Mini plattång bäst i test

Mini plattång bäst i test – hitta bästa mini-plattången!

Matilda Niklasson

Är du också ute efter mini plattång bäst i test? Då har du hittat till rätt sajt! Nedan hittar du våra tips på vägen till den bästa mini-plattången.

Många som tänker på en plattång tänker att den tar upp mycket plats och är klumpig. Visst, det stämmer generellt. Men det är därför mini-plattänger är så utmärkande bra! De är till och med små nog att ta med sig i resväskan.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se, meds.se & cocopanda.se

Mini plattång bäst i test

1. OBH Nordica miniplattång

2. Cera mini-plattång

3. By Lyko miniplattång

By Lyko miniplattång

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Utgått

OBH Nordica miniplattång – testvinnare!

OBH Nordica miniplattång
OBH Nordica miniplattång

Även den här modellen från OBH Nordica är endast 15 cm lång. Den är av lite äldre design än Lykos, men den fungerade fortfarande riktigt bra.

Kermisk beläggning hittas på plattorna för att ge det bästa resultatet. Det som var extra bra med den här varianten var att den värmdes upp på ungefär 1 minut! Full-stora modeller kan ju ibland ta upp till 5 minuter…

Last updated: 2024-04-23 18:47:46

Cera mini-plattång

Cera mini-plattång
Cera mini-plattång

Den absolut minsta modellen vi hittade var den här från Cera. Man får till och med ner den i neccesären, och väger endast 75g!

Såklart rekommenderar vi inte att du stylar hela håret med den här plattången. Det kommer ta otroligt lång tid! Den är snarare lämpad för dig på resande fot, eller som ofta vill fixa till håret när du är ute.

Plattorna gav förvånansvärt bra värme, trots sin pyttelilla storlek.

By Lyko miniplattång

By Lyko miniplattång
By Lyko miniplattång

Den här modellen lyckades både platta och locka håret på ett riktigt smidigt sätt. Med sina ynka 15 cm längd är den verkligen perfekt att stoppa i resväskan!

Plattorna i sig har en beläggning som gör det mer skonsamt mot håret. Denna beläggning gör också att resultatet blir bättre.

Det som urskiljer sig ännu med plattången är det faktum att den har en 2 meter sladd! Vi alla vet hur jobbigt det är när sladdarna är för korta…

*Utgått

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en miniplattång?

En miniplattång kostar nästan alltid någonstans kring 300kr. Detta verkar vara oberoende på modell. Därför får du istället titta på andra kriterier för att välja ut din favorit.

Varför en miniplattång?

En miniplattång är otroligt bra att ha på resande fot. Den kan enkelt stoppas i väskan, eller vissa till och med i necessären! Då kan du platta/locka håret var du än är!

Är du också en blivande hemmafrisör? Kolla in vårt test av frisörsaxar!

Bästa miniplattången

Hur väljer man den bästa mini-plattången?

Eftersom att nästan alla mini-plattänger säljs till samma pris kan det vara svårt att välja. Annars är det ofta efter priset som konsumenter väljer. Om du inte hittat någon modell som passar dig på vår topplista – här är några saker att hålla utkik efter.

Hur snabbt värms den upp?

Du vill hitta en mini-plattång som värms upp på cirka en minut. Detta gör att du enkelt kan använda den när du är på någon annans toa. När du ändå tittar på uppvärmningstiden kan du också se till att den värms upp till 200°C. Det är den optimala temperaturen på en plattång!

Hur stor är den?

De allra flesta rese-plattänger har en längd på 15cm. Men som sagt gäller detta inte alla modeller, endast en stor del. Om du exempelvis vill ha den i necessären kan det vara en bra idé att köpa de ultra-små varianterna istället. Dessa får på riktigt plats i en necessär!

I övrigt är 15cm en ganska bra storlek. Det gör det hyfsat lätt att ta sig igenom håret, trots tidspress. De ultra-små modellerna tar extremt lång tid och rekommenderas bara för att göra “touch-ups”.

Hur lång sladd har den?

Se till att plattången har en sladd som är minst 2m lång! Vi alla vet hur jobbigt det är med en för kort sladd. Dessutom vet du ju aldrig var elkontakten är i relation till spegeln på främmande platser. Då är det bra att ha en lite extra lång kabel.

Mini-plattång test

Hur gjorde vi vårt mini-plattång test?

Vi började vårt mini-plattång test med att försöka hitta några passande modeller. Ganska snabbt fick vi några rekommendationer av bekanta i industrin. Det gav oss en bra överblick, och vi beställde genast hem 5st modeller.

Alla modellerna testades utförligt, och vi skrev såklart ned våra tankar längs vägen. Här bestämde vi oss också för att ta bort 2 modeller – de presterade helt enkelt inte bra nog. Resterande produkter framställdes med en kort recensioner i topplistan längst upp!

Slutligen var det dags att få ihop en topplista över plattängerna. Denna gång var det faktiskt svårare att välja vilken som skulle vara vinnare. Både Lykos och OBH Nordicas modeller presterade ungefär lika bra, men vi valde Lyko på grund av det något billigare priset. Det som jämfördes var bland annat storlek, utformning och hur bra resultat den gav.

Källor