Frisörsax bäst i test

Frisörsax bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Matilda Niklasson

Letar du fortfarande efter frisörsax bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta den bästa frisörsaxen för dina behov.

Brukar du fortfarande ta hjälp av den klassiska kökssaxen när det är dags att trimma topparna eller klippa barnen? Då är du långt ifrån ensam. Att använda den sax som är närmast tillhands är väldigt vanligt, men det är också en dålig idé som oftast ger ett sämre resultat. Vill du säkerställa att du klipper håret på bästa sätt, att du förhindrar kluvna toppar och att du får en frisyr som är jämn är en riktig frisörsax det bästa alternativet. Precis som tygsaxen är framtagen för att enkelt klippa igenom textilier och tråd är frisörsaxen framtagen för hår och hårstrån!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för beautycos.se & pricerunner.se

Frisörsax bäst i test

1. Jaguar Prestyle Ergo

2. Babyliss Paris frisörsax

3. Babyliss herrsax

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

1. Jaguar “Pre Style” – bäst i test!

Jaguar Prestyle Ergo
Jaguar Prestyle Ergo

Jaguar Pre Style är en mycket professionell och högkvalitativ frisörsax som är framtagen för både hemmaklippare såväl som utbildade frisörer. Jaguar Pre Style är en 5 tums klippsax med en rak utformning och med en ergonomisk design som gör att den passar vänsterhänta såväl som högerhänta.

För största bekvämlighet har Jaguar Pre Style designats med en satin ytfinish, samt ett avtagbart fingerstöd beroende på hur du föredrar att klippa. För att underlätta klippningen och säkerställa att stråna kapas med perfektion har Jaguar Pre Style även ett mikrotandat blad som håller sig vasst riktigt länge. Saxen kommer i flera olika storlekar beroende på dina behov.

Last updated: 2024-04-23 05:46:55

2. BaByliss “Paris”

Babyliss Paris frisörsax
Babyliss Paris frisörsax

BaByliss Paris frisörsax är ett utmärkt alternativ för dig som gillar att klippa håret själv, som tar hand om dina egna toppar eller som ofta klipper barnens lugg i badrummet. Den här saxen har en mycket modern och bekväm design som gör den enkel att manövrera, samtidigt som den är visuellt fin att titta på.

BaByliss Paris är tillverkad i rostfritt stål och kan således förvaras i badrummet utan risk för rost. Saxen har även en ordentlig skyddskåpa för saxbladet, vilket förhindrar att den blir slö eller repig. BaByliss Paris har en total längd på 16 cm och ett klippblad på 4,5 cm.

3. BaByliss herrsax

Babyliss herrsax
Babyliss herrsax

BaByliss Paris frisörsax för herrar är, precis som namnet beskriver, en frisörsax som är specifikt framtagen för män. BaByliss Paris frisörsax för herrar passar dig som gärna fixar till frisyren i hemmet eller som vill ha en högkvalitativ och professionell frisörsax som hjälper dig att skapa snygga frisyrer.

BaByliss Paris frisörsax för herrar är utformad för att vara enkel att manövrera, samtidigt som den har en slipning av högsta kvalitet. Det, i sin tur, innebär att du kan skapa exakta och mycket precisa konturer och former. Tack vare fingerstödet kan saxen också ligga extra bekvämt i din hand.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en frisörsax?

Priset för en frisörsax kan variera väldigt mycket. De billigare alternativen ligger vanligtvis runt 100-200 kronor, medan de dyrare saxarna kan kosta runt 400 kronor och uppåt.

Behöver man verkligen en frisörsax?

Att klippa håret med en kökssax fungerar, men det ger dig inte den precision som du antagligen vill ha. En riktig frisörsax ger dig ett mer professionellt resultat.

Bästa frisörsaxen

Hur väljer man den bästa frisörsaxen?

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska välja en frisörsax för hemmabruk. Här nedan kan du läsa mer om några faktorer du bör ha i åtanke för att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt val.

  • Formen på en frisörsax kan variera väldigt mycket. Du hittar bland annat “classic”, vilket är en rakare form, men också offset och crane. Vilken form som passar dig bäst beror helt enkelt på vad du tycker är bekvämast och enklast att arbeta med.
  • Skärningen och tänderna på bladet kommer också att vara av betydelse. Är du nybörjare och klipper hemma vid enstaka tillfällen är det bäst att välja en sax med mikrotandblad. Dessa blad hjälper dig att hålla håret på plats så att du får ett rakare och snyggare resultat.
  • När du ska köpa en frisörsax bör du också titta på storleken. Det bästa är att välja en sax som är lika långt som avståndet mellan toppen av pekfingret och början av handleden. Är du ovan är det bättre att välja en kortare sax än en som är för lång. De längre saxarna kan vara svårare att hantera för den som precis börjat klippa.

Kolla även in vår urtunningssax bäst i test lista!

Frisörsax test

Hur gjorde vi vårt frisörsax test?

I vanlig ordning började även vårt frisörsax test med att utgå från egna erfarenheter. Vi bestämde oss för ett antal olika modeller i olika prisklasser. Dessa modeller beställdes hem, för att kunna testa de på riktigt.

Vi testade frisörsaxarna individuellt genom att såklart klippa hår med de! Vi klippte en hel frisyr med varje sax, så det krävdes lite tålamod. Efteråt recenserades var och en på förmågor som skärpa, form, storlek och användbarhet.

Sist men inte minst stoppades de in i kronologisk ordning på topplistan!

Källor