Glansspray bäst i test

Glansspray hår bäst i test – hitta bästa glanssprayen!

Petra Ljunghov

Är du också ute efter glansspray hår bäst i test? Då har du hittat rätt sajt! I den här guiden letar vi fram den allra bästa glanssprayen. Dessutom har vi besvarat alla de vanliga frågorna kring glanssprayer i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Kolla in topplistan!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Glansspray hår bäst i test

1. Maria Nila shimmer spray

2. Moroccanoil glansspray

3. Kerastase curl manifesto

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Maria Nila glansspray – testvinnare!

En flaska glansspray för håret tillverkad av Maria Nila
Fantastisk glans
Tar bort frissighet
Billig

Maria Nila får ofta bra placeringar i våra tester av olika hårprodukter, och även denna gång har de utvecklat en riktigt bra produkt. Denna billiga lilla flaska är faktiskt den vi utser till glansspray hår bäst i test! Med sitt överlägsna resultat finns det helt enkelt inget annat val.

Maria Nilas shimmer spray agerar som anti-frizz, ger en mer intensiv färg och såklart, en fantastisk glans! Vad mer kan man önska sig egentligen?

Bäst återfuktning: Moroccanoil glansspray

En brun flaska glansspray för håret tillverkad av Moroccanoil
Bra lyster
Vårdar håret
Alkoholfri

Den här flaskan på 100ml drar verkligen till sig ljuset och reflekterar tillbaka det – vilket leder till en otrolig lyster i håret. På ingredienslistan står bland annat arganolja, antioxidanter och vitaminer vilket gör att den dessutom agerar vårdande för håret. Det gör inte bara att det kortsiktiga resultatet blir bättre, utan även dagen efter! Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room!

Lägg till detta perfekta slutsteg för alla frisyrer för vackert, glansigt hår. Moroccanoil® Glimmer Shine är en finishspray som drar till sig och reflekterar ljus för att ge håret en vacker lyster. Denna hårglansspray är berikad med arganolja, vitaminer och antioxidanter och skapar en osynlig slöja av ren, strålande lyster som hjälper till att skydda håret mot skadliga miljöfaktorer som sol, saltvatten och klor. Den förhöjer också hårets färg och toner som vackert reflekteras i alla ljusförhållanden. Alkoholfri.

Bäst för lockigt hår: Kerastase

En beige flaska glansspray för krulligt hår från Kerastase
Vårdar håret
Ger elasticitet till lockarna
Minskar frizz

Kerastase’s serie “Curl Manifesto” har bland annat fått bra placeringar i vårt test av schampon för lockigt hår, och även den här får riktigt bra betyg från oss! Den har en lätt textur som återfuktar och -aktiverar lockarnas definition. Det gör håret otroligt mjukt och framhäver lockarnas naturliga rörelse. Dess ingredienser gör dessutom att håret inte ser lika frissigt ut, och förstås, en fantastisk glans!

Vanliga frågor

Vad gör en glansspray för håret?

Glansspray för håret är ett stylingverktyg som ger ditt hår en extra glänsande finish. Den lägger till lyster och skyddar samtidigt håret från värmeskador och andra saker som kan skada det.

Hur använder man glansspray för håret?

Skaka först flaskan ordentligt. Spraya sedan jämnt över hela håret ungefär 20-30 cm ifrån, och fokusera på slitna strån och områden som behöver mer glans. Använd det på helt torrt hår för bästa resultat.

Kan glansspray skada håret?

Även om glansspray i allmänhet är säkert att använda, kan för mycket användning gör att det byggs upp produkt i håret, vilket kan göra håret tungt och livlöst. Vissa sprayer kan också innehålla alkohol, vilket kan torka ut håret vid användning över en längre tid.

Är glansspray bra för alla hårtyper?

Ja, glansspray kan användas på alla hårtyper. Dock kan resultatet variera beroende på ditt hårs hälsa och textur. Till exempel kan de som har tunt hår uppleva att deras hår blir tungt om för mycket produkt läggs i. Medan de med tjockt eller torrt hår verkligen kan glädjas av extra glans och fuktighet.

Bästa glanssprayen

Bästa glanssprayen för håret – så hittar du den

Letar du efter den perfekta glanssprayen för ditt hår? Kanske har du provat ett antal olika produkter men inte riktigt hittat den som ger dig den strålande lyster du är ute efter. Du är inte ensam – det kan vara en riktig djungel där ute med hundratals olika produkter att välja mellan. Men oroa dig inte, vi har skapat denna omfattande guide för att hjälpa dig hitta till den absolut bästa glanssprayen för dina behov!

1. Ingredienser

Först och främst, var noga med att kolla på ingredienslistan. Du vill ha en produkt som är rik på naturliga oljor och vitaminer, som arganolja och vitamin E, som ger näring åt håret och förbättrar dess naturliga lyster. Undvik produkter med ett högt innehåll av alkohol eftersom dessa torkar ut håret och gör det matt.

2. Hårtyp och individuella behov

Nästa viktiga aspekt att beakta är din hårtyp och vad just du behöver. Olika hårtyper kräver såklart olika typer av glansspray. Om du har tunt hår, bör du använda en lättare produkt som inte tynger ned håret. Om du har tjockt eller krulligt hår kan du istället behöva en produkt med mer intensiv återfuktning.

3. Pris

Sist men inte minst, priset. Det är viktigt att hitta en produkt som är prisvärd men ändå effektiv. Kom ihåg att istället för att bara titta på prislappen; jämföra hur mycket man får för pengarna. Räkna ut hur mycket sprayen kostar per milliliter.

Glansspray bäst i test

  • Bästa glanssprayen: Maria Nila shimmer spray
  • Nr 2: Moroccanoil glimmer shine
  • Nr 3: Kerastase curl manifesto
Glansspray test

Glansspray test – så gjordes det

Vi gjorde vårt glansspray test genom att först och främst läsa kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med information vi hittat i de skrev vi sedan våra egna recensioner om glanssprayerna. Här gjorde vi också vårt bästa för att väga de mot varandra.

Källor