Bästa schampot för lockigt hår

Bästa schampot för lockigt hår

Petra Ljunghov

Vill du också hitta det bästa schampot för lockigt hår? Då är detta den perfekta artikeln för dig! Nedan hittar du de allra bästa alternativen för dig med lockigt hår. Dessutom har vi svarat på de vanligaste frågorna om schampon i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår integritetspolicy för mer info.

Bästa schampot för lockigt hår

Våra andra artiklar om schampo:

Bäst i test: Kerastase schampo för lockigt hår

En rosa flaska schampo för lockigt hår tillverkad av Kerastase
Luktar gott
Drygt och räcker länge
Uppfriskar håret

Det här schampot har verkligen den perfekta formulan för lockigt hår! Den passar dock inte bara dig med lockar, utan också vågigt eller permanentat hår. Den ger dig en helt annan fräschhet i håret jämfört med andra schampon. Det är ju ett av de stora problemen med lockigt hår (inte minst långt, lockigt hår) – att man aldrig riktigt får det helt rent. Så är inte fallet med Kerastase’s flaska!

Bästa schampot för tjockt lockigt hår: Shea Moisture

Shea Moisture curl shine schampo i en genomskinlig flaska
Naturliga och ekologiska ingredienser
Sulfatfritt och färgsäkert
Silkeslent resultat

Last updated: 2024-04-23 16:27:50

Shea Moisture’s curl & shine schampo har blivit otroligt hypat på nätet, och vi kan säga att det verkligen är välförtjänt! Det fungerar otroligt bra på tjockt, lockigt hår och får verkligen till ett silkeslent resultat! Dess ekologiska ingredienser hjälper till att få bort frisset som ofta uppstår i lockigt hår.

Det som skiljer detta schampot från konkurrensen är att det verkar på djupet. Med denna flaska kan du förvänta dig ett friska och vackra lockar från rot till topp!

Bästa schampot för permanentat hår: Goldwell

En vit flaska schampo för vågigt hår tillverkad av Goldwell
Omedelbar fukt och definition
Passar permanentat hår
Ger spänst till lockarna

Detta är det enda schampot som passar dig med permanentat hår. De innehåller nämligen en unik formula som Goldwell själva har utvecklat som kallas “FadeStopFormula”, vilket motverkar att färgen tas bort vid användning.

Utöver det skapar schampot en otrolig elasticitet till lockarna! Även bara vågigt hår lyckas få till ett ordentligt krull som ser riktigt bra ut. Dessutom hjälper ingredienserna lockarna att se mindre frissiga ut i och med att de återfuktar så pass bra.

Vanliga frågor

Vad är viktigast för lockigt hår – schampo eller balsam?

Både schampo och balsam är viktigt för lockigt hår, men de har olika roller. Schampo rengör håret, medan balsam återfuktar och ger det näring. Det är viktigt att använda båda för att hålla lockigt hår friskt och behålla lockarnas definiering.

Vad ska jag leta efter i ett schampo för lockigt hår?

När du letar efter ett schampo för lockigt hår, titta efter fuktgivande ingredienser som aloe vera, sheasmör och naturliga oljor som argan- och kokosolja. Undvik produkter med sulfater, parabener och alkohol, de kan torka ut och skada lockarna.

Varför är sulfatfria schampon bra för lockigt hår?

Sulfatfria schampon är bra för lockigt hår eftersom de rengör håret utan att ta bort dess naturliga oljor, vilket är viktigt för att behålla fukt och definierade lockar. Sulfater kan vara uttorkande, vilket leder till frissighet och skador på lockigt hår.

Schampo för lockigt hår bäst i test

Så väljer du det bästa schampot för lockigt hår

Att välja rätt schampo för lockigt hår kan kännas som en svår uppgift. Men oroa dig inte, vi har sammanställt den ultimata guiden för att hjälpa dig att hitta det perfekta schampot för ditt vackra lockiga hår.

Förstå ditt hår

Det första steget i att välja rätt schampo för lockigt hår är att förstå ditt hår och dess unika behov. Lockigt hår kan variera från löst vågigt till tätt spiralt, och varje typ kräver olika vård.

  • Hårstruktur: Lockigt hår kan vara fint, medium eller grovt. Finare hår kan behöva lättare produkter för att inte tyngas ned, medan grovt hår kan behöva mer fuktgivande produkter.
  • Porositet: Detta refererar till hårets förmåga att absorbera och behålla fukt. Hår med hög porositet har större behov av fuktgivande produkter än hår med låg porositet.

“Antalet bindningar mellan keratin (protein) inuti hårstrået påverkar exakt vilket typ av lockmönster du får.”

översatt text från National Library of Medicine

Vad ska du leta efter i ett schampo?

När du väl har förstått ditt hår och vad just du behöver, är nästa steg att veta vad du ska leta efter i ett schampo. Här är några viktiga faktorer att tänka på:

Fukt

Lockigt hår tenderar att vara torrare än platt, eftersom det är svårare för oljor från hårbotten att komma hela vägen längs hårstrået. Därför bör ett schampo för lockigt hår tillföra mycket fukt. Ingredienser som aloe vera, sheasmör och kokosnötsolja är utmärkta för att återfukta.

Sulfatfritt

Sulfater kan torka ut håret, vilket kan leda till friss och skador. Därför är det bäst att välja ett sulfatfritt schampo. Dessa schampon är mildare mot håret och hjälper till att behålla dess naturliga oljor.

Protein

Om ditt hår känns svagt och skört kan det vara bra att välja ett schampo som innehåller protein. Proteiner hjälper till att stärka håret och förhindrar att det går av. Ingredienser som keratin och silkeprotein är särskilt bra för lockigt hår.

Naturliga ingredienser

När du väljer ett schampo, bör du också titta efter naturliga ingredienser som kan vara mer skonsamma mot håret än syntetiska. Naturliga oljor som argan-, jojoba- och avokado-olja kan alla bidra till att ge näring och mjukgöra ditt hår.

pH-balanserat

Ett annat viktigt kriterium att tänka på när du väljer ett schampo är dess pH-värde. Ett schampo som är pH-balanserat kan hjälpa till att hålla hårets naturliga syra-“mantel” intakt, vilket i sin tur kan bidra till att mindre friss och att hålla håret friskt.

Så testar du ett nytt schampo

När du har hittat ett schampo som verkar lovande, är det dags att testa det. Det bästa sättet att veta om ett schampo passar ditt hår är helt enkelt att prova det.

När du testar ett nytt schampo, ge det tid. Det kan ta ett antal tvättar innan du verkligen ser hur ditt hår reagerar på det. Om ditt hår känns friskt och ser bra ut efter några veckor, har du förmodligen hittat rätt produkt.

Slutsats

Att hitta det bästa schampot för lockigt hår kan kräva att du testar flera olika innan du hittar din favorit, men med lite tålamod lovar vi dig att du hittar en match! Kom också ihåg att bara för att ett schampo fungerar bra för någon annan betyder det inte nödvändigtvis att det kommer fungera lika bra för dig – allas hår är olika!

Schampo för lockigt hår test

Så gjorde vi vårt test av schampo för lockigt hår

Vårt test av schampo för lockigt hår inleddes med att hitta en handfull passande modeller. Vi valde helt enkelt ut de mest populära och hypade varianterna vi kunde hitta!

Vi läste sedan omkring 100 recensioner från tidigare kunder och även en del texter som tillverkarna själva skrivit. Med hjälp av de texterna satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla schampoflaskorna. Här valde vi också att försöka lyfta fram dess positiva sidor i en enkel överblick för dig som läsare.

För att avsluta satte vi ihop själva schampo för lockigt hår bäst i test listan. Där rangordnade vi alla produkterna från bäst till sämst utifrån förmåga och effektivitet. Det var faktiskt lättare att utse en testvinnare denna gång än när vi testade schampokakor.

Källor