Ögonbrynsvax bäst i test

Ögonbrynsvax bäst i test – 3 bästa brynvaxen!

Matilda Niklasson

Ögonbrynsvax, eller brynvax som det också kallas, är specialutformat för att styla och fixera ögonbrynen. Det finns dock en drös olika alternativ där ute, och vi ska därför i den här artikeln upptäcka marknadens 3 bästa brynvax. Vi utser också ett av de till ögonbrynsvax bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Ögonbrynsvax bäst i test

Bäst i test: Browgame Cosmetics ögonbrynsvax

Browgame Cosmetics “Instant Brow Lift Wax”
Borsten separerar hårstråna och gör brynen mer definierade
Riktigt bra fixering
Kladdar inte ut sig
4.5/5 i snittbetyg hos Bangerhead
Kan lämna vita flagor om man applicerar för mycket

Browgame Cosmetics “Instant Brow Lift Wax” är det bästa ögonbrynsvaxet på marknaden just nu. Den lyckas styla även tunt och ojämnt ögonbrynshår vilket andra alternativ har svårigheter med.

Browgame Cosmetics har verkligen lyckats, ännu en gång. Vaxet har en otroligt bra hållbarhet och tål till och med en del svett under dagens gång. Den får till riktigt bra fixering, nästan i klass med en brow lift!

I kombination med detta är vaxet även väldigt lätt att stryka på ögonbrynen. Vi gillar faktiskt den lilla borsten som följer med, det gör att hårstråna sprids ut och brynen ser mer definierade och välvårdade ut.

Inte nog med att “Instant Brow Lift Wax” har vunnit Daisy Beauty’s pris 2023, den har också samlat på sig ett snittbetyg på 4.5/5 hos Bangerhead. I omdömen hittar vi kommentarer som “supernöjd”, “lätt att använda” och “ser naturlig ut”.

Bästa veganska: BeautyAct ‘Shape & Lift’ brynvax

BeautyAct “Shape & Lift” ögonbrynsvax
Veganskt
Lyftande effekt
Lätt att använda
Inga vita fläckar
Kan dela sig och då bli oanvändbar efter ungefär ett halvår

Last updated: 2024-04-15 14:40:16

BeautyAct är ett märke vi inte ser särskilt ofta, men just deras “Shape & Lift brow wax” imponerar verkligen på oss. Det är ett vax som gör lyftande av brynhåren mycket lätt och man kan skulptera de precis som man vill!

Hållbarheten är även den riktigt bra och man fixeringen gör att brynen nästan ser ut som fjädrar. Den andra sidan av hållbarheten är dock hur länge själva burken håller, och det är här de får ett minus av oss. Det finns recensioner om att den delar sig efter ungefär ett halv år och då inte längre går att använda…

Formulan är väldigt genomskinlig och passar därför alla olika brynfärger. Den lämnar heller inga rester efter sig, även om man använder väldigt mycket. Riktigt lättanvänd!

Bästa billiga ögonbrynsvax: Catrice ‘Brow Fix Shaping Wax’

Catrice “Brow Fix Shaping Wax”
4.4/5 i snittbetyg
Riktigt “Wow”-effekt
Krämig konsistens som är lätt att applicera på brynen
Lämnar inga rester efter sig
Burkens design gör det svårt att få ur det sista

Last updated: 2024-04-15 14:40:24

Catrice “Brow Fix Shaping Wax” är ett budget ögonbrynsvax som enkelt formas med borste (eller fingret om det behövs). Därefter både torkar och stelnar den snabbt. Resultatet blir något mörkare färg, bra styling och vackert utséende.

Konsistensen på Catrice brynvax är dock det som urskiljer det från konkurrensen. Det är riktigt krämigt och härligt vilket gör det lätt att smeta på brynen. Man kan tänka sig att detta lämnar ett kladdigt resultat; men så är inte fallet.

Notera att Catrice har flera produkter i sin “Brow Fix”-serie, de har också en billig brow soap, men den har vi tyvärr inte testat.

På Catrice egna hemsida har “Brow Fix Shaping Wax” fått riktigt bra omdömen. Snittbetyget här ligger på 4.4/5 och kunder nämner hur bra fixeringen är, samt hur skönt krämig konsistensen är.

Bästa ögonbrynsvaxet

Hur väljer man det bästa ögonbrynsvaxet?

Att välja det bästa ögonbrynsvaxet är svårare än att bara ta det billigaste möjliga. Ofta är de billigare produkterna kladdiga och icke-hållbara, men det betyder inte nödvändigtvis att så är fallet med alla, man vill hitta en bra balans här. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer brynvax, den inkluderar hållbarhet, utan klumpar, utan kladd och enkelhet att använda.

  • Hållbarhet: Ett kvalitativt ögonbrynsvax ska ha en långvarig effekt, så att du inte behöver göra nya appliceringar flera gånger om dagen. Vaxet ska vara formbart och ha en god hållbarhet för att möjliggöra för dig att bibehålla en snygg och naturlig form på dina ögonbryn hela dagen.
  • Utan klumpar: Ett bra ögonbrynsvax bör ge form och definition till ögonbrynen utan att klibba ihop eller klumpa hårstråna. Vaxets konsistens spelar därför en viktig roll. Det bör vara tillräckligt krämigt för att enkelt kunna appliceras, men samtidigt ha en viss torrhet för att undvika ett fettigt eller kladdigt utseende.
  • Utan kladd: Ögonbrynsvaxet ska smidigt glida på huden och ögonbrynshåren utan att lämna en kladdig yta. Ett kladdigt ögonbrynsvax kan bli svårt att jobba med och kan potentiellt smeta ut sig på huden runt ögonbrynen, vilket kan ge ett ostädat intryck.
  • Enkelhet att använda: Ögonbrynsvaxet ska vara enkelt att applicera, oavsett om du använder en borste eller applicerar direkt med fingrarna. Det bör vara lätt att dosera produkten för att skapa den perfekta formen. En bra applicering bidrar inte bara till det visuella slutresultatet, men gör också produkten enklare och mer behaglig att använda.

Vad är ögonbrynsvax?

Ögonbrynsvax är en stylingprodukt för att forma och hålla ögonbrynen på plats, ofta genom en klar eller lätt tonad färg.

Kan man använda vanligt hårvax på ögonbrynen?

Ja, man kan använda vanligt hårvax på ögonbrynen, men produkter specifikt utformade för ögonbryn är oftast lättare och mindre kladdiga.

Kan man använda hårgele på ögonbrynen?

Ja, man kan använda hårgele på ögonbrynen för att forma och hålla dem på plats, men kan produkter specifikt utformade för brynen ger ett mer naturligt och mindre klibbigt resultat.

Ögonbrynsvax test

Hur gjorde vi vårt ögonbrynsvax test?

För vårt ögonbrynsvax test började vi med att djupdyka ner i marknaden. Vi hittade snabbt 2 vax som fått riktigt bra betyg, och ett som fått ganska blandade. Vi använde då våra samlade erfarenheter av brynvax och läste igenom drygt 60 stycken omdömen och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla brynvaxen.

Källor