BHA-syra bäst i test

BHA-syra bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Är du på jakt efter BHA-syra bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln hjälper vi dig på vägen till den bästa BHA-syran.

BHA-syra är en välkänd syra i hudvårdsbranschen. Med god anledning dessutom, den har otroliga effekter! Syran används nämligen inte bara i värktabletter, utan också för att tona huden. För dig som har rodnader eller acne-ärr kommer BHA-syra göra underverk.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

BHA-syra bäst i test

1. The Ordinary BHA-syra

2. Bangerhead BHA-toner

3. Benton Aloe BHA-toner

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

The Ordinary BHA-syra – bäst i test!

The Ordinary BHA-syra
The Ordinary BHA-syra

Ett av mina personliga favoritmärken när det kommer till hudvård är The Ordinary. Precis som de vann vår hyaluronsyra serum bäst i test lista, vinner de även denna gång! De har alltid skonsamhet i åtanke, och så är även fallet denna gång. Det är nämligen ett lite skonsammare serum som ändå är effektivt på huden.

Jag testade det på en lite rödspräcklig hy och redan efter några dagar var det en betydligt mer jämn hudton. Dessutom behöver man bara använda några droppar för varje ansiktsbehandling, så denna lilla flaska kommer nog hålla i en hel månad med daglig användning.

Efter att masken tagits av kändes huden betydligt renare, hudtonen jämnare och en markant skillnad i lystern. Absolut en produkt jag står bakom!

Bangerhead BHA-toner

Bangerhead BHA-toner
Bangerhead BHA-toner

Det här är inte en peeling mask, utan istället i form av en toner. Endast några droppar behövdes för att täcka hela ansiktet, trots att den gick in i huden så snabbt.

Jag testade även den här på rödspräcklig hy och den gav direkt resultat efter att ha legat på över natten. På morgonen kändes huden otroligt ren och porerna hade stängt sig. Samtidigt var inte hyn uttorkad vilket händer med en del toners.

Toppbetyg från oss och dessutom dermatologiskt testad!

Last updated: 2024-04-23 18:22:33

Benton Aloe BHA-toner

Benton Aloe BHA-toner
Benton Aloe BHA-toner

Aloe Vera är verkligen en mirakelplanta utan dess like. Denna tonern använder sig förstås av det, tillsammans med snigelsekret. Just den här tonern är en av de populäraste toners inom K-beauty.

Den har väldigt låg halt BHA-syra, vilket gör den här passande för dig med känslig hy. Just därför testade jag den istället på en känsligare hy, och ja, det passade verkligen! Det blev inga rodnader och var mycekt skonsam mot huden. På morgonen dagen efter användning var hudtonen jämnare och mindre torr.

För dig som vill testa koreansk hudvård, eller har lite känsligare hy är detta min rekommendation!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar BHA-syra?

BHA-syra kostar mellan 100 och 200kr. Prisskillnaden beror ofta inte på hur stor flaskan är, utan istället vilken typ det är. Toners är billigare, medan peeling masks är lite dyrare.

Vad används BHA-syra för?

BHA-syra används generellt sett för att tona huden och stänga porerna. Alltså ger det en jämnare hudton samtidigt som det är anti-inflammatoriskt.

Bästa BHA-syran

Hur väljer man den bästa BHA-syran?

Hudvårdsprodukter är otroligt svårt att välja ut, hur ska man veta när man bara ser flaskan? Därför rekommenderar vi alltid att du tittar på YouTube, kundrecensioner och rekommendationer innan ditt köp. Det finns hundra- om inte tusentals BHA-syror där ute, men det betyder inte att alla är bra. Här är några av våra tips att hålla utkik efter när du väljer BHA-syra;

Vill du göra hudvårdsrutinen komplett? Kolla in vår elektrisk ansiktsborste bäst i test artikel också!

Vad säger andra kunder?

Som nämnt ovan är det väldigt viktigt att lyssna på vad andra kunder har att säga om produkten i fråga. De har ju faktiskt testat den. I många fall får du dessutom reda på hur deras hy är utifrån recensionen, och du kan få en bättre bild om hur den skulle vara på din hy. Här är det extra viktigt att du tittar på mer än bara ett ställe, vi rekommenderar YouTube. Det finns mängder av hudvårds-kreatörer som verkligen kan det de pratar om!

Hur är din hy?

Viktigast är såklart att BHA-syran reagerar bra på din hy. Vi rekommenderar att du väljer en med låg (~0,5%) halt BHA-syra om du har känslig, eller acne-benägen hy. För dig som har inflammerad hud eller helt enkelt bara vill ta bort blackheads kan du välja en med högre BHA-halt.

Strunta i priset!

Visserligen behöver du inte spendera en tusenlapp på BHA-syra, men det finns nog inte ens sådana produkter. När vi säger strunta i priset menar vi att du inte ska ha det som avgörande kriterie. Visst, det är kul om det är en billig produkt. Men det viktiga när det kommer till hudvård är ju hur resultatet blir! Dessutom vet man aldrig hur prisvärd en hudvårdsprodukt är eftersom vissa är drygare än andra.

BHA-syra test

Hur gjorde vi vårt BHA-syra test?

Vårt BHA-syra test började faktiskt med att titta på YouTube! Vi tittade på en hel del på olika skönhets-kreatörer (bla. Hyram & Beauty Within) och kunde därefter välja ut tre produkter som presterat extra bra. Dessa tre beställdes hem för att testas på riktigt.

Vi testade produkterna på de hudtyper som tillverkaren rekommenderade de för. På så sätt blev testet rättvist, vi vet att alla produkter inte fungerar på alla hudtyper. Efter en veckas testning skrev vi recensioner baserat på resultaten.

Vi behövde utse en testvinnare också, vilket såklart blev den som presterade bäst i testerna. Sedan rangordnades de resterande flaskorna efter dess testresultat.

Källor