Sovmössa i silke bäst i test

Sovmössa i silke bäst i test – hitta bästa siden-sovmössan!

Petra Ljunghov

Är även du på jakt efter sovmössa i silke bäst i test? Då är detta det perfekta stället för dig! Spana in vår topplista här nere och hitta en modell som passar dig, vi har något i alla prisklasser. Dessutom hittar du en köpguide som ger dig lite ytterligare tips i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Sovmössa i silke bäst i test

Bäst i test: Slip sovmössa i silke

En svart sovmössa i siden tillverkad av märket "Slip" som heter "Pure silk turban"
100% siden
Förhindrar hårskador
One-size
Snygg, tidlös design
Kan sitta löst på tunt hår

Slips silkes-sovmössa förtjänar verkligen sin hype. Den är inte bara snygg, utan också otroligt funktionell. Designad för att skydda håret mot friktionsskador gör den sig perfekt för lockigt eller tjockt hår. Vi utser den därför till sovmössa i silke bäst i test!

Tillverkad av 100% äkta siden med en subtil elastisk kant vilket gör den otroligt skön på huvudet. Silket har förmågan att minimera skador under sömnen, så man vaknar utan det där morgon-frisset. Man kan verkligen känna skillnaden när man jämför med andra sovmössor.

Slip-turbanen är så kallad “one-size-fits-all” och passar alla huvudstorlekar mellan 54-72 cm. Det som skiljer den från konkurrenterna är dock det fantastiska bandet längs kanten. Det märks knappt, och sitter helt perfekt mot huvudet utan att klämma åt.

Sovmössan är inte den billigaste på marknaden, men kvaliteten och fördelarna den erbjuder gör den definitivt värd prislappen enligt oss på TheBeautyRoom.se!

Bästa billiga: Brushworks silkes-sovmössa

En ljusrosa siden-sovmössa tillverkad av märket "Brushworks"
Passar alla hårtyper
One-size-fits-all
Extra bra för förlängt hår
Billig
Tunt material

Brushworks siden-sovmössa är mycket mer än bara en söt accessoar; den är ett effektivt verktyg för hårskötsel. Med en sofistikerad rosett-design och ett elastiskt band längs kanten lyckas den här sovmössan hålla håret på plats under hela natten!

Om man vill behålla hårets fukt är det viktigt att det inte förlorar fukt under natten. Med Brushworks Satin sovmössan, går mindre fukt in i kudden, istället bevaras det i håret. En fiffig liten funktion vi på The Beauty Room verkligen uppskattar!

Ett annat plus med den är dess förmåga att hjälpa till att förhindra håravfall. Friktionen minimeras med det släta siden-materialet, vilket gör att färre hårstrån lossnar och bryts av. För lockigt hår eller hårförlängning är denna den här modellen riktigt fördelaktig. Den hjälper nämligen till att bevara lockarna under natten och håller också hårförlängningarna i bättre skick.

Det enda vi egentligenser som negativt är att den har så tunt material. Men man får vad man betalar för i det här fallet! Silke är otroligt dyrt, och därför måste de förstås kompromissa med tjockleken på det för att få till det billiga priset.

Snyggast färger: Silke London siden-sovmössa

En rosa sovmössa tillverkad i siden av märket "Silke London"
Hög kvalitet
Främjar hårväxt
Fina färger!
Passar alla huvudstorlekar och hårtyper
Lite dyr

Last updated: 2024-04-23 13:49:50

Silke London’s siden-sovmössa är verkligen av högsta kvalitet. Den är tillverkad i 100% mulberry silk, vilket ger den en riktigt mjuk och behaglig textur.

En av de utmärkande egenskaperna är dess förmåga att minska slitandet på håret. Genom att motverka att håret dras i, hjälper sovmössan till att bevara det naturliga, hälsosamma tillståndet av håret. Vi tycker verkligen den gör jobbet!

En annan fördel är dess förmåga att främja hårväxt. Materialets lena yta ger en milt masserande effekt när man sover, vilket stimulerar hårsäckarna och på så sätt främjar att håret växer.

Silke London’s hårturban är till och med designad för att passa alla hårtyper och huvudstorlekar, tack vare sin elastiska kant. Det är tillräckligt materialdjup att täcka allt från kort till riktigt långt hår. Med en elegant och komfortabel design kan man sova bekvämt samtidigt som håret behåller sin fina textur. Vi på The Beauty Room gillar den verkligen! Det enda som egentligen drar tillbaka betyget är att det är ganska lite material för den här prisklassen, det finns konkurrenter som ger mer för pengarna.

Bästa silkes-sovmössan

Hur man väljer den bästa sovmössan i silke

Komfort

När det gäller att välja en sovmössa i silke är komforten såklart det allra viktigaste. Eftersom du kommer att ha mössan när du sover, är det viktigt att den sitter bekvämt på huvudet varken för tight eller för lös.

Elasticitet

Det är även viktigt att titta på sovmössans elasticitet. Den ska vara tillräckligt elastisk för att anpassa sig efter just ditt huvuds form och storlek, men också tight nog för att inte ramla av under natten. Bra stretch garanterar att sovmössan håller sig på plats hela natten oavsett hur mycket du rör dig.

Bevarar lockarna

För personer med lockigt hår, kan silkes-sovmössan vara ett fantastiskt verktyg för att bevara lockarna och motverka frissighet. Silket bidrar till en slät yta som låter håret röra sig fritt utan att trasslas, vilket hjälper till att behålla lockarnas form. Det du behöver tänka på är dock att den sitter ordentligt och att håret kan andas.

Underhåll och skötsel

Vid val av en silkes sovmössa borde du verkligen tänka på hur den ska underhållas. Det är viktigt att välja en mössa som är lättskött, håret släpper trots allt en hel del skit på kudden annars, som nu hamnar i sovmössan istället. Kolla därför tvättråden innan du genomför köpet!

Silke-sovmössa test

Sovmössa i silke test – så gjordes det

För att göra vårt test av sovmössor i silke tittade vi först och främst på lite produkter som tyckts om lite extra mycket av sina kunder. Vi valde ut en handfull av de som var allra mest omtyckta.

Sedan tog vi en titt på produkternas recensioner, men läste också en hel del beskrivningar som tillverkarna själva skrivit. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om sovmössorna.

Källor