Handskrubb bäst i test

Handskrubb bäst i test – hitta bästa handskrubben!

Mikaela Höstfors

Är du också ute efter handskrubb bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan har vi kommit fram till vilken som är den bästa handskrubben på marknaden idag. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att du lättare ska kunna göra ditt val. Så vad väntar du på? Kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Handskrubb bäst i test

1. L'Occitane

2. Frank Body coconut coffee

3. LA Bruket #246

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

L’Occitane handskrubb – bäst i test!

En silvrig tub exfolierande handskrubb tillverkad av L'Occitane
Återfuktande
Resultat efter en minut!
Tar borta döda hudceller effektivt

Den här tuben från den franska tillverkaren L’Occitane är den som tar priset som handskrubb bäst i test! Den har en överlägsen förmåga att mjuka upp händerna, sådant här resultat har vi bara inte sett tidigare!

Precis som tillverkaren själv beskriver ger den dig lena händer på bara en minut. Detta på grund av det exfolierande organiska sockret som tar bort döda hudceller riktigt effektivt. Dessutom innehåller den sheasmör, mandel och vindruvs-olja för att återfukta efter skrubben. Ett riktigt mirakel för händerna!

Bästa naturliga: Frank Body

En mintgrön påse med handskrubb tillverkad av kaffe och kokosnöt
Naturliga ingredienser
Vegansk
Vacker lyster efteråt

För dig som tycker om hudvård med naturliga ingredienser är nog den här påsen från Frank Body ditt bästa alternativ. Det är en 100% naturlig och vegansk skrubb för händerna som verkligen skapar en skimrande hy. Den kan nästan liknas med en body glow, fast att den istället för huden att se så ut naturligt!

Med sin blandning av essentiella oljor och kaffe lyckas den inte bara få bort torrheten i huden, utan också hjälpa till att hela ärr och bristningar! Såklart softar den otroligt gott också 😉

Bäst återfuktning: L:A Bruket

En svart burk skrubb för händerna från L:A bruket
Återfuktande
Exfolierande
Lugnande mot huden

Last updated: 2024-04-23 16:03:12

För dig som är seriös med skrubbandet har L:A Bruket tagit fram en riktig superprodukt! En handpeeling som verkligen är allt-i-ett med hjälp av sin ingredienslista. I den hittas exfolierande havssalt, återfuktande röda algextrakt tillsammans med lugnande sheasmör och mandelolja! Det gör att den verkligen har alla de egenskaper man söker i en handskrubb!

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med att använda handskrubb?

Användning av handskrubb kan hjälpa till att ta bort döda hudceller, stimulera blodcirkulationen och bidra till att ge huden ett mer ungdomligt och skimrande utseende. Dessutom kan det förbättra absorptionen av handkräm och andra hudvårdsprodukter.

Hur ofta bör man använda handskrubb?

Hur ofta du ska använda handskrubb varierar beroende på din hudtyp och produkten i sig, men en allmän regel är att använda det 1-2 gånger i veckan. För känslig hud kan det vara lämpligt att begränsa användningen till en gång i veckan.

Bästa handskrubben

Så väljer du den bästa handskrubben

När det gäller hudvård, är det alltid viktigt att välja rätt produkt för ditt ändamål. En av de produkter som ofta hamnar under radarn, men som verkligen kan göra en enorm skillnad, är en bra handskrubb. Men med alla de alternativ som finns på marknaden idag, kan det vara svårt att veta exakt vad man ska leta efter. Så hur väljer man den bästa handskrubben? Här är några kriterier du bör ha i åtanke;

Ingredienser

Det första du bör titta på när du väljer en skrubb för händerna är ingredienserna. Undvik produkter som innehåller skadliga kemikalier som parabener och sulfater, det kan skada din hud på lång sikt. Istället borde du leta efter en skrubb som innehåller naturliga ingredienser som havssalt, socker, eller olika typer av oljor. Dessa kan effektivt exfoliera huden utan att skada den.

Du kan läsa mer om vikten av att undvika skadliga ingredienser i hudvårdsprodukter på Naturskyddsföreningen.

Kornstorlek

Storleken på kornen är en annan viktig kriterier. För grova korn kan skada huden, medan för små korn kanske inte gör jobbet ordentligt. Det bästa är att leta efter en skrubb som har en medium-storlek på kornen, som effektivt kan ta bort döda hudceller utan att orsaka irritation.

Hudtyp

Ta hänsyn till just din hy. Om du har känslig hud, bör du leta efter en handskrubb som är speciellt framtagen för att vara skonsam. Om du har torr hud, leta efter en skrubb som även innehåller återfuktande ingredienser som aloe vera eller sheasmör.

Pris

När det kommer till pris, är det viktigt att komma ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre. Många prisvärda produkter kan vara lika effektiva, om inte till och med mer, än deras dyrare motsvarigheter. Så låt inte priset vara det enda i huvudet!

Handskrubb test

Så gjorde vi vårt handskrubb test

Vi skrev vårt handskrubb test genom att först och främst utgå från egna erfarenheter. Med hjälp av det vi redan vet om handskrubb och dess ingredienser, kunde vi plocka fram några produkter som vi kunde stå bakom.

Vi skrev själva recensionerna utifrån det vi läst i produktbeskrivningar och kundrecensioner, men utgick såklart också från våra egna erfarenheter. Vi listade de sedan från bäst till sämst på topplistan, och lyfte fram dera individuella positiva och negativa sidor.

Källor