Hårklämma bäst i test

Hårklämma bäst i test – 3 bästa hårklämmorna!

Petra Ljunghov

En högkvalitativ hårklämma skiljer sig enormt från en billig, den trycker ihop håret ordentligt och skapar inte den där trassliga looken efter sig. Men vilken hårklämma är bäst i test egentligen? I den här artikeln går vi igenom marknadens 3 bästa hårklämmor och jämför hur bra de håller i håret, priser och designer.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hårklämma bäst i test

Bäst i test: Dazzling hårklämma

Dazzling hårklämma
Håller även tjockt hår
Gummerad yta som får håret att inte fastna
Prisvärd
Simpel design
Finns endast i svart

Last updated: 2024-04-23 05:23:19

Den bästa hårklämman är Dazzling’s plastmodell. Den håller håret ordentligt på plats, och även tjockare bitar hår. Med sin simpla design i plast blir även priset lågt, i skrivande stund kostade den strax under 70 kr vilket vi tycker är helt okej.

Det som skiljer Dazzling’s hårklämma från övriga på marknaden är att den är gummerad. Det innebär att det sitter ett yttre hölje av gummi på den. Det gör att håret inte fastnar på den och den är lätt att sätta fast och ta ur håret.

Bästa platta hårklämman: ByBarb ‘Sidney’

ByBarb platt hårklämma
Snygg retro-design
Tandad överdel
Kraftig
Skonsam mot håret
Klarar inte tjocka delar av håret

Last updated: 2024-04-23 05:23:19

Den här retro-inspirerade hårklämman från ByBarb är den bästa platta hårklämman. Den är ordentligt tjock och lyckas hålla även det tjockare håret på plats. Överdelen är tandad och riktigt kraftig.

Vi på The Beauty Room tycker den passar bäst i lite tunnare hår eller för att sätta upp mindre delar av håret, just på grund av den platta strukturen. Man kan inte riktigt klämma ihop en tjock mängd hår med den, den agerar istället lite som ett vanligt hårspänne.

Designen är det vi gillar allra bäst, den är som en mix av professionalism och gullighet. Den brun-spräckliga retro-designen får en stor tumme upp!

Bäst premiumval: Lenoites hårklämma

Lenoites hårklämma
Snygg och tidlös retro-design
Trycker till håret bra
Stor och kraftig
Miljövänligt tillverkade
Dyra

Lenoites är kända för sina hårprodukter, och märket har bland annat vunnit vårt test av silkes-sovmössor. Hårklämman är ekologiskt tillverkad, därav det lite högre priset. Vi gillar att man tar den riktningen i och med att hårklämmor annars är en riktigt “slit och släng”-produkt.

Den finns i 8 härliga nyanser, alla i retro-utförande. Vi gillar verkligen den pärl-liknande texturen de satt på spännena. De passar både i professionella och vardags-tillfällen.

Det enda vi ser som negativt med Lenoites hårspännen är att de är lite väl dyra. I skrivande stund kostade de strax under 200 kr styck.

Bästa hårklämman

Hur väljer man den bästa hårklämman?

Att välja den bästa hårklämman är otroligt svårt, alla är ju till synes likadana! Men man vet ju faktiskt inte hur bra hårklämman håller och sitter i håret efter några månaders användning. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer hårklämmor, dessa inkluderar att den trycker ihop håret ordentligt, design, hållbarhet och pris.

  • Trycker ihop håret ordentligt: Det primära syftet med en hårklämma är att hålla håret på plats. En bra hårklämma ska effektivt trycka ihop utan att klämman ramlar av. Se till att den trycker till ordentligt och även klarar en riktigt tjock bit hår.
  • Design: Designen är också en viktig aspekt att tänka på när du väljer hårklämma. Här kan du välja och vraka precis som du vill, och det bästa är att hårspännen finns i så otroligt många utföranden!
  • Hållbarhet: Se till att klämman håller sin styrka över tid. Detta ser du lättast genom att klämma och känna på den. Känns plasten högkvalitativ? Om så är fallet kommer den hålla.
  • Pris: Välj för guds skull en dyrare hårklämma! Se till att den kostar minst 50 kr så ska du få se en enorm skillnad i kvalitet. Istället för att konstant köpa nya för 10 kr på ICA är det värt att investera i en dyrare som kommer hålla sin spänst i mer än någon vecka.
Hårklämma test

Hur gjorde vi vårt hårklämma test?

För att göra vårt hårklämma test började vi med att titta på utbudet. Ganska snabbt hittade vi att bland annat Lenoites och ByBarb hade hårklämmor – två av The Beauty Room’s favoritmärken när det kommer till hårprodukter. Vi läste igenom de utvalda produkternas beskrivningar och recensioner. Utifrån det som lästs där satte vi ihop våra egna recensioner.

Källor