Glow foundation bäst i test

Glow foundation bäst i test – 3 bästa lyster-foundations!

Susanne Blomsterqvist

En glow foundation är en bra sminkbas som ger en sminkning med fantastisk lyster. Ofta kommer de med en lättare täckning och med krämig formula. I den här artikeln visar vi de 3 bästa lyster-foundationensen på marknaden. Vi svarar dessutom på vilken glow foundation som är bäst i test och ger lite grundläggande information om vad glow foundations är.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Glow foundation bäst i test

Bäst i test: Lancôme ‘Teint Idole Ultra Wear’ glow foundation

Lancôme “Teint Idole Ultra Wear” glow foundation
Håller i 24 timmar
Lätt konsistens
Vårdande och återfuktande genskaper
Riktigt bra lyster!
Lite dyr

Lancôme’s “Teint Idole Ultra Wear Care & Glow” foundation kommer i 30 olika nyanser för att alla ska kunna hitta sin match. På grund av dess fantastiska lystergivande egenskaper och hållbarhet utser vi den nu till glow foundation bäst i test!

Visserligen är Lancôme ett lite dyrare märke, men vi tycker verkligen deras “Teint Idole” är värd pengarna. De har en egen “neo-glow” teknologi som ger huden en härlig och naturlig lyster i 24 timmar! Att tillägga är att den inte innehåller ljuspartiklarna som ofta syns i glow-produkter vilket vi verkligen tycker om. Det gör att lystern ser betydligt mer naturlig ut.

Formulan är ganska krämig och appliceras väldigt lätt på huden. Den ger en medium-täckning, men som tidigare nämnt är den ju byggbar. Vill man ha en heltäckande foundation går det genom att applicera flera lager.

Det vi gillar allra mest med den är dock dess vårdande egenskaper. Lancôme har tänkt till, och därför valt att skapa en återfuktande foundation. Den innehåller dessutom ett lyster-boostande serum med hyaluronsyra och mandelsyra. Det är just det som urskiljer den från konkurrenterna!

Hos Sephora.se har Lancôme “Teint Idole Ultra Wear” glow foundation ett snittbetyg på 4.0/5 baserat på 36 recensioner. Här nämner kunder bland annat att nyanserna är perfekta och att den håller hela dagen lång.

Bästa billiga glow foundation: Lumene fluid

Lumene Glow Fluid foundation
Billig
Passar problemhy
Ser naturlig ut
4.4/5 i snittbetyg
Finns bara i 8 nyanser

En av marknadens favoriter när det kommer till glow foundations är Lumene’s flytande variant. Den finns tyvärr bara i 8 olika nyanser, men vi tycker de positiva sidorna väger upp för det.

Den ger en lätt täckning men är byggbar för en mer naturlig sminkning. Finishen är mycket lystergivande och nästan alla nyanser verkar vara något “guldig” i tonen. Konsistensen är även den mycket lätt, vilket gör att den glider lätt i ansiktet utan att skapa den där kakiga looken.

Det vi gillar allra mest är dock att den passar på problemhy! Med sina nordiska hjortron och hyaluronsyra på ingredienslistan hålls huden fräsch och tillfredsställd hela dagen. Att tillägga är att den dessutom har en solskyddsfaktor på SPF20 vilket ger en bra bas på de lite mindre soliga dagarna.

Hos Lyko.se har Lumene’s Glow Fluid Foundation ett snittbetyg på 4.4/5 baserat på 33 recensioner. I recensionerna skrivs det om att man får fint lyster och att huden ser fräsch ut.

Bäst heltäckande glow foundation: Sensai ‘Luminous Sheer’

Sensai “Luminous Sheer” foundation
Lätt att applicera
Ser naturlig ut
Bra lyster
Flytande konsistens
Endast SPF15

Sensai’s “Luminous Sheer” foundation är den bästa heltäckande glow foundationen. Det som skiljer den från genomsnittet är att den har en ultralätt formula, men som ändå är heltäckande. Den räknas in i kategorin flytande foundation, samt både känns och ser naturlig ut.

Lystern i sig är förvånansvärt bra. Den ser otroligt naturlig ut – troligen eftersom att även Sensai skippat ljuspartiklarna. Istället har man använt ett ljusreflekterande pulver i som känns betydligt mer naturligt. Den krämiga konsistensen ger en nästan osminkad känsla, samtidigt som man får den perfekta glöden.

Vi hade önskat en lite högre solskyddsfaktor dock (den är bara SPF15), i och med att det faktiskt är en dyr foundation.

Hos Nordicfeel har Sensai’s “Luminous Sheer” foundation ett snittbetyg på 4.8/5 och har flera väldigt positiva recensioner.

Bästa foundation med lyster

Hur väljer man den bästa foundation med lyster?

Att välja den foundation som har bäst lyster är ingen lätt uppgift, men med några få kriterier kan man förminska alternativen enormt. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man köper en lyster-foundation, dessa inkluderar naturlig lyster, hållbarhet, matchar hudtonen och SPF.

  • Naturlig lyster: För att glow foundation ska ge utseendet man vill ha utan att se onaturlig ut, bör den ha en formula som speglar ljuset på ett subtilt sätt. En bra glow foundation är därför, likt glow drops, fylld med ljusreflekterande partiklar. Dessa varianter ger med hästlängder allra bäst glow!
  • Hållbarhet: En bra glow foundation ska hålla sig intakt hela dagen. Det innebär främst att formulan är resistent mot svett och fukt så att foundationen inte bleknar eller rinner av.
  • Matchar hudtonen: För att en glow foundation ska se bra ut, bör den matcha din hudton så nära som möjligt. Se därför till att foundationen finns i en bred mängd nyanser (helst över 30 st).
  • SPF: Solskydd är alltid en viktig del i en foundation. Eftersom foundationen är en av de få sminkprodukter man använder i hela ansiktet kan det ersätta solkrämen!

Vad är glow foundation?

En glow foundation är en sminkbas som ger huden en strålande finish, ofta med ljusreflekterande ingredienser för en fräsch och “daggig” look.

Vad är skillnaden mellan en glow foundation och en traditionell foundation?

Skillnaden mellan en glow foundation och en traditionell foundation är att glow foundations specifikt är designade för att ge lyster och en mer “glowig” finish, medan traditionella foundations kan ha en mattare finish och fokuserar på täckning.

Glow foundation test

Så gjordes vårt glow foundation test

För att göra vårt glow foundation test började vi först och främst med att titta på våra favorit-varumärken. Vi valde sedan de med allra bäst lystergivande egenskaper, och började jämföra olika produkters glow, hållbarhet, nyanser och resultat. Detta gjordes genom att genomgående läsa produkternas beskrivningar och recensioner. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor