Gua-sha sten bäst i test

Gua-sha sten bäst i test – hitta bästa gua-sha stenen!

Mikaela Höstfors

Letar du också efter gua sha sten bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Nedan letar vi fram den absolut bästa gua-sha stenen för dina behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att ditt val ska göras ännu lättare! Så vad väntar du på? Hitta din match på vår topplista nedan!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Gua-sha sten bäst i test

1. Sense of Youty gua-sha sten

2. Sanzi Beauty gua-sha sten

3. Natalie gua-sha sten av metall

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst i metall

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Sense of Youty gua-sha sten – bäst i test!

En rosa gua-sha sten från sense of youty i naturlig rose quartz
Naturlig rose quartz
Bra form
Billig

Den sten som vi utser till gua-sha sten bäst i test är den här från Sense of Youty! De har många års erfarenhet av skönhetsvärlden och det skiner verkligen med den här stenen. Den är gjorda av naturlig ädelsten (rose quartz) och har en riktigt bra utformning. Stenen lyfter och jämnar ut huden samtidigt som den ger den en lyster som kan liknas med en body glow!

Bäst premiumval: Sanzi Beauty

En vit gua-sha sten i ädelsten tillverkad av Sanzi beauty
Naturlig white jade
Vingformad ände
Perfekt storlek

Den här gua-sha stenen från Sanzi beauty är en lite dyrare variant, men som erbjuder så många fördelar! Den är tillverkad i ädelstenen white jade vilket verkligen ger otroliga resultat. Det som skiljer den från andra stenar är att den har en ving-formad ände. Det tillåter ännu mer djupgående massage på ansiktet – som verkligen leder till resultat!

Bäst gua-sha sten i metall: Natalie

En gua-sha sten av metall tillverkad av Natalie
Prisvärd
Metall
Bra vikt
Tyvärr hittades inga priser...

Den här gua-sha stenen tillverkad av metall känns verkligen i handen. Det gör också att massagen blir djupgående och inte bara rör på ytan av huden. Det faktum att den är av metall gör den dessutom lättare att rengöra utan att det fastnar smuts i de små springorna. Definitivt en sten som kan varmt rekommenderas av oss på The Beauty Room!

Vanliga frågor

Hur tar man hand om sin gua-sha sten?

För att ta hand om din gua-sha sten, rengör den noggrant efter varje användning med en mild tvål och vatten. Torka sedan av den och förvara den på en ren plats.

Bästa gua-sha stenen

Hur väljer man den bästa gua-sha stenen?

Gua Sha är en uråldrig kinesisk läkemetod som blivit allt mer populär över hela världen, där i bland också Sverige. Denna teknik innebär att man skrapar huden med en speciell sten eller verktyg för att främja blodcirkulation, vilket i sin tur kan hjälpa till att lindra smärta och inflammation, samt förbättra huden.

Men hur väljer man rätt sten för gua sha? Låt oss dyka ned i ämnet.

Förstå gua sha stenarnas material

Gua sha verktyg tillverkas i en mängd olika material, men de mest populära är jade, rose-quartz och biansten. Varje sten har unika egenskaper, vilket gör valet av gua sha sten till mycket personligt.

  • Jade: Jade är en klassisk sten för gua-sha behandling. Den är känd för sina kylande egenskaper och hjälper till att lugna huden. Jade är också bra för att balansera chi (livsenergi enligt traditionell kinesisk medicin), och passar särskilt bra för de med känslig eller inflammerad hud.
  • Rose-quartz: Denna sten är också känd för sina lugnande egenskaper. Den kan vara bra för de som känner sig stressade eller oroliga, eftersom den kan hjälpa till att balansera energi och främja känslan av lugn i kroppen.
  • Biansten: Biansten är en terapeutisk sten som används inom traditionell kinesisk medicin. Den har unika värmeledande egenskaper och kan hjälpa till att få bort blockeringar och främja blodcirkulationen.

Välj rätt form för dina behov

Gua Sha stenar kommer i en mängd olika former och storlekar. Valet av form beror på var på kroppen du planerar att använda din Gua Sha sten. Mindre stenar med rundade kanter är bäst för ansiktet, medan större stenar med mer markerade kanter passar bättre för resten av kroppen.

Det finns flera specialdesignade gua sha-stenar på marknaden också, till exempel de specifikt utformade för nacken, ryggen eller benen. Bestäm dig för vilket område du vill använda den på och välj därefter form och storlek.

Prova och se vad som fungerar för dig

Inget gua-sha verktyg kommer fungera för alla. Vissa personer föredrar känslan av jade mot huden, medan andra kanske gillar värmeledande egenskaper hos biansten. När du väljer din Gua Sha sten, prova olika material och se vilken som känns bäst för dig.

Se upp för kvaliteten

Det är viktigt att köpa Gua Sha stenar av hög kvalitet från pålitliga varumärken. Många billiga stenar kan vara av riktigt låg kvalitet (exempelvis tillverkade i plast), vilket inte bara kan minska effektiviteten av din Gua Sha rutin, utan även potentiellt skada huden.

Genom att följa våra tips kan du hitta den bästa gua sha stenen för att få din hy att verkligen glänsa!

Gua sha sten test

Hur gjorde vi vårt gua-sha sten test?

Vi gjorde vårt gua-sha sten test genom att välja ut en handfull av de mest omtyckta alternativen på marknaden. Vi läste sedan dess recensioner från tidigare kunder och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst skrev vi våra egna recensioner.

Källor