Matt läppstift bäst i test

Matt läppstift bäst i test – 3 bästa matta läppstiften!

Susanne Blomsterqvist

Ett matt läppstift ger en mer professionell look till läpparna, men det kan vara svårt att göra rätt val i och med att det finns så många olika på marknaden. Många matta läppstift lämnar läpparna torra och färgen flagnar efter bara några timmar. Därför har vi i denna artikel tagit fram de 3 bästa matta läppstiften och jämfört deras hållbarhet, nyanser, priser och formulas. Dessutom svarar vi på vilket matt läppstift som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Matt läppstift bäst i test

Bäst i test: Maybelline ‘Super Stay’ matt läppstift

Maybelline “Super Stay” matt läppstift
Lätt att applicera
Krämig formula
Ligger lätt på läpparna
Lång hållbarhet
Inga bruna nyanser

Last updated: 2024-04-23 05:43:07

En av de mest populära matta läppstiften idag är Maybelline’s “Super Stay”. På grund av dess fantastiska fyllighet och hållbarhet på upp till 12 timmar utser vi det nu även till matt läppstift bäst i test!

Det är ett så kallat “liquid” läppstift, vilket innebär att formulan är flytande. Det gör att det inte känns så där torrt och fnasigt på läpparna som många andra matta läppstift kan göra. Denna krämiga formula lägger sig lätt på läpparna och täcker ordentligt med sin pigmentering.

Det vi på The Beauty Room också gillar är applikatorn som är spetsformad. Den gör det väldigt lätt att komma åt mungiporna utan att det smetar utanför. Ett stort plus!

Hållbarheten är dock “Super Stay’s” främsta egenskap. Den håller som tidigare nämnt otroligt länge, men klarar också all slags dryck, mat och pussar utan att kladda eller försvinna. Vi rekommenderar det mycket varmt.

Hos Lyko.se har Maybelline’s “Super Stay” fått ett snittbetyg på 4.5/5 vilket är bland det högsta vi sett. Här nämner recensioner att de sitter skönt på läpparna, att det är lätt att applicera och att man enkelt kan blanda färgerna.

Nyanser: 22 | Storlek: 5 ml

Bästa näringsgivande: MILI ‘Matte Mood’ läppstift

MILI “Matte Mood” läppstift
Högpigmenterat
Mjukgör läpparna
Halv-krämig formula
Långvarigt
Endast 8 nyanser

Last updated: 2024-04-23 05:43:07

MILI Cosmetics är ett varumärke som verkligen växer på oss, de har bland annat fått bra betyg i vårt test av kräm-ögonskuggor. Även deras “Matte Mood” läppstift är en produkt som vi uppskattar. Det är ett behagligt och högpigmenterat läppstift som verkligen ger en intensiv färg.

Den har en halv-krämig formula vilket gör att man slipper “dutta” på läppstiftet. Efter applicering är resultatet både heltäckande och långvarigt. Samtidigt syns verkligen den höga pigmenteringen, och det blöder inte utanför läpparna.

Det som urskiljer MILI’s “Matte Mood” från konkurrenterna är att den har näringsgivande egenskaper också. På ingredienslistan hittas bland annat jojoba- och ängsskumolja vilket återfuktar och gör läpparna väldigt mjuka.

Nyanser: 8 | Storlek: 3,7 g

Bästa billiga matta läppstift: Essence 8h

essence 8h matt läppstift
Vattenfast
Lång hållbarhet
Fin täckning
Torkar inte ut läpparna
Flaskan tar slut snabbt (2,5 ml)

Essence “8h” är det bästa billiga matta läppstiftet. I skrivande stund kostade det endast 39 kr, vilket är mindre än en tredjedel av det genomsnittliga priset. Det lämnar läpparna med en fin matt finish utan att torka ut de.

Texturen är det vi gillar allra bäst, essence 8h ger verkligen en fin täckning. Nyanserna är alla heltäckande men tyvärr finns det bara 8 stycken. Det vi heller inte tycker om med den är att flaskan tar slut väldigt snabbt. Den innehåller nämligen endast 2,5 ml, det genomsnittliga är 5 ml.

Applikatorn är helt okej men lite väl rund i vårt tycke. Det gör det lite svårt att komma åt mungiporna utan att det kladdar.

Det vi däremot också gillar är att det är vattenfast! Något man inte ofta ser på läppstift, men detta gör hållbarheten extremt bra. Det klarar utan problem att man äter, dricker eller pussas utan att försvinna.

Hos Lyko.se har Essence 8h ett snittbetyg på 4.1/5 baserat på 12 betyg. Där nämner kunder bland annat att det har en tunn och lätt konsistens samt att det inte torkar ut.

Nyanser: 8 | Storlek: 2,5 ml

Bästa matta läppstiftet

Hur väljer man det bästa matta läppstiftet?

Att välja det bästa matta läppstiftet är mer än att bara hitta en nyans som matchar. Det är svårt att hitta ett som passar just dig, därför hittar du nedan en lista på kriterier som är viktiga när man väljer matt läppstift. Dessa inkluderar hållbarhet, krämig formula och ingredienser.

  • Hållbarhet: Ett av de viktigaste kriterierna när man väljer matt läppstift är dess hållbarhet. De ska hålla hela dagen, men också tåla att man dricker, äter och pratar utan att behöva appliceras på nytt.
  • Krämig formula: Eftersom matta läppstift ofta är torrare är det extra viktigt att titta på formulan. Det är viktigt att den är krämig nog för att enkelt dras på läpparna, vilket många matta nyanser faktiskt inte är. Ett liquid lipstick är också ett bra val.
  • Ingredienser: Se till att ingredienslistan består av övervägande säkra och hudvänliga ingredienser. Detta innefattar oftast naturliga ingredienser.
Matt läppstift test

Hur gjordes vårt test av matta läppstift?

För vårt test av matta läppstift tittade vi till att börja med på vilka modeller som fanns där ute. Vi hittade några som var väldigt omtyckta av marknaden och tog därför en närmare titt på de. Vi läste både deras recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst satte vi alltså sedan ihop våra egna recensioner om de.

Källor