Ögonbrynssax bäst i test

Ögonbrynssax bäst i test – 3 bästa brynsaxarna!

Petra Ljunghov

En ögonbrynssax är ett smidigt verktyg för att trimma och styla ögonbrynen. Det kan dock vara svårt att hitta en bra ögonbrynssax i och med att nästan alla ser likadana ut. I den här artikeln tittar vi på marknadens 3 bästa brynsaxar och jämför deras priser, blad, material och design. Vi ger också svar på vilken ögonbrynssax som är bäst i test!

Den här artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Ögonbrynssax bäst i test

Bäst i test: Depend ‘Perfect Eye’ ögonbrynssax

Depend “Perfect Eye” ögonbrynssax
Snea blad gör att man kommer åt mycket bättre
Ligger skönt i handen
Rundad design gör att den glider smidigt över brynen
Högkvalitativt rostfritt stål för bra hållbarhet
Något dyr

Den bästa ögonbrynssaxen är Depend’s “Perfect Eye” med sina fantastiska snea blad. Dessa gör att man får kontroll över varje hårstrå och verkligen kommer åt överallt utan att man råkar få in hud mellan bladen.

Brynsaxen ligger riktigt bekvämt i handen och öglorna är väl utformade. Även den här har en rundad design längs kanterna för att den ska glida smidigt över brynen, samtidigt som det gör den skönare att hålla i.

Depend har även valt att använda rostfritt stål vilket inte bara gör att saxen håller längre – det gör den otroligt lätt att tvätta rent! Det är endast att dra den under kranen några sekunder så är den ren.

Bäst premiumval: Browgame Cosmetics brynsax

Browgame Cosmetics brynsax
Handvässad för optimal skärpa
Rundad design gör den skön att hålla i och ger smidigt glid över ögonbrynen
Högkvalitativt rostfritt stål
Bra precision
Lite tung

Last updated: 2024-04-24 14:43:36

Den bästa brynsaxen i premiumkategorin är den här från märket Browgame Cosmetics. Det är ett märke vi bland annat rankat högt i vårt test av ögonbrynsknivar, och även deras brynsax tycks om av oss på The Beauty Room.

Brynsaxen är av högre kvalitet än snittet, och är tillverkad i rostfritt stål. Den har en rundad design som gör att den är riktigt skön att hålla i. Det enda vi ser som negativt här är att den är lite tung, vilket gör den jobbig att använda i längre perioder.

Bladen är sylvassa verkligen och eftersom att kanterna på bladen är rundade glider den smidigt över ögonbrynen. Längden på bladen är heller inget att klaga på, de är ganska perfekt längd för att komma åt överallt.

Bästa billiga ögonbrynssax: By Lyko brow scissors

By Lyko brow scissors
Riktigt billig
Ligger skönt i handen
Otroligt vass
Rostfritt stål som lätt går att tvätta rent
Något korta blad

Last updated: 2024-04-24 14:43:37

Lyko’s egna brynsax är den bästa i budgetkategorin. I skrivande stund kostade den endast 59 kr och den är regelbundet på rea. Trots priset är den fortfarande i högkvalitativt rostfritt stål med en utformning som ligger skönt i handen.

Det bästa med den är att den är så otroligt vass! Denna behöver man nog inte slipa på ett bra tag.

Hos Lyko.se själva har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.5/5 och är mycket omtyckt av kunderna. Folk nämner bland annat att den går bra att klippa lösögonfransar med och att den är lagom stor.

Bästa ögonbrynssaxen

Hur väljer man den bästa ögonbrynssaxen?

Att välja den bästa ögonbrynssaxen är ingen lätt uppgift, speciellt inte eftersom att de är så pass lika i utformanden. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer brynsax, dessa inkluderar komfort, skärpa, blad och enkel rengöring.

  • Komfort: När man väljer ögonbrynssax är det viktigt att den ligger skönt i handen. Det gör inte bara att man har bättre precision när man klipper, men också att den är bekväm att använda över längre perioder. Se till att tillverkaren själv har märkt brynsaxen som “ergonomisk”.
  • Skärpa: En av de viktigaste kriterierna när det kommer till brynsaxar är hur vass den är. Många billiga modeller är riktigt slöa redan från början och det blir därför väldigt svårt att få till en precis klippning. Se till att saxen inte rycker i håret eller huden under användning.
  • Blad: Se till att bladen på brynsaxen är rundade längs kanterna. Detta gör att saxen glider smidigt över brynen och inte rycker med sig hår under klippningen.
  • Enkel rengöring: En annan viktig sak att hålla utkik efter är att ögonbrynssaxen är tillverkad i ett material som tål vatten. Vi rekommenderar rostfritt stål, men en mix av plast och stål går också bra, så länge den tål vatten. Detta för att man då enkelt kan skölja av den efter användning.

Vad är en ögonbrynssax?

En ögonbrynssax är ett verktyg designat specifikt för att trimma och forma ögonbrynen, de är extra små i storleken och har precisa blad för att noggrant kunna klippa ögonbrynshår.

Vad kan man använda istället för en brynsax?

Istället för en brynsax kan man använda en vanlig frisörsax med spetsiga toppar, en ögonbrynstrimmer eller ögonbrynspincett.

Ögonbrynssax test

Hur gjordes vårt ögonbrynssax test?

För vårt test av ögonbrynssaxar började vi med att titta på marknaden helt enkelt. På bara någon timme hade vi hunnit scouta stora delar av marknaden. Vi valde då ut de 3 med bäst kundbetyg och tittade vidare på de. Utifrån det vi läste i kunders omdömen och produkternas beskrivningar skrev vi sedan våra egna recensioner om alla brynsaxarna.

Källor