Hårmousse för lockigt hår bäst i test

Hårmousse för lockigt hår bäst i test – De 3 bästa!

Petra Ljunghov

Hårmousse för lockigt hår är svårt att hitta i och med att nästan alla numera är marknadsförda som “för alla hårtyper”. Nedan går vi igenom marknadens 3 bästa mousser för lockigt hår, samt jämför deras effektivitet, volym, egenskaper, pris och ingredienser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hårmousse för lockigt hår bäst i test

Bäst i test: Lernberger Stafsing fibermousse

Lernberger Stafsing “Thickening” fibermousse
UV-skydd
Ordentlig fyllighet till håret
Doftar gott
Lätt att jobba in
Något dyr

Lernberger Stafsing’s “Thickening” fibervariant är den vi utser till hårmousse för lockigt hår bäst i test. Den ger fantastisk volym och textur, både till tunna och tjocka lockar. Med sin veganska formula är den dessutom väldigt skonsamt mot håret.

Produktnamnet “Thickening” beskriver effekten av den ganska bra. Den innehåller små fibrer som omsluter hårstråna, vilket leder till ett otroligt fylligt resultat. Detta är en av de finaste egenskaperna med en fibermousse – det ger inte bara direkt volym, utan också långvarig textur.

Det som skiljer Lernberger Stafsing’s “Thickening” fibermousse är att den är så lätt att hantera. Man applicerar den med enkelhet och håret känns inte kladdigt efteråt. Formulan i sig är mycket lätt att jobba in och glider fint i håret.

Vi på The Beauty Room ger de ytterligare ett plus i kanten på grund av dess parabenfria formula vilket gör att även den känsligaste hårbotten kan använda den. Den har till och med färgbevarande egenskaper!

Bästa spraymousse för lockigt hår: L’Anza ‘Healing Volume’

L’Anza “Healing Volume” mousse
Färgbevarande
Ger bra volym
Enkel applicering (spraymousse)
Lyfter håret från roten
Flaskan räcker inte så länge

Den här hyfsat lilla flaska från L’Anza är en lite annorlunda hårmousse, nämligen i form av en spraymousse! Det gör den till den mest lättanvända på topplistan – med hästlängder. Den sprayas enkelt på i håret och man kan dessutom fördela den precis hur man vill.

Efter applicering får håret en ordentlig volym och fyllighet. Produktnamnet “Root Effects” reflekterar även dess andra egenskap – att den lyfter från hårets rot! Det gör att lockarna står lite bättre i håret.

Det som också skiljer den från konkurrenterna är att den har ett värmeskydd upp till 250°C! Det gör den perfekt för att använda när man stylear med hårfön eller plattång.

Hos Bangerhead har L’Anza “Healing Volyme Root Effects” fått ett snittbetyg på 4.6/5 baserat på 17 recensioner. Här nämner folk bland annat att den fungerar bra på tunt hår.

Bästa billiga moussen för lockigt hår: L’Oréal ‘Waves Waterwall’

L’Oréal “Waves Waterfall” mousse
Anti-frizz
Håller otroligt länge
Enkel applicering
Billig
Parfymerad

Den bästa billiga hårmoussen för lockigt hår är L’Oréal’s “Waves Waterfall” som är del av den prisvärda “Elvital”-serien. Det är verkligen ingen hemlighet att vi på redaktionen gillar den serien, den har bland annat kommit i toppen på vårt budget schampo test.

Dess mjukgörande egenskaper är de vi gillar allra bäst. Den får håret att ligga naturligt men samtidigt tämjer den mjukgörande formulan de spretiga lockarna.

Den är även mycket lättviktig! Den gör inte lockarna så där stela som andra mousser kan göra. Istället torkar den snabbt och håller därefter sin volym i flera dagar efter användning.

Hos Lyko.se har L’Oréal’s “Waves Waterfall” mousse samlat på sig ett snittbetyg på 4.6/5 baserat på 17 omdömen. Här nämner kunder bland annat att den är bra för priset och luktar gott.

Bästa moussen för lockigt hår

Hur väljer man den bästa moussen för lockigt hår?

Att välja den bästa moussen för lockigt hår är faktiskt svårare än man kan tro. Det är inte bara att köpa den som är marknadsförd som “anti-frizz” och tro att det ska se perfekt ut. Nedan är en lista på viktiga kriterier inför valet av hårmousse för lockigt hår, dessa inkluderar anti-frizz, volym och textur, doft, samt naturliga ingredienser.

  • Anti-frizz: Lockigt hår tenderar att bli frissigt mycket lättare än andra hårtyper på grund av strukturen. Därför ska en bra mousse för lockigt hår både agera skyddande mot frissighet, men också få bort existerande frizz. Leta efter ingredienser som återfuktar, slätar ut och skyddar håret mot fukt – detta kombinerat är det som minimerar frizz.
  • Volym och textur: Lockigt hår ser ofta platt och livlöst ut när man inte har produkt i det. Därför ska en hårmousse för lockigt hår ge både volym och textur för att framhäva hårets naturliga volym och spänst. Det gör att lockarna ser fullare, mer definierade ut, och den där fina “studsen” man önskar.
  • Doft: Om moussen är parfymerad är det viktigt att den då doftar gott. Här rekommenderar vi att du tittar på något som matchar din vardagliga parfym för att det inte ska “clasha”. Se också till att doften inte innehåller alkohol eftersom att det torkar ut håret.
  • Naturliga ingredienser: Att välja en mousse som innehåller naturliga ingredienser är också viktigt. Naturliga ingredienser, som Aloe Vera, arganolja eller sheasmör, är oftast mildare på håret och hjälper till med återfuktningen. Dessutom är dessa produkter mindre troliga att orsaka irritation och allergiska reaktioner.
Mousse för lockigt hår test

Hur gjordes vårt hårmousse för lockigt hår test?

Vårt hårmousse för lockigt hår test påbörjades genom att titta på vad som fanns där ute. Vi valde därefter ut de produkter som fått högst betyg av kunderna och läste på mer på djupet om de. Med hjälp av det vi läst i deras beskrivningar och kunders recensioner satte vi ihop våra egna tankar och åsikter om de.

Källor