Ögonprimer bäst i test

Ögonprimer bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Susanne Blomsterqvist

Letar du också efter ögonprimer bäst i test? Då är detta guiden du behöver! Nedan hittar du de allra bästa ögonprimers för dina behov.

Ögonprimers är otroligt underskattade i sminkvärlden, trots dess otroliga förmåga att skapa ett baslager. Den ger dig en jämnare grund att jobba från och får därför resultatet att se bättre ut. Nedan hittar du de enligt oss bästa ögonprimers på marknaden idag.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ögonprimer bäst i test

1. Lumene

2. Smashbox

3. Makeup revolution

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Lumene bright eyes – bäst i test!

En vit tub med ögonprimer från Lumene

Vi utser härmed Lumene’s “Bright eyes” till ögonprimer bäst i test! För dig som söker en lyster som liknar en body glow är detta det närmsta du kommer med en eye primer. Den gör sig riktigt bra för att släta till huden under ögonskuggan. När den applicerats under ögonskuggan hjälper den till att hålla det fräscht och på plats under hela dagen.

Lumene har valt att använda en lite ljusare färg än vad den genomsnittliga ögonprimern gör. Det är just det som skapar den otroliga lystern! Ett perfekt alternativ för att få ögonskuggans vibranta färger att verkligen poppa!

Bäst premiumval: Smashbox

En silvrig och vit tub ögonskuggsprimer från Smashbox

Den här varianten från Smashbox är otroligt skonsam mot huden och låter den andas ordentligt. Samtidigt behåller den ändå de klassiska egenskaperna som man söker från en ögonprimer – tar bort röd/blåa-nyanser runt ögonen, slätar ut och gör att skuggan inte flyter ut.

Ögonskuggsprimern hjälper inte bara till med det den måste, den ger också ett helt annat resultat på ögonskuggan! Här framhävs nyansen på ögonskuggan på ett helt annat sätt och den förhindrar att den flyter ut under dagens gång.

Bäst budgetval: Makeup revolution

En halvt genomskinlig tub med eye primer från Makeup revolution

Last updated: 2024-04-23 17:06:44

Makeup revolution har tagit marknaden med storm, och även här har de utvecklat en riktigt bra produkt! Den här ögonprimern ger ett riktigt bra baslager – till riktigt lågt pris. Här får du 15ml vätska för samma pris som testvinnarens 7ml.

Förutom att skapa baslagret förhöjer den ögonskuggans färger och skapar ett otroligt vackert resultat. Den lätta strukturen i vätskan gör den också väldigt lättarbetad. Det gör också att den till och med kan användas utan ögonskugga – ungefär som en concealer.

Bäst återfuktning: IsaDora ögonprimer

En svart tub ögonprimer från Isadora
Tyvärr hittades inga priser...

Utgått

Den variant som vi utser till titeln ögonprimer bäst i test är den här svarta tuben från IsaDora! Här får du en primer som får ögonskuggan att hålla hela dagarna. Dessutom förhindrar den att skuggan lägger sig i de fina linjerna och på så sätt ser det mer jämnt ut.

Krämen i sig är mycket mjuk i konsistensen och är därför mycket lätt att använda. Dessutom liknar det lite en ögonkräm i sin ingredienslista. Den återfuktar nämligen huden också!

För ögonfransarna: Estée Lauder

En svart ögonprimer för ögonfransarna från Estee lauder
Tyvärr hittades inga priser...

Detta är en lite annorlunda ögonprimer, i den mån att den både är svart, och endast är till för ögonfransarna. För dig som använder mascara för äldre, eller inte brukar få mascaran att sitta som den ska är detta ett otroligt bra komplement!

Med hjälp av den här får du en ögonfransfärg som till och med kan stå sig över natten! Dess svarta färg gör dock att den inte passar dig som använder mascara i andra färger eftersom det svarta lyser igenom. I övrigt gör den sig riktigt bra som baslager till mascaran!

Vanliga frågor

Vad använder man ögonprimer till?

Ögonprimern används som baslager för ögonskuggan. Det gör att ögonskuggan hålls på plats under hela dagen. Den gör också att färgen på ögonskuggan kommer fram ordentligt.

Kan man använda vanlig primer på ögonlocken?

Nej, eftersom vanliga primers har en tendens att dra till sig fukt. Det gör att fukten sedan hålls fast i ögonlocken och det kan orsaka en rad olika hudåkommor som vaglar och inflammationer. En ögonprimer är tillverkad för att specifikt motverka dessa problem.

Måste man ha ögonprimer?

Såklart inte! Men en ögonprimer hjälper till att släta ut, hålla ögonskuggan på plats, och ger den en mer vibrant färg. Eye primers är för dig som vill ta sminkningen till nästa nivå!

Bästa ögonprimern

Att välja den bästa ögonprimern

Det är otroligt svårt att välja den bästa ögonprimern, just för att sortimentet är så otroligt brett! Om du inte hittat någon variant som passar dig på topplistan ska vi förstås ge dig lite tips på vägen också.

Återfuktar den?

Det är viktigt att välja en ögonprimer som återfuktar huden. Ögonlocken är betydligt känsligare än folk tror, och kan lätt bli inflammerade. Därför är det viktigt att ögonprimern hjälper till med fukten istället för att torka ut ögonlocken. Detta vet du oftast ganska snabbt efter att ha läst produktbeskrivningen. Där står det om den återfuktar eller inte.

Hur bra täcker den?

Det kan såklart vara lite svårt att veta hur bra en primer täcker innan man faktiskt testat den. Om du inte kan göra det rekommenderar vi att du tittar på vad andra har att säga om själva formulan. Här ska du leta efter nyckelord som “lätt” och “bra konsistens”. Det är precis så primern ska kännas!

Detta gör också att den täcker alla de små linjerna kring ögonen. En för tjock primer kommer inte åt ordentligt och gör att sminkningen ser kakig ut.

Hur mycket får du för priset?

Eftersom prislapparna på eye primers är hyfsat lika betyder det att den faktiska prislappen syns i form av milliliter vätska. Titta på hur mycket primer du faktiskt får för pengarna och jämför sedan med alternativen. Vi rekommenderar att du inte spenderar över 20kr/ml.

Ögonprimer test

Så gick vårt ögonprimer test till

Vi började vårt ögonprimer test med att titta på marknadens utbud. Ganska snabbt kunde vi hitta några omtyckta modeller som vi kunde titta närmare på.

Vi läste dess produktbeskrivningar och kundrecensioner för att få en bättre bild om dess prestationer. I det här steget valde vi också bort en av produkterna, trots att den var så populär. Utifrån informationen vi tagit reda på skrev vi sedan våra egna recensioner om alla produkterna.

Sist men inte minst behövde vi sätta ihop själva ögonprimer bäst i test listan! Det gjordes efter att ha jämfört produkternas förmågor. Här tittade vi främst på prislapparna, dess konsistens och hur bra resultat de gav.

Källor