Glow setting spray bäst i test

Glow setting spray bäst i test – 3 bästa för vacker lyster!

Susanne Blomsterqvist

En glow setting spray ger sminkningen den fina lystern man önskar sig, samtidigt som den hjälper till att hålla sminket på plats hela dagen. Vi ska idag utforska de 3 bästa setting sprays med glow och jämföra deras resultat, priser, glow och ingredienser. Vi ger också svar på vilken glow setting spray som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Glow setting spray bäst i test

Bäst i test: Urban Decay ‘All Nighter’ setting spray med glow

Urban Decay “All Nighter” glow setting spray
Vårdande ingredienser
Dryg
Vegansk
4.7/5 i snittbetyg
Lite dyr

Den produkt som har allra bäst lyster är Urban Decay’s “All Nighter”, vilket vi därför utser till glow setting spray bäst i test! Den får inte bara sminkningen att hålla hela dagen, utan ger också ett subtilt och strålande skimmer till huden. Hög kvalitet är något vi alltid uppskattar, och det är tydligt att Urban Decay prioriterar detta med tanke på deras noga utvalda ingredienser.

Formulan urskiljer sig från konkurrenterna i och med den mängd vårdande ingredienser den innehåller. Bland annat innehåller den ett växtextrakt från Agave och hyaluronsyra. Agave-extraktet ger intensiv näring, medan hyaluronsyran tillför fukten som huden behöver. Detta tillsammans ger ett fräscht och återfuktat resultat. En perfekt avslutning på sminkningen!

En annan fördel är att “All Nighter” setting sprayen är vegansk. Något vi på The Beauty Room ser så positivt på att det rättfärdigar den lite högre prislappen. Visserligen är inte prislappen jättehög eftersom flaskan håller länge, men det är en synpunkt vi ofta får höra när vi rekommenderar den.

Glowen i sig är nog det allra bästa dock. Sprayen ger en naturlig men hyfsat lätt glow som verkligen ser fantastisk ut i ansiktet.

Hos Lyko.se har Urban Decay’s “All Nighter” setting spray med extra glow samlat på sig ett snittbetyg på 4.7/5 baserat på 44 omdömen. Här skriver kunder bland annat att den får sminket att sitta hela dagen och att den ger superbra glow.

Bästa billiga glow setting spray: Make Up Store

Make Up Store glow setting spray
Billig!
Doftar gott
Perfekt glow, varken för mycket eller för lite
Bra hållbarhet
Finns inte på så många butiker

Last updated: 2024-04-23 05:53:35

Make Up Store’s flaska är den vi tycker är den bästa billiga setting sprayen med glow. Utöver sitt fantastiska pris tycker vi även om hur bra den håller sminket. Den kan inte bara användas som setting spray, utan har även återfuktande egenskaper, som de själva liknar med micellärt vatten.

Den håller sminkningen på plats ordentligt, och formulan är mycket lättviktigt. Med ett enda sprut täcker man enkelt stora delar av ansiktet. När den väl ligger på blötar den inte ned så mycket vilket vi gillar.

Det allra bästa är trots allt glowen! Det ger en perfekt glow som varken är för mycket eller för lite. Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room!

Bästa setting spray med ljuspartiklar: Anastasia Beverly Hills ‘Dewy Set’

Anastasia “Dewy Set” setting spray
Luktar kokos
Sprayflaskan går att stänga ordentligt
Håller hela dagen
Ger väldigt fint glow
Håller inte sin glow hela dagen

Anastasia’s “Dewy Set” setting spray har ljuspartiklar i sig som gör att resultatet kan liknas med self tanning drops. Den lämnar hudtonen med en strålande men icke-oljig finish. Dessutom har den riktigt bra hållbarhet och håller sminket på plats hela dagen.

Det vi gillar allra mest är den lite specialutformade sprayflaskan. Den tillåter att man stänger den helt och hållet, så att man enkelt kan ta den i väskan utan att riskera att den spiller ut något.

Anastasia’s “Dewy Set” har en lätt och vattenbaserad formula som fördelar jämt över huden. Detta gör också att resultatet blir fräscht och huden ser hälsosam ut. Här får man varken oljig, pudrig eller torr hy!

Det vi däremot inte gillar är att glowen i sig inte håller så bra. Visserligen håller den sminket på plats hela dagen, men skimret håller sig absolut inte lika länge.

På Lyko har Anastasia “Dewy Set” setting spray ett snittbetyg på 4.7/5 baserat på 36 kundrecensioner. Något av det högsta vi sett, och recensenter nämner att den håller en hel arbetsdag och att den ger ett fint glow till sminkningen.

Bästa setting spray med glow

Hur väljer man den bästa setting sprayen med glow?

Att välja en bra setting spray med glow är ingen lätt uppgift, framför allt eftersom att det finns så otroligt många alternativ på marknaden! Det allra viktigaste är förstås att den ger fin lyster, men det finns även andra kriterier när man väljer lystergivande setting spray, dessa inkluderar ordentlig lyster, långvarig effekt, återfuktning, konsistens och utan onaturlig glans.

  • Ger ordentlig lyster: Det allra viktigaste är förstås att setting sprayen ger en ordenlig glow. Tänk att den ska agera som en highlighter och framhäva ansiktets konturer.
  • Långvarig effekt: Ingen vill behöva använda setting sprayen mer än en gång om dagen. Välj därför en produkt som marknadsför sig som att hålla i minst 16 timmar.
  • Återfuktande: Beroende på din hudtyp och om dina andra sminkprodukter agerar återfuktande kan det vara viktigt att setting sprayen innehåller återfuktande ingredienser som Aloe Vera eller glycerin.
  • Konsistens: En setting spray ska ha en väldigt lättviktig konsistens. Det ska inte kännas över huvud taget efter att den applicerats. Det gör dels att huden inte blir oljig, men också att misten som kommer från flaskan sprids ut i ansiktet lättare.
  • Utan onaturlig glans: Även om idén med en glow setting spray är att tillföra lyster, vill du inte att huden ska se onaturligt blank ut. Titta på vad kunder skrivit i sina recensioner – tycker de att lystern ser naturlig ut?
Glow setting spray test

Hur gjorde vi vårt glow setting spray test?

För vårt glow setting spray test började vi med att ta reda på vilka produkter som fanns där ute. Ganska snabbt insåg vi hur otroligt många alternativ som faktiskt fanns, vi trodde det var en nischad produkt! Nåväl, vi valde ut en handfull av de som fått bäst kundbetyg och läste på mer om de. Med hjälp av kunders recensioner och en del tillverkar-beskrivningar kunde vi få en inblick i hur de faktiskt presterade. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla setting sprays.

Källor