Nagelbandssax bäst i test

Nagelbandssax bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Matilda Niklasson

Letar du också efter nagelbandssax bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta den absolut bästa nagelbandssaxen. Nedan hittar du inte bara de bästa produkterna, utan också en köpguide och svar på dina frågor.

En nagelbandssax används vid manikyr och klipper till nagelbandet på ett riktigt smidigt sätt. I den här guiden visar vi dig modeller som är utformade för att följa nagelbandens form och få till en rund klippyta. Dessa är att föredra för att inte skada nagelbanden.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för apohem.se, meds.se & pricerunner.se

Nagelbandssax bäst i test

1. Solingen nagelbandssax

2. Avalea

3. BaByliss

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Mörser Solingen nagelbandssax – testvinnare!

Mörser Solingen nagelbandssax

Nielegoh Solingens nagelbandssax är en profesionell modell som verkligen gör jobbet! Dess spetsiga och böjda blad gör att du verkligen kommer åt.

Bladen är individuellt slipade för hand vilket resulterar i en grym precision. Just den här modellen ingår i en högkvalitativ serie från Niegeloh som tillverkas i rostfritt stål.

För dig som söker en högklassig nagelbandssax är denna ditt bästa alternativ utan tvekan.

Last updated: 2024-04-23 19:08:44

Avalea nagelbandssax

Avalea nagelbandssax
Avalea nagelbandssax

En lite billigare modell är den här från Avalea. Tyvärr är den ofta slutsåld på grund av sin prisvärdhet.

Handtaget är bekvämt och utformat i plast för ultimat komfort. Den känns skön mellan fingrarna till skillnad från modeller som använder metall.

Bladen är vassa, och hyfsat spetsiga. Vi hade däremot önskat att de var lite mer böjda för att kunna komma åt ännu bättre. I övrigt är den nästan perfekt, och man kan såklart inte få allt man vill ha till detta otroligt billiga pris.

BaByliss nagelbandssax

Babyliss nagelbandssax

BaByliss har bland annat vunnit vårt frisörsax test, och nu även en tredje plats i detta. Just den här saxen är lite av en dubbelsidig modell. I den mån att den också kan användas som vanlig nagelsax. Det är för att bladen inte är böjda och spetsiga.

Tillverkad nästan helt i rostfritt stål, men vi hade önskat att den var lite mindre. Den blir lite svår att använda på grund av den stora storleken.

Denna modell passar dig som vill ha både en nagel- och nagelbandssax i ett och samma.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en nagelbandssax?

En nagelbandssax kostar omkring 100-lappen generellt sett. Det finns modeller som snuddar 200kr, men dessa är mer för de professionella.

Vad är en nagelbandssax?

En nagelbandssax används för att klippa till nagelbanden. Det gör det enkelt och effektivt att snygga till nagelbanden utan att skada de.

Bästa nagelbandssaxen

Hur hittar man den bästa nagelbandssaxen?

Det kan vara svårt att hitta den bästa nagelbandssaxen när de allra flesta modeller ser exakt likadana ut. Därför har vi inte bara satt ihop en topplista över modeller, utan också en köpguide! Här är några saker vi tycker är extra viktiga när man ska välja en nagelbandssax.

Hur ser bladen ut?

Hur bladen ser ut är det allra viktigaste när det kommer till nagelbandssaxar. Du vill att de ska vara böjda, men samtidigt spetsiga. Det gör att du verkligen kommer åt, trots att nagelbanden ligger i en konstig vinkel. Det faktum att bladen är böjda gör också att du ser vad du gör när du klipper.

Är bladen slipade ordentligt?

Allt för många saxar där ute är inte slipade ordentligt. Viktigt är att du tittar på vad tillverkaren har skrivit om slipningen. Om tillverkaren inte nämner något om slipningen är chansen stor att de inte ens är slipade. Då kommer saxen vara helt oanvändbar.

Hur är handtagen?

Handtagen ska vara komfortabelt utformade såklart. Det ser du lättast genom hur stora de är, och vilken form de har (du vill ha en äggform, inte runda). Vi rekommenderar också modeller med skaft tillverkade i plast, de är betydligt skönare i det långa loppet.

Vilka material har använts?

Rostfritt stål är ett måste, då kan du desinfektera, tvätta och diska saxen efter användning utan problem. Att delar av saxen är tillverkad i plast är också acceptabelt för ökad komfort.

Notera att vanligt stål inte är att föredra, det måste vara rostfritt! Annars går det inte att rengöra den lika lätt.

Nagelbandssax test

Hur gjorde vi vårt test av nagelbandssaxar?

På grund av egna erfarenheter av att jobba på nagelsalong i många år vet vi vad man önskar sig av en nagelbandssax. Därför plockade vi fram tre modeller i olika prisklasser som vi vet med oss presterar bra, sedan var det bara att recensera de!

Vi recenserade varje modell för sig utifrån förmåga, prisklass och material. Ganska snabbt kunde vi komma fram till vilka modeller vi föredrog. De rangordnades sedan från bäst till sämst på topplistan.

Källor