Läppenna bäst i test

Läppenna bäst i test – Marknadens 3 bästa lip liners!

Susanne Blomsterqvist

En läppenna eller lip liner används för att addera en kontur längs kanten på läpparna innan applicering av läppstift eller -glans. Detta skapar en mer “poppig” look, men att hitta den bästa läppennan är inte lätt. Nedan går vi igenom marknadens 3 bästa lip liners och jämför deras hållbarhet, konsistenser, kundbetyg och priser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Läppenna bäst i test

Bäst i test: Isadora ‘All in One’ läppenna

Isadora All-in-one läppenna
Högpigmenterad färg
Prisvärd
Krämig och glider lätt över läpparna
Kladdar inte
Svår att vässa

Vi utser härmed Isadora’s “All-in-one” lipliner till läppenna bäst i test. Det överkomliga priset, kombinerat med en 2-i-1 formula som inte bara definierar läpparna utan även fyller i de med en krämig, rikt pigmenterad och semi-matt färg gör detta till marknadens bästa läppenna.

Det är egentligen appliceringen vi på The Beauty Room gillar allra mest, den går riktigt smidigt och pennan glider lätt över läpparna. Därefter sitter färgen utan att kladda ut sig under dagen. Detta är på grund av Isadora’s otroligt väl genomtänkta kräm-konsistens som bland annat innehåller jojobaolja.

Vi gillar också att de valt att hålla formulan vegansk, och pennan hittas i 12 härliga nyanser. Alla dessa toner ger naturliga konturer och fungerar även bra för att fylla i hela läpparna.

Bästa billiga läppennan: NYX ‘Brunch Me’

NYX “Brunch Me” läppenna
Billig
36 nyanser
Vegansk
Bra hållbarhet
Tjock udd

Den bästa billiga läppennan är NYX “Brunch Me” som kommer i 36 matta nyanser. Den passar för den naturliga looken och kommer från NYX väl omtyckta serie “Professional makeup”.

NYX är kända för sin hållbarhet, och “Brunch Me” håller verkligen måttet. Den lämnar läpparna med en jämn, matt finish, utan sprickor. Dessutom är formeln 100% vegansk vilket vi på thebeautyroom.se verkligen ser som ett plus.

Formulan är medel-krämig och flyter smidigt längs läppkonturen. Detta i kombination med det låga priset gör det till en av de främsta budget läppennorna på marknaden.

Viktigt att tänka på med “Brunch Me” är att den finns i två utföranden – varav en är betydligt sämre. Den som har texten “Suede” bredvid loggan bör undvikas. Den andra varianten är torrare och tillverkad i Mexiko.

Det är inte bara vi som tycker om NYX “Brunch Me”, hos Kicks.se har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.0/5 baserat på 20 omdömen. Här skriver bland annat kunder att formulan är bra, ger bra färg och att den är hållbar.

Bäst premiumval: MAC ‘Whirl’ läppenna

MAC “Whirl” lip liner
4.6/5 i snittbetyg
Riktigt bra hållbarhet
Perfekt krämig formula
Lätt att dra över läpparna
Dyr

MAC’s “Whirl” läppenna kan vara marknadens mest omtyckta lip liner. Hos Kicks har den fått ett snittbetyg på 4.6/5 baserat på 262 recensioner! Här nämner recensioner att den är “bäst”, håller länge och ger fina färger.

Vi håller med om hållbarheten, det är en riktigt succé. Utan problem håller konturen man skapat hela dagen utan att spricka.

“Whirl” läppennan från MAC har en unikt krämig formel. Det är inte alltid man hittar en lip liner med konsistens som flyter så lätt på läpparna som inte rinner ut efteråt. MAC har verkligen fått fram den perfekta balansen.

Appliceringen är mycket enkel och går snabbt på grund av konsistensen. Det breda spektrumet av nyanser den finns i gör den ännu mer mångsidig! Vi rekommenderar att köra den ihop med något av MAC’s matta läppstift för fantastiskt resultat.

Bästa vattenfasta läppennan: LH Cosmetics ‘Crayon Soft’

LH Cosmetics “Crayon Soft”
100% vegansk
Vattenfast
Otroligt krämig formel
Behöver inte vässas, istället skruvar man fram längre udd
Lite dyr

Den bästa vattenfasta läppennan är LH Cosmetics “Crayon Soft” som har en otroligt krämig konsistens. Det är just detta som utmärker den – att sätta på den går så otroligt smidigt. Förutom att användas som lip liner kan den även användas för ögonen, brynen, eller kinderna. Se det lite som en kräm rouge fast i form av en penna.

Det som skiljer den från andra lip liners är främst att den inte behöver vässas. Istället skruvar man ut en längre udd. Detta gör att ingen produkt går till spillo under vässandet, och på så sätt blir den snäppet mer prisvärd.

Hållbarheten är dock det som gör den så populär. Den är vattenfast och håller på så sätt hela dagen utan problem. Detta gör den ännu mer lämplig att använda till mer än bara läpparna.

Hos Kicks.se har LH Cosmetics “Crayon Soft” fått ett snittbetyg på 4.6/5. Här nämner kunder bland annat att den håller hela dagen, ger fin färg och har bra konsistens.

Bästa läppennan

Hur väljer man den bästa läppennan?

Att välja den bästa läppennan är knepigt eftersom att de alla till synes ser likadana ut. Den lip linern som fungerar bra för en person kommer inte nödvändigtvis vara den bästa för någon annan, det är därför man ska ha diverse personliga kriterier i åtanke. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer läppenna, den inkluderar hållbarhet, högpigmentering, vegansk, och konsistens.

  • Hållbarhet: När man väljer den bästa läppennan är hållbarhet en av de viktigaste sakerna att titta på. Färgen ska hålla hela dagen och ska inte behöva ständig återapplicering under dagens gång.
  • Högpigmentering: En högpigmenterad läppenna ger en stark och vibrant färg. Se till att färgen endast kräver ett lager för en djup och täckande färg. Detta gör inte bara att resultatet ser bättre ut – det blir billigare i längden också eftersom att man applicerar mindre produkt varje gång.
  • Vegansk: Vi på The Beauty Room uppskattar veganska läppennor, och det borde du också. Dessa är tillverkade utan animaliska ingredienser och är nästan alltid även cruelty-free (vilket betyder att de inte testats på djur).
  • Konsistens: Vissa föredrar en krämig konsistens som lätt glider på läpparna, medan andra kan föredra en mer fast konsistens för att få mer precision. Tänk på att konsistensen också kan påverka hur länge färgen håller, ju krämigare konsistens, desto kortare hållbarhet.

Vad är en läppenna?

En läppenna är en sminkprodukt som används för att definiera och forma läpparnas konturer innan applicering av läppstift eller läppglans.

Är en läppenna och lip liner samma sak?

Ja, en läppenna och en lip liner är samma sak.

Hur använder man en läppenna?

För att använda en läppenna börjar du med att försiktigt rita en linje längs konturen på läpparna och sedan fylla i läpparna med läppstift eller läppglans.

Läppenna test

Hur gjordes vårt läppenna test?

För vårt läppenna test började vi med att titta på våra favoritmärken. Vi valde ut en handfull olika lip liners som fått höga betyg på nätet och tog en närmre titt på de. Genom att läsa på i både kunders recensioner och produkternas beskrivningar kunde vi få en uppfattning om hur produkterna faktiskt presterade. Utifrån det vi läst skrev vi sedan ihop våra egna recensioner.

Källor