Liktornsplåster bäst i test

Liktornsplåster bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Eva Östhammar

Är du också på jakt efter liktornsplåster bäst i test? Då är detta artikeln för dig! I den här guiden går vi igenom de allra bästa liktornsplåstren för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Liktornsplåster är något alla borde ha i medicinskåpet. De fungerar otroligt bra och kan i princip få bort besvären över en dag! För dig som har liktornar, förhårdnader eller vårtor är liktornsplåster bara ett måste.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Liktornsplåster bäst i test

1. Hansaplast

2. Salvequick

3. Compeed

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Hansaplast liktornsplåster – bäst i test!

En blå förpackning med liktornsplåster

Last updated: 2024-04-15 18:49:09

De absolut bästa liktornsplåsterna vi hittat är dessa från Hansaplast! De sätts enkelt runt tån och lyckas passa även på den större stortån. Såklart varierar resultaten beroende på person, men de agerar riktigt snabbt! De får direkt bort det obehagliga från liktornar.

Stripsen är mycket lättanvända och sitter på plats i flera dagar så länge de inte får för mycket vatten på sig. De innehåller dessutom salicylsyra som får liktornen och andra hudbesvär att mjukas upp och gå bort.

Salvequick liktornsplåster

Salvequick liktornsplåster

Last updated: 2024-04-15 18:49:19

Dessa plåster från Salvequick gör precis det man vill att de ska göra! Med hjälp av salicylsyran lyckas de få bort smärtan och förminska trycket. Samtidigt tar det bort det jobbiga momentet av att skrapa huden mot strumpan eller innersidan av skon. Utsidan av plåstret är nämligen slätt vilket gör att friktion inte finns på kartan!

Själva dynan som sitter mot huden är perforerad och dämpar därför även de tryck som kan kännas mot tårna under aktivitet. Ett par riktigt bra liktornsplåster som verkligen sitter skönt!

Compeed liktornar

Ett blått paket liktornsplåster från Compeed

Compeed är nog den mest välkända tillverkaren av plåster överlag, och även här har de kommit med en riktigt bra produkt! För dig som testat deras skavsårsplåster påminner dessa lite om de i texturen. De är halvt genomskinliga med en slät yttersida för att inte fastna i strumpor eller skor.

På insidan hittas en liten kudde som sitter otroligt skönt mot infektionerna. Denna kudde hjälper till att dämpa ordentligt och tar nästan bort skavet helt och hållet!

Compeed moisturising

En blå förpackning återfuktande liktornsplåster från Compeed
Tyvärr hittades inga priser...

För dig som har återkommande hudåkommor är dessa ditt bästa alternativ! De lindrar inte bara nuvarande besvär – utan hjälper också till att återfukta huden. Med den återfuktningen förebyggs liktornar i framtiden.

Efter att plåstret satts på är det inga problem att ha foten i vatten, det sitter på sin plats i över ett dygn. När det sedan börjar lossna av sig själv är det dags att byta, men det kan ta flera dagar! På grund av detta är dessa plåster också otroligt prisvärda.

Vanliga frågor

Hur länge ska liktornsplåster sitta på?

Låt liktornsplåstret sitta kvar tills det börjar lossna av sig själv. Detta betyder att det kan sitta i flera dagar innan det är dags att byta.

Vad gör liktornsplåster?

Liktornsplåster innehåller salicylsyra som hjälper till att mjuka upp olika hudåkommor på fötterna. Plåstret hjälper också till att dämpa och lindra smärtan som uppstår i samband med åkommorna.

Bästa liktornsplåster

Hur hittar man de bästa liktornsplåstren?

Det är absolut svårt att hitta de allra bästa liktornsplåstren, men det går! Om du inte hittat en produkt som passar dig på vår topplista kanske du behöver lite tips? Här är några av de viktigaste kriterierna;

Innehåller de salicylsyra?

Det allra viktigaste är faktiskt att plåstren innehåller salicylsyra! Det är egentligen det folk förkortar som BHA-syra, men det är samma sak. Det är en syra som naturligt hittas i växter och har antiinflammatoriska egenskaper. Det är just därför det inte bara används i liktornsplåster, utan också i en rad olika hudvårdsprodukter! Det hjälper till att mjuka upp huden och får på så sätt bort hudåkommorna.

Hur sitter de?

Visst, du köper ändå ett flerpack, men det är viktigt att de sitter kvar i mer än bara några timmar! Trots att plåstret kommer i kontakt med vatten är det viktigt att det sitter på plats. Annars kommer du använda upp det där paketet på bara några dagar, kanske till och med utan resultat!

Det är såklart väldigt svårt att veta hur de sitter innan man testat de. Vårt bästa tips är att titta på hur yttersidan av plåstren ser ut. Här vill du ha en slät yta, så att plåstret inte fastnar i strumporna. Det är ofta i det momentet som plåstret lossnar…

För dig med upprepande hudåkommor på fötterna rekommenderar vi vår paraffinbad bäst i test lista!

Liktornsplåster test

Så gjorde vi vårt liktornsplåster test

Vi började vårt liktornsplåster test med att hitta några modeller som kunde passa i testet. Ganska snabbt hittade vi några som fått bra kundrecensioner.

Vi läste sedan på mer ingående med hjälp av kundrecensioner och flertalet produktbeskrivningar. Med informationen som erhållits i de kunde vi sedan skriva våra egna recensioner om plåstren.

Sist men inte minst satte vi ihop liktornsplåster bäst i test listan. Den skrevs utifrån en jämförelse av saker som hur bra plåstren sitter, prislapparna och material.

Källor