter. Det gäller den här produkten också! Bland annat innehåller den biotin, laurinsyra, vitaminer och koffein. Dessa tillsammans optimerar keratinet, stimulerar blodflödet, samt skyddar och förbättrar hårets struktur.

Efter långvarig användning ser man ofta massor av bebishår i hårbotten, det hjälper verkligen till på den fronten! Vi rekommenderar den mycket varmt.

Läs också vår topplista över Wella schampon

Vanliga frågor

Vad gör ett hårbotten serum?

Ett hårbotten serum är ett specialiserat hårprodukt som kan stärka hårrötter, stimulera hårtillväxt, och bidra till att bekämpa problem som hårförtunning, håravfall och torr hårbotten. Den brukar innehålla ingredienser som näringsrika oljor, vitaminer, och andra naturliga extrakt.

Hur används ett hårbotten serum?

Ett hårbotten serum appliceras vanligtvis direkt på huden i hårbotten, ofta efter tvätt men innan styling. Serumet masseras sedan in i hårbotten med fingrarna i cirkulära rörelser för att främja blodcirkulationen och fördela serumet.

Är scalp serum säkra att använda?

Ja, de flesta scalp serum är säkra att använda. Dock bör du alltid testa en liten mängd av produkten på huden först för att säkerställa att du inte får en allergisk reaktion.

Kan hårbotten serum hjälpa till med hårtillväxt?

Ja, många hårbotten serum innehåller ingredienser som är utformade för att stödja och främja hårtillväxt. De kan innehålla näringsämnen som stimulerar hårsäckarna eller förbättrar blodflödet.

Bästa scalp serum

Så hittar du det bästa serumet för hårbotten

Undvik produkter med alkohol

Ett av de mest grundläggande kriterierna när du väljer ett scalp serum, eller något annat hårvårdsprodukt för den delen, är att se till att det inte innehåller alkohol. Varför? Eftersom alkohol kan vara uttorkande för hårbotten, vilket kan leder till flagnande.

Det är viktigt att känna till att det finns olika typer av alkohol i hud- och hårvårdsprodukter. En del av dem, som cetylalkohol och stearylalkohol, är faktiskt fuktgivande. Men de flesta alkoholer, som denaturerad alkohol, kan vara skadliga för hårbotten.

Effektivitet i behandling

Nästa punkt på vår checklista är att titta på hur effektivt scalp serumet hjälper hårbotten. Om du lider av torr hårbotten, mjäll, eller akne i hårbotten, leta efter ett serum som innehåller ingredienser som är kända för att behandla dessa problem.

Till exempel kan tea tree olja, aloe vera, och salicylsyra vara effektiva mot hårbotten-akne och mjäll. Ingredienser som hyaluronsyra och glycerin är bra för att återfukta torr hårbotten.

Serumets egenskaper

Det sista, men inte mindre viktigt, är att titta på serumets egenskaper. Vill du ha ett återfuktande serum, ett närande serum, eller kanske ett balanserande serum?

Ett bra scalp serum bör inte bara behandla dina nuvarande problem, utan också förebygga framtida problem. Det kan vara genom att återfukta, balansera oljeproduktionen, eller genom att skydda hårbotten mot yttre faktorer.

Serum för hårbotten bäst i test

  • Bästa serum för hårbotten: Kerastase resistance serum
  • Nr 2: Lernberger Stafsin scalp serum
  • Nr 3: Wella SP balance scalp energy serum
Hårbotten serum test

Så gjorde vi vårt scalp serum test

För att göra vårt scalp serum test tog vi först och främst en titt på vad som fanns där ute. Med hjälp av produktbeskrivningar och kundrecensioner skrev vi sedan våra egna recensioner om produkterna. Här valde vi att lyfta fram både dess positiva och negativa effekter på ett så oberoende sätt som möjligt.

För att avsluta artikeln behövde vi sätta ihop en hårbotten serum bäst i test lista också. Topplistan skrevs efter att vi helt enkelt jämfört produkternas för- och nackdelar mot varandra.

Källor