Genomskinlig mascara bäst i test

Genomskinlig mascara bäst i test

Susanne Blomsterqvist

Letar du efter genomskinlig mascara bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här guiden hittar vi den allra bästa genomskinliga mascaran för dina behov. Dessutom har vi skrivit en kort guide till hur du ska tänka inför ditt val i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Dyk ner i topplistan redan nu och hitta din nya favorit!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Genomskinlig mascara bäst i test

1. Artdeco genomskinlig mascara

2. IsaDora lash energy

3. Catrice super prime mascara

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Artdeco genomskinlig mascara – testvinnare!

En vit förpackning med genomskinlig mascara från Artdeco
Vårdande
Vegansk
Fransarna upplevs längre och fylligare

Den variant vi tycker presterar mest optimalt är det här från Artdeco. Dess berikning på mineraler och algextrakt gör att vi dessutom utser den till genomskinlig mascara bäst i test!

Formulan som Artdeco utvecklat gör att fransarna upplevs både fylligare och längre. Rödalgextraktet bidrar sedan med återfuktning, glans och bättre flexibilitet! Samtidigt gör det bruna algextraktet att fransarna ser ut att ha mer volym. En fantastisk transparent mascara vi bara inte kan rekommendera tillräckligt!

Bästa lyster: IsaDora Lash energy

En vit förpackning transparent mascara tillverkad av IsaDora som kallas lash energy
Otrolig lyster
Cruelty free
Stärkande
Tyvärr hittades inga priser...

Den här stärkande transparenta mascaran är verkligen en produkt i toppklass! Den stimulerar cellerna samtidigt som den ger fransarna volym. För att inte tala om den otroliga lyster man får med den! Det är egentligen det som skiljer den från sina konkurrenter – lystern.

Det mjuka borsthuvudet gör det också väldigt lätt att fånga upp fransarna från roten. Det blir nästan som ett litet franslyft!

Bäst budgetval: Catrice “Super Prime”

En ljusblå förpackning med genomskinlig mascara från Catrice som kallas Super Prime
Billig
Återfuktande
Tjocka & fylliga fransar

Last updated: 2024-04-15 16:34:20

Den tyska tillverkaren Catrice gjorde ett gott intryck på oss med den här budgetvänliga transparenta mascaran. Den läggs enkelt på fransarna med hjälp av den mjuka borsten, och förstärker sedan effekten av mascaran. Resultatet blir tjocka och fylliga fransar!

Vanliga frågor

Vad är genomskinlig mascara?

Genomskinlig mascara är en skönhetsprodukt som använder icke-färgade ingredienser för att forma och definiera ögonfransarna utan att lägga till färg. Den kan också användas för att ge fransarna extra längd och volym. Ibland används den också som en primer för den faktiska mascaran.

Hur använder man genomskinlig mascara?

Användning av genomskinlig mascara liknar användningen av traditionell, färgad mascara. Börja vid roten av dina ögonfransar och borsta uppåt med borsten. Det kan appliceras i flera lager för önskad effekt och användas både på övre och undre fransarna.

Varför skulle man använda genomskinlig mascara?

Genomskinlig mascara kan användas för en naturlig look, för att forma bryn och fransar, samt för att skydda och ge näring till fransarna. Den är idealisk för personer som föredrar en mer subtil sminkning, eller för de som är allergiska mot pigment i färgad mascara.

Kan genomskinlig mascara användas på ögonbryn?

Ja, genomskinlig mascara kan användas för att forma och definiera ögonbrynen. Den hjälper till att hålla ögonbrynens hår på plats hela dagen, och ger ett riktigt naturligt resultat.

Bästa genomskinliga mascaran

Bästa genomskinliga mascaran – så ska du tänka

Letar du efter den perfekta genomskinliga mascaran som verkligen lyfter fram dina naturliga ögonfransar? Du är inte ensam. Marknaden för transparent mascara har blomstrat de senaste åren och att hitta den rätta produkten kan vara en riktig härva. Men oroa dig inte! Här nedan ska vi gå igenom alla kriterier du bör ha i åtanke för att hitta den bästa genomskinliga mascaran.

Formulan

Genomskinlig mascara kommer i flera olika formulas, bland annat vattenbaserad, oljebaserad och gel-baserad. Vilken du väljer kan ha stor inverkan på hur produkten presterar.

  • Vattenbaserad mascara är fantastisk för daglig användning eftersom den är lätt att ta bort och mindre benägen att orsaka irritation.
  • Oljebaserad mascara erbjuder ofta mer näring till fransarna, vilket kan bidra till att de växer starkare och längre över tid.
  • Gel-baserad mascara ger en naturlig look och känsla, vilket är bra för dig som vill ha en mindre förändring av fransarna.

Varaktighet och vattenresistens

Det är viktigt att din mascara håller hela dagen. Vissa mascaror börjar klumpa sig eller smetas ut efter bara några timmar. Andra mascaror är vattenfasta, vilket innebär att de kommer att hålla hela dagen utan att behöva fixas, oavsett om du är i solen, simmar eller till och med gråter! Se till att välja en som är vattenfast om dina ögon utsätts för vatten regelbundet.

Borsten

Borsten spelar en stor roll i hur lätt mascaran är att använda. Föredrar du en stor borste som fångar varje frans, eller en smalare som tillåter dig att arbeta med precision? Båda har sina fördelar, och vilken du föredrar beror enbart på dig själv. Men det är ändå en kriterie många glömmer bort under sitt letande.

Priset

Priset på genomskinliga mascaror varierar kraftigt. Är du villig att betala lite mer för en premium-variant, eller letar du efter något för under hundringen? Definiera din budget innan du börjar leta, och sålla bort de alternativ som ligger utanför den redan från början. Då blir det lättare, vi lovar!

Transparent mascara bäst i test

  • Bästa transparenta mascaran: Artdeco browlash
  • Nr 2: IsaDora lash energy
  • Nr 3: Catrice Super Prime mascara base
Genomskinlig mascara test

Genomskinlig mascara test – så utfördes det

Vi började vårt test av genomskinliga mascaror med att titta på utbudet. Ganska snabbt hittade vi några produkter som var väl omtyckta; de fick det bli!

Vi läste sedan igenom ungefär ett hundratal produktbeskrivningar och kundrecensioner. Utifrån den information vi läst satte vi sedan ihop våra recensioner om mascarorna.

Sist men inte minst återstod bara själva topplistan. Den skrevs efter att vi jämfört dess förmågor med varandra, och vägt det mot prislapparna. På så sätt kom vi också fram till en testvinnare!

Källor