Bästa mascaran för äldre

Bästa mascaran för äldre 2023 – läs INNAN ditt köp!

Susanne Blomsterqvist

Letar du efter den bästa mascaran för äldre? Då kommer vår guide hjälpa dig på traven! Nedan hittar du alternativ i alla prisklasser så att du ska hitta något som passar dig.

Det kan vara svårt att hitta en mascara som passar alla eftersom de har olika egenskaper och inte ger samma resultat på alla fransar. Särskilt för äldre är det viktigt att mascaran lever upp till flera krav. Då vi blir äldre tunnas håret ut på hela vår kropp, inklusive ögonfransarna. Det kan göra att de blir både kortare och tunnare. Därför bör en mascara för äldre vara skapad för att både förlänga och ge fransarna volym. Nedan hittar du de allra bästa varianterna för äldre kvinnor!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Bästa mascaran för äldre

1. Loreal Lash Paradise

2. Clinique High Impact

3. Maybelline total temptation

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

L’Oréal Paris ”Lash Paradise Mascara” – bäst i test!

Loreal Lash Paradise mascara

Vinnaren av vårt test är en mascara från det prisvärda och professionella varumärket L’Oréal Paris. Mascaran lever upp till sitt namn och ger dig paradis-liknande fransar som framhäver dina ögon maximalt. Borsten har en vågformad design som tar upp formulan effektivt och låter dina fransar fånga upp den i ett enda drag. Den har dessutom över 200 mjuka strån som fördelar mascaran jämnt.

Även formulan är silkeslen och känns otroligt lätt på fransarna. Resultatet blir fransar med maximal volym och längd samtidigt som den är mycket smidig att applicera!

Bästa vattenfasta: Clinique High Impact mascara

Clinique High Impact

Du som föredrar vattenfast mascara men har svårt att hitta en för dina känsliga ögon bör testa denna från Clinique. Mascaran håller hela dagen och står emot både rinnande ögon och fuktigt väder. Även du med kontaktlinser kan använda denna mascara helt utan problem med irritation.

Det bästa är att den kan tvättas bort lättare än många andra mascaror samtidigt som den håller lika länge. Mascaran är testad av ögonläkare och är ett säkert alternativ för äldre känsliga ögon. Formulans konsistens i kombination med en effektiv borste kommer ge dina fransar en otrolig volym och längd.

Börjar du se ålderstecken i ansiktet? Kolla in vår retinol nattkräm bäst i test lista!

Lättast applicering: Maybelline ”Total Temptation”

Maybelline total temptation

Total Temptation från Maybelline uppfyller alla krav för en riktigt bra mascara för äldre. Den har en krämig formula som ger dina fransar en ungdomlig volym och fantastisk längd. Tack vare den smidiga borsten med täta strån fördelas produkten jämnt över alla fransar vilket ger ett mjukt och naturligt utseende.

Borsten har dessutom ett brett handtag som underlättar applicering. Maybelline är ett av världens största sminkföretag och ett prisat varumärke av såväl privatpersoner som professionella makeup-artister. Deras produkter är otroligt uppskattade av kunder och denna mascara är inget undantag!

Bäst premiumval: Shiseido ”ControlledChaos”

Shiseido controlledChaos

Denna mascara är något utöver det vanliga med sin innovativa borstdesign och viktlösa formula. Du får perfekt separerade fransar med både volym och längd som imponerar. Den är dessutom kladd- och klumpfri vilket gör den perfekt för dig som vill bygga fransar i flera lager.

Mascaran ger dig vackra fransar som håller hela dagen. För dig som vill ha ett naturligt utseende på dina fransar finns en variant i traditionell svart färg. Du som är sugen på en lite vildare look kan välja mellan violett, safirblå och smaragdgrön!

Håller längst: Clinique ”Lash Power”

Clinique Lash power

Du som vill ha en riktigt hållbar mascara som ger fantastiskt långa fransar rekommenderas att testa Lash power från Clinique. Mascaran håller nämligen i upp till 24 timmar utan att klumpa sig eller rinna ut. Även i blött väder, svett och tårar håller sig dina fransar perfekt separerade.

Tack vare den unika borsten kommer du åt att förlänga även de kortaste stråna, vilket gör att den passar sig utmärkt för äldre som kan ha förlorat längd på sina fransar. Mascaran passar även ögon känsliga för tvätt då den kan tas bort med endast varm-vatten.

Vanliga frågor

Är det dyrare med en mascara som passar äldre kvinnor?

Nej, en mascara som passar äldre kvinnor behöver inte vara dyrare än andra. Det gäller bara att ha koll på mascarans egenskaper och välja en som passar dina behov.

Får mascara ögonen att se piggare ut?

Mascara öppnar upp ögonen och ger dem ett piggare utseende. Ögonen framhävs även och kan ge visionen av ett lyft för trötta ögonlock.

Vill du pigga upp halsen också? Kolla in vår halskräm bäst i test lista!

Mascara för äldre bäst i test

Hur hittar man den bästa mascaran för äldre?

Den bästa mascaran för äldre kan du hitta genom att tänka på följande.

  • Känsliga ögon – Om du vet med dig att du har känsliga ögon är det bra att först och främst titta på mascarans innehåll. Se om det är några ingredienser dina ögon inte tycker om, eller om du behöver komplettera med en ögonkräm. Om så är fallet rekommenderar vi någon av Medik8‘s varianter, de är väldigt skonsamma mot känsliga ögon.
  • Längd och volym – Kraven på en mascara kan vara större för äldre kvinnor eftersom de ofta har kortare och färre fransar. Välj därför en mascara som fokuserar på både längd och volym.
  • Separation – Det är viktigt att mascaran har en borste med mjuka strån som hjälper till att separera fransarna. Risken finns annars att du får ett resultat som ser onaturligt ut.
  • Hållbarhet – Eftersom äldre kvinnor kan ha känsligare ögon som dessutom rinner lättare är det viktigt att välja en mascara som håller bra men samtidigt inte innehåller irriterande ämnen.
Mascara för äldre test

Hur gick vårt mascara för äldre test till?

Till listan började vi faktiskt titta på vår uppstramande body lotion topplista och utgick från de tillverkare som presterade bra i det testet. Vi hittade sedan några produkter från de tillverkarna och tittade på dess produktbeskrivningar och kundrecensioner.

Testet har gått ut på att jämföra de olika mascarornas egenskaper med fokus på vad som är viktigast för äldre kvinnor. Eftersom vi även kollat på vad riktiga kunder har sagt om de olika produkterna kan du känna dig trygg med att hela vår lista håller vad den lovar. Vi har dessutom valt att ta med produkter från välkända varumärken som har ett gott rykte.

Källor