Budget-schampo bäst i test

Budget-schampo bäst i test – hitta bästa billiga schampot!

Petra Ljunghov

Letar du efter budget-schampo bäst i test? Då är denna topplista för dig! Nedan går vi igenom de allra bästa billiga schampoflaskorna baserat på olika hårbehov. Dessutom har vi satt ihop en köpguide i slutet av artikeln för att hjälpa dig i rätt riktning. Så vad väntar du på egentligen? Sätt igång och läs igenom topplistan du också!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Budget-schampo bäst i test

Våra andra artiklar om schampo:

Bäst i test: Neutral ‘Normal’

En vit och blå schampoflaska tillverkad av Neutral för normalt hår
Rekommenderad av astma och allergiförbundet
Passar alla, inklusive känsligt hår
Ger ett glansigt och mjukt hår

Det vi utser till titeln som budget-schampo bäst i test är Neutrals “Normal” shampoo. Det är nämligen ett schampo som passar alla hudtyper. Dessutom lämnar det riktigt fint resultat efter sig!

Neutral är producerat för dem med känslig hy och är rekommenderat av astma- och allergiförbundet. Eftersom det är parfymfritt passar det alla hudtyper och är därför rekommenderat för de som är känsliga mot parfym. Det innebär även att de med känslig hårbotten eller mjäll kan använda schampot med all säkerhet.

Bästa billiga stärkande schampo: Dove ‘Restoring Ritual’

En beige flaska schampo tillverkat av Dove som heter "restoring ritual"
En härlig doft av kokos
Håret blir mjukt och lent
Återfuktande

För ett friskt och mjukt hår rekommenderar vi Restoring Shampoo Dove. Dove är nämligen ett schampo som innehåller kokosolja och mandelmjölk. Det ger ett mjukt, lent och väldoftande hår av kokos. Man känner sig fräsch länge och det återfuktar håret, nästan mätbart med en glansspray i resultatet!

Schampot är inspirerat av indiska skönhetsritualer och därmed får man en härlig känsla när man använder det.

Bästa billiga milda schampo: Barnängen

En vit flaska med beige topp som innehåller ett milt billigt schampo tillverkat av Barnängen
Helt veganskt
Skonsamt mot känsligt hår
Dermatologiskt testat

Om man vill ha ett schampo som är milt och veganskt bör man välja Barnängen Mild. Det har en formula av veteprotein vilket gör det skonsamt mot skadat och känsligt hår. Eftersom det är utvecklat för känsliga hårtyper kan det med fördel användas dagligen, utan att det sliter på håret eller hårbotten. Schampot är dessutom dermatologiskt testat och man kan därför känna sig trygg med att använda det.

Vanliga frågor

Är billigt schampo lika bra som dyrt?

Priset på ett schampo reflekterar inte alltid kvaliteten. Vissa billiga schampon kan vara mycket effektiva, medan dyra märken kan vara mindre effektiva på vissa hårtyper. Det viktiga är att hitta ett schampo som passar ditt hår och din hårbotten.

Vilka ingredienser ska jag undvika i billigt schampo?

Några ingredienser att undvika i schampo inkluderar sulfater (som SLS och SLES), parabener, och syntetiska dofter. Dessa kan orsaka irritation och uttorkning.

Hur kan jag spara pengar på schampo?

Det finns flera sätt att spara pengar på schampo. Förutom att köpa billigare märken, kan du titta efter rabatter på nätet, handla flera åt gången, eller till och med prova att göra ditt eget hemgjorda schampo!

Bästa budget-schampo

Bästa budget-schampot – så gör du rätt val

1. Jämför priset per milliliter, inte bara prislappen

Det är lätt att bli lockad av en låg prislapp, men kom ihåg att inte alla flaskor innehåller samma mängd schampo. Var därför uppmärksam på hur många milliliter du får för priset. Ibland kan en större flaska med högre prislapp faktiskt vara ett bättre köp i längden, eftersom du får mer för pengarna. För att göra en korrekt jämförelse, dela helt enkelt priset med antalet milliliter i flaskan. Exempel;

Pris för flaskanAntal milliliterPris per milliliter
29 kr250 ml0,11 kr / ml
49 kr800 ml0,06 kr / ml
Hur man räknar ut pris per milliliter för schampoflaska

I ovanstående exempel har vi avrundat både priserna per milliliter. Men som du ser är alternativ nummer 2 alltså hälften så dyrt, trots den dyrare prislappen.

2. Titta på mängdrabatter

För att dra nytta av mängdrabatter bör du överväga att köpa mer än en flaska i taget. Ibland kan det vara billigare att köpa en förpackning med två eller tre flaskor jämfört med att köpa dem individuellt. Håll utkik efter dessa erbjudanden, särskilt på matbutiken!

3. Bedöm hur drygt schampot är

Detta är ett kriterium som ofta förbises, men det är faktiskt väldigt viktigt. Alla schampon är inte lika dryga, och vissa kräver mer produkt för att skapa det skum du behöver för att tvätta håret ordentligt. Tänk på det när du testar nya schampon. Om du märker att du snabbt använder upp en flaska kan det vara värt att investera i ett mer koncentrerat (och ofta dyrare) schampo som varar längre.

“Den främsta anledningen till att du spenderar för mycket på schampo är överanvändning av produkten. Vilken typ eller vilket märke av schampo använder du? För de flesta generiska märkena är formulan tillräckligt koncentrerad så att du inte behöver en handfull schampo för att tvätta kort hår.”

översatt text från bloggen “DontPayFull”

4. Överväg ingredienserna

Bara för att ett schampo är billigt betyder det inte att det nödvändigtvis är bra för ditt hår. Läs etiketten noggrant och se till att schampot inte innehåller skadliga ingredienser som sulfater och parabener. Precis som med allt annat billigt är det samma här, ofta innehåller billiga varianter saker som inte är helt hälsosamma för kroppen.

Billigt schampo bäst i test

  • Bästa billiga schampot: Neutral shampoo “Normal”
  • Nr 2: Dove “Restoring” shampoo
  • Nr 3: Barnängen “Mild”

Till topplistan!

Budget-schampo test

Så gjordes vårt budget-schampo test

För att skapa vårt budget-schampo test började vi med att ta en titt på vad som fanns där ute. Vi utgick även från de rekommendationerna vi fått från bekanta. Vi valde därefter ut 3 stycken lämpliga alternativ som alla fått bra recensioner.

Sedan var det dags för research. Den gjordes främst genom att läsa kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med hjälp av det vi läst sammansatte vi sedan våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor