Paraffinbad bäst i test

Paraffinbad bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Johanna Skeppshage

Letar du efter paraffinbad bäst i test? Då är detta den perfekta guiden för dig! Nedan kan de allra bästa paraffinbaden hittas, du kommer definitivt hitta ett som passar dig.

Att bada händer och fötter i paraffin var till en börjat endast ämnat för medicinsk behandling av ledvärk. På huden lämnas en hinna uppvärmt paraffin som sedan lindas om med hjälp av en vante eller strumpa vilket gör att värmen bibehålls. Det gör att blodcirkulationen ökar och anses ha en smärtlindrande effekt. Numera används paraffinbad även för att behandla hudproblem som exempelvis ålderstecken och torr hud. Om detta låter som något för dig – läs vidare!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Paraffinbad bäst i test

1. Wax Kiss

2. MayStar paraffinkit

3. Swemed paraffinmaskin

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Wax Kiss paraffinbad – bäst i test!

Wax Kiss paraffinbad

Last updated: 2024-04-23 17:17:50

Vinnaren av vårt test är Wax Kiss 4000 som har det mesta man kan förvänta sig av en paraffinmaskin. Den har en modern design och är tillverkad i tåligt material. Den är dessutom mycket rymlig och kan fyllas med hela 4 liter paraffin.

Maskinen kan ställas in på en temperatur mellan 30-85ºC. Funktionen “accelererad” gör att du uppnår önskad temperatur på nolltid. Temperaturen läser du av på LCD-skärmen som dessutom är försedd med smidiga knappar!

Bäst kit: MayStar

MayStar paraffinkit

Last updated: 2024-04-23 17:17:51

I detta kit ingår allt du behöver för att komma igång med paraffinbehandling hemma. Förutom paraffinmaskinen ingår 450g paraffin och en mängd tillbehör som förenklar behandlingen. Du får praktiska foliehandskar men även strumpor och vantar i frotté. Dessutom ingår en borste för applicering av paraffinet och en praktisk instruktionsmanual.

Paraffinet blir omkring 55-60ºC vilket är perfekt för både smärt- och skönhetsbehandlingar. Detta kit är för dig som vill ha ett paraffinbad med tillbehör till ett rimligt pris!

Simpel: Swemed paraffinmaskin

Ett vitt paraffinbad

Last updated: 2024-04-23 17:17:52

Detta paraffinbad passar bra för behandling av händer men även andra delar av kroppen. Temperaturen kan regleras mellan 0-70ºC med hjälp av smidiga knapptryckningar. Nuvarande temperatur visar på den lilla digitala displayen.

Du får även en paraffinborste på köpet för enklare applicering. Denna modell passar dig som vill ha ett simpelt paraffinbad men som ändå har alla funktioner för att åstadkomma resultat!

Snabbast uppvärmning: Giovanni

En vit paraffinmaskin från Giovanni

Last updated: 2024-04-23 17:17:52

Paraffinbadet från det populära varumärket Giovanni är en maskin med många nöjda kunder i ryggen. De var bland annat kända för sina blackhead masker för några år sedan, och nu har de släppt ett grymt paraffinbad också!

Med en kraftfull uppvärmning behöver du inte vänta länge på att ditt bad ska bli redo! Den maximala temperaturen på 65ºC är precis vad som behövs för en effektiv behandling. Temperaturen ställs in med en klassisk ratt vilket är praktiskt även för den otekniska. Du får till och med en paraffinborste på köpet!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett paraffinbad?

Det kan variera ganska kraftigt mellan olika modeller. Men det vanligaste hemmavarianterna brukar kosta mellan 800-2000kr.

Vad används paraffinbad till?

Paraffinbad används för behandling av ledvärk och vård av huden. Värmen har en smärtlindrande effekt samtidigt som paraffinet mjukar upp huden och gör den smidigare.

Kan det användas till både fötter och händer?

Det går utmärkt att använda paraffinbad till både händer och fötter. Se bara till att köpa ett tillräckligt stort bad om du vill använda den till fötterna.

Vad är det bra för?

Det varma paraffinen lägger sig som en hinna på huden varpå en vante eller strumpa täcker området för att värmen ska kvarstå en längre stund. Detta ökar blodcirkulationen som är bra mot ledvärk och i skönhetssyfte.

Vill du testa något annat för fötterna? Spana in vår exfolierande fotmask bäst i test lista istället!

Bästa paraffinbadet

Hur hittar man det bästa paraffinbadet?

Det finns ett antal paraffinbad på marknaden i varierande kvalitet. Om du ska hitta den bästa produkten som lever upp till dina förväntningar kan det vara en god idé att ha följande i åtanke.

  • Temperaturreglering – Det är väldigt viktigt att du kan reglera temperaturen på maskinen och samtidigt se hur varmt det är så att du inte riskerar att bränna dig.
  • Storlek – Tänk på att köpa ett paraffinbad som är tillräckligt stort för ditt syfte. Om du vill behandla dina fötter krävs ett rymligare bad än om du endast ska använda den för händerna.
  • Tillbehör – Om det är ditt första paraffinbad kan det löna sig att köpa ett paket där även tillbehören ingår. Tänk annars på att du även behöver en vante eller strumpa, samt en paraffinpensel.
  • Vad du använder annars – Om du till exempel använder fotsalt eller vanligt fotbad annars kan det vara en bra idé att skaffa en paraffinmaskin som har flera inställningar. Du vill inte att fötterna ska torka ut som följd av överanvändning av fotvårdsprodukter.
Paraffinbad test

Hur gick vårt paraffinbad test till?

Vårt test har baserats på produktbeskrivningar och tidigare kunders omdömen. Vi har jämfört de olika produkternas egenskaper och vägt in vad som vanligtvis förväntas av en sådan produkt. Det har varit viktigt för oss att välja säkra produkter som vi vet är godkända för ändamålet. Genom att läsa igenom kundrecensioner har vi sedan kunnat välja ut de paraffinbad som bäst levt upp till deras förväntningar. Då riktiga kunder spelat en viktig roll vid valet av produkter känner vi oss mycket trygga med vår lista.

Källor