Fuktspray för hår bäst i test

Fuktspray för hår bäst i test – 3 bästa hår-fuktsprayerna!

Petra Ljunghov

En fuktspray för håret agerar återfuktande och lämnar ett hår som ser naturligt vårdat ut efter sig. Det kan användas dagligen utan att tynga ned håret, och många produkter innehåller även ingredienser som vårdar håret i det långa loppet. I denna artikel utforskar vi de 3 bästa fuktsprayerna för håret och jämför deras pris, recensioner, ingredienser och effektivitet. Vi ger även svar på vilket hår-fuktspray som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Fuktspray för hår bäst i test

Bäst i test: L’Oréal Paris ‘Hyaluron Plump’ spray

L’Oréal Paris “Hyaluron Plump”
Luktar gott
Mjukt och lent hår
Billig
Resultatet ser glansigt och hälsosamt ut
Inget värmeskydd

L’Oréal Paris “Elvital Hyaluron Plump Leave-in spray” står verkligen ut i hyllorna och är en av de billigaste alternativen på marknaden. Trots sitt låga pris ger den en fantastisk återfuktning till håret och vi utser den nu till fuktspray för hår bäst i test!

Det är ett leave-in serum som verkligen står ut från mängden och får torrt hår att direkt se återfuktat ut. Detta med hjälp av sin formula som innehåller 2% hyaluronsyra.

Vi på The Beauty Room uppskattar att det har en så pass lätt formula. Det gör att man kan använda sprayen dagligen utan att tynga ned håret.

Resultatet efter användning är ett mjukare och lenare hår. Samtidigt känns återfuktningen genom att lämna ett hår som ser naturligt vårdat ut.

Hos Lyko.se har den ett genomsnittligt betyg på 4.5/5. Här nämner kunderna hur bra serumet är för håret och att det luktar väldigt gott.

Mest uppfriskande: Paul Mitchell ‘Awapuhi’ moisture mist

Paul Mitchell “Awapuhi” moisture mist
Uppfriskande
Bra för både hår och hårbotten
Rik på vitaminer och aminosyror
Naturliga ingredienser
Dålig spray

Vi gillar verkligen Paul Mitchell’s “Awapuhi” moisture mist för håret. Det är en uppfriskande fuktspray för både hår och hud. Det gör att den lämpar sig bra för den med irriterad eller känslig hårbotten.

Det vi gillar mest med den är ingredienslistan; här hittas bland annat awapuhi, extrakt från spirulina, plankton, mjölksyra och formulan är rik på vitaminer och aminosyror. Paul Mitchell har verkligen tänkt efter här och fokuserat på naturliga ingredienser för att passa känslig hårbotten.

Ingredienserna jobbar tillsammans för att återfukta på djupet, vilket håller hela dagen. Den ger dessutom en fantastisk lyster i håret.

Det enda vi ser som negativt är att sprayen inte riktigt ger en så bred fördelning som vi önskar.

Mest mångsidig: Evo ‘Happy Campers’ wearable treatment

Evo “Happy Campers” wearable treatment
Doftar underbart
Bra konsistens
UV- och värmeskydd
Riktigt bra återfuktning
Dyr

Evo är kända för sina högkvalitativa hårprodukter, och vi tycker om även denna. Deras “Happy Campers” är utformad för att passa alla hårtyper, speciellt svagt eller färgat hår. Den stödjer håret med sin otroliga återfuktning.

Det vi tycker utmärker Evos “Happy Campers” wearable treatment är att den även hjälper till att styla håret. Den ger som en definiering i håret som vi på The Beauty Room verkligen gillar. Den lämnar håret lättare att borsta, med mindre frizz och återfuktat!

Sprayen i sig är krämig till formulan, vilket gör den extra återfuktande. Samtidigt skyddar den mot både värme och UV-strålar.

Dessutom kan den användas dagligen! Något som inte alla fuktsprayer kan, även oljigt hår kan använda den varje dag utan att det ser onaturligt ut.

Bästa fuktsprayen för håret

Hur väljer man den bästa fuktsprayen för håret?

Att välja den bästa fuktsprayen för håret är inte helt lätt. Detta eftersom alla hårtyper reagerar olika, och alla hår behöver inte samma effekt. Nedan är en lista på övergripande kriterier som är viktigast när man väljer hår-fuktspray, dessa inkluderar UV-skydd, fördelning, matchar hårtypen och ingredienser.

  • UV-skydd. En bra fuktspray för håret ska skydda håret mot UV-strålar och värme. Håret bleks inte bara av starkt solsken, utan slits också.
  • Fördelning. Det är viktigt att fuktsprayen fördelas jämnt i håret. Detta är svårare med en tung produkt eller om sprayen i sig inte sprider sig så brett. Se till att flaskan sprayar brett och täcker stora delar åt gången.
  • Matchar hårtypen. Se till att produkten är utformad för just din hårtyp. Vare sig det är lockigt, torrt, frissigt eller oljigt – finns det en hår-fuktspray utformad för just dina behov.
  • Ingredienser. Det är egentligen tvådelat vad man ska leta efter på ingredienslistan. Dels ska den bestå av skonsamma ingredienser, helst naturliga. Men den ska också innehålla näringsgivande ingredienser som glycerin eller Aloe Vera (som båda är kända återfuktare).

Vad är fuktspray för håret?

Fuktspray för håret är en lätt och ofta vattenbaserad produkt som används för att återfukta, fräscha upp och verka näringsgivande till håret.

Kan man använda en ansikts-fuktspray till håret?

Nej, fuktsprayer för ansiktet bör inte användas i håret. Visserligen är dessa ofta skonsamma, men det skapar nästan alltid en frissighet i håret.

Fuktspray för håret test

Hur gjorde vi vårt test av hår-fuktsprayer?

För att utföra vårt test av hår-fuktsprayer ville vi se till att de bästa produkterna hamnade i testningen. Därför valde vi ut en handfull produkter som fått bra betyg, men vi valde att också diversifiera våra val. Alla produkterna är bra på sitt sätt, och vi har valt ett brett urval för att alla ska hitta något som passar deras behov. Vi läste produkternas recensioner och beskrivningar för att få en bild i hur de faktiskt fungerade. Utifrån det vi läst skrev vi våra egna recensioner om de.

Källor