Glas-nagelfil bäst i test

Glas-nagelfil bäst i test – 3 bästa glasfilarna!

Johanna Skeppshage

En glas-nagelfil är mer effektiv och hygiensk än en traditionell fil för naglarna. Den kan desinfekteras och tvättas ordentligt till skillnad från nagelfilar av papper som endast saggar till sig efter rengöring. Det finns dock mängder av alternativ där ute, och vi upptäcker därför i den här artikeln marknadens 3 bästa glasfilar samt jämför deras slipkraft, utformningar, tjocklekar och priser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Glas-nagelfil bäst i test

Bäst i test: Nailster glasfil

Nailster glasfil
Spetsig topp
Perfekt tjocklek
Mycket hållbar
Billig
Trycket försvinner

Last updated: 2024-04-24 08:28:52

Den bästa glas-nagelfilen är Nailsters egna. I skrivande stund kostade den endast 49 kr och man får ordentlig valuta för pengarna! Den spetsiga tippen gör den riktigt enkelt att forma naglarna och den är perfekt tjocklek för att även komma åt under naglarna.

Tyvärr har den en tryckt logga på baksidan vilket kommer försvinna allt eftersom man desinfekterar den med alkohol. I övrigt tycker vi på The Beauty Room verkligen om den.

Glaset är härdat och som tidigare nämnt; den perfekta tjockleken. Det finns ingen tvekan om att den här kommer hålla i flera år framöver utan att spricka.

Bästa runda: Meraki nagelfil av glas

Meraki glas-nagelfil
Bekväm att hålla i
Rundade kanten gör att filandet går snabbt
Billig
Bra material
Borde vara dubbelsidig med en spetsig och en rundad sida

Last updated: 2024-04-24 08:28:52

För den som föredrar en rundad nagelfil är den här från Meraki vår favorit. Både sidorna är rundade vilket gör att man filar till naglarna riktigt snabbt. Baksidan är något upphöjd och har inte den där “fil”-ytan vilket gör den mycket bekväm att hålla i.

Meraki som varumärke är ett vi uppskattar och de har bland annat fått bra betyg i vårt test av skrubbhandskar. De fokuserar på låga priser och fina material, något vi tycker de lyckats med när det kommer till den här glas-nagelfilen.

Värt att notera är att detta är den uppdaterade versionen! Om du läst dåliga recensioner är det troligtvis från deras föregående modell (med spetsig udd) som verkligen var under all kritik.

Bäst premiumval: Trind ‘Professional’ glasfil

Trind “Professional” nagelfil av glas
Rätt tyngd som ligger skönt i handen
Spetsig udd
Behållare inkluderas
Bra slipkraft
Lite för tjock

Den bästa i premiumkategorin är Trind’s “Professional” glasfil. Med det lite högre priset får man till och med en smidig container som man kan ha filen i.

Det som urskiljer Trind’s nagelfil från konkurrenternas är att den har ett otroligt skönt grepp. Framtill på greppet finns ett “stopp” för att fingrarna inte ska glida framåt. Vi gillar verkligen deras nytänkande här.

Filen i sig är mycket högkvalitativ men kanske något för tjock. Det gör det lite svårt att komma åt under naglarna, men man kan till exempel använda en nagelborste för det istället. Den filar bra och effektivt, samtidigt som den är precis rätt tyngd och ligger skönt i handen.

Bästa nagelfilen av glas

Hur väljer man den bästa nagelfilen av glas?

Att välja den bästa nagelfilen av glas är ingen lätt uppgift – alla ser ju likadana ut!? Den som ser bra ut vid första anblick är inte nödvändigtvis den bästa. Här nedanför är en lista på kriterier som är extra viktiga när man väljer glasfil för naglarna, dessa inkluderar enkel rengöring, spets och hållbarhet.

  • Enkel rengöring: En av de största fördelarna med nagelfilar av glas är att de kan steriliseras och rengöras, vilket gör de till det mest hygieniska alternativet. Se till att inget tryck är på filen, detta smetas ofta ut när man steriliserar den med alkohol och det kan då spridas ut över filen.
  • Spets: Spetsiga nagelfilar är något vi på The Beauty Room rekommenderar varmt. Detta gör den lättare att använda, både under nageln och för att forma den med mer precision.
  • Hållbarhet: En av de främsta anledningarna till att man köper en glasfil till att börja med är ju att den ska hålla bra. Se till att den är tillverkad av riktigt tjockt härdat glas för optimal hållbarhet. Dessa spricker inte ens när man tappar de i golvet!

Vad är en glas-nagelfil?

En glas-nagelfil är tillverkad av härdat glas och är designad för att försiktigt forma och släta ut naglarnas kanter.

Vad är skillnaden mellan en nagelfil av glas och en med vanligt sandpapper?

Skillnaden mellan en nagelfil av glas och en med vanligt sandpapper är att glasfilen är mer hållbar, skonsammare mot naglarna, och kan steriliseras, medan traditionella filar är mer grova mot nageln.

Varför är vissa nagelfilar spetsiga och andra inte?

Vissa nagelfilar är spetsiga för att underlätta rengöring under nageln och för att ge mer precision, medan andra inte är det för att fokusera enbart på formning av nagelkanten.

Glas-nagelfil test

Hur gjorde vi vårt glas-nagelfil test?

För vårt test av glas-nagelfilar tog vi först och främst några timmar från schemat och lade det på att få en överblick över marknaden. Ganska snabbt hittade vi mängder av glasfilar för naglarna och valde därför att endast ta med de 3 med allra bäst omdömen. Vi läste då på ingående i kunders recensioner av de, samt en del beskrivningar från tillverkarna själva. Utifrån det vi läst satte vi till slut ihop egna recensioner om alla modellerna.

Källor