Nageltång bäst i test

Nageltång bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Johanna Skeppshage

Letar du också efter nageltång bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här artikeln går vi igenom de allra bästa nageltängerna på marknaden.

En nageltång eller nagelbandssax är bland det viktigaste man behöver för att få naglarna sådär otroligt fina. Ett dessutom ha en riktigt bra nageltång hjälper inte bara för att få ett finare resultat, utan också för att inte skada naglarna under processen.

*Den här artikeln innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Nageltång bäst i test

1. Mörser Solingen nageltång

2. Tweezerman rockhard

3. Needs nageltång

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Mörser Solingen nageltång – bäst i test!

En silvrig nageltång från Mörser Solingen
Tyvärr hittades inga priser...

Den absolut bästa nageltången vi hittade på marknaden är den här från Mörser Solingen. Det är en gedigen variant tillverkad helt och hållet med en beläggning av nickel. Det gör att den är skyddad mot rost, och ser glänsande ren ut trots lång tid mellan tvättarna.

Solingen har tidigare tagit en bra placering i vårt test av nagelbandssaxar och är kända för sin goda kvalitet. Tången är dessutom slipad för hand vilket tillåter en otrolig precision. Dess precision ökar dessutom med hjälp av spring-baren i mitten som hjälper styvheten i tången.

Bäst premiumval: Tweezerman Rockhard

En öppnad silvrig nagelsax från tweezerman

Den här otroligt robusta tången från Tweezerman visar sig vara riktigt bra. Med hjälp av fjädringen i mitten får du till otroligt fina klipp. Samtidigt är hela designen av massivt rostfritt stål, här har de verkligen inte tummat på kvaliteten!

Handtagen är stora nog för att ge ett stabilt grepp, detta är inte en modell som slinter ur handen när det är blött! Dessutom är själva huvudet otroligt välformat och håller därför länge. För dig som har en hundring extra, eller använder nageltänger väldigt ofta är denna modellen vår rekommendation.

Bäst budgetval: Needs

En nageltång i sin förpackning från Needs

Last updated: 2024-04-23 06:21:36

För dig som söker en billigare variant är den här från Needs ett otroligt bra val. Här får du en gedigen nageltång utan att det ska kosta flera hundra!

Handtagen är tillverkade i mjukplast, vilket gör greppet skönt även under längre användningsperioder. Huvudet är tillverkat i rostfritt stål och är speciellt utformat för att klippa tjockare naglar. Alltså passar den här perfekt både för manikyr och pedikyr!

Mest kraftfull: Tweezerman Barrel Spring

En gedigen silvrig nageltång i rostfritt stål

Även denna modell är från Tweezerman men tar en sista plats på topplistan för att den är så svåranvänd på händerna. Dess stora huvud gör det svårt att komma åt fingrarnas naglar och den kan därför i princip bara används för tånaglarna.

Om det däremot är en variant för tånaglarna du söker är den grym! Det är en riktigt gedigen konstruktion som inte kräver någon styrka alls för att klippa tjockare naglar. Designen i rostfritt stål gör den dessutom ännu mer lättanvänd!

Vanliga frågor

Hur klipper man med en nageltång?

Det är bara att öppna nageltången och föra in nageln mellan bladen. Sedan trycker du ihop, och vips så har du klippt naglarna! Se dock till att inte klippa för långt då det kan orsaka obehag eller nageltrång.

Hur klipper man tjocka tånaglar?

Tjocka tånaglar klipps med enkelhet genom att använda en nageltång för just det ändamålet. Börja med att klippa små snitt i tånageln, för att sedan klippa lite i taget. Det gör att nageln inte splittras.

Bästa nageltången

Hur hittar man den bästa nageltången?

Att hitta den absolut bästa nageltången är lite av ett mission, men det är såklart görbart. Det finns en del saker vi tycker är extra viktiga på nageltången, här är några av de;

Konstruktion

Det absolut viktigaste när det kommer till nageltänger är faktiskt deras konstruktion. Du vill ha en tång som lyckas ta sig igenom även de tjockare tånaglarna. För detta rekommenderar vi modeller med fjädring eftersom att de hjälper till att trycka igenom nageln.

Det är också viktigt att titta på materialvalet på nageltången. Vi rekommenderar först och främst modeller helt i metall. Dessa kommer inte bara hålla betydligt längre, de är också mer lättanvända. Du kanske tänker att en med plasthandtag kommer vara mer komfortabel, men så är egentligen inte fallet.

Bladen

Se till att bladen är utformade för dina ändamål. Om du bara vill använda den för tånaglarna rekommenderar vi ett större blad. Om du bara vill använda den för händerna rekommenderar vi ett mindre blad. Det har egentligen en ganska simpel förklaring – de blir då mycket lättare att använda.

Om du däremot vill ha en tång som passar både och är det bättre att du väljer ett kort och litet huvud. Visst, du kanske behöver klippa några gånger extra på stortån, men i övrigt kommer det inte vara något problem.

Prislapp

Prislappen på prylar är alltid värd att ha i åtanke. Eftersom alla nagelklippare egentligen kostar ganska lite, kan det vara bra att istället titta på kvaliteten. Om det kostar en femtiolapp extra för att få en med fjädring och helmetallisk konstruktion – är det värt det.

Nageltång test

Hur gjorde vi vårt nageltång test?

Vi inledde vårt nageltång test med att titta på vad marknaden hade att erbjuda. Vi hittade ganska snabbt de mest gedigna modellerna, och även några med lite lägre prislappar.

Vi tog sedan en titt på dess kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med hjälp av vad vi läst där skrev vi sedan våra egna recensioner.

Sist men inte minst satte vi ihop vår bäst-i-test-lista efter att ha jämfört de olika varianternas kvaliteter. Det som jämfördes var främst konstruktion, material och dess blad.

Källor