Remington hårfön bäst i test

Remington hårfön bäst i test – 3 bästa hårtorkarna!

Petra Ljunghov

Remingtons hårfönar är välkända på marknaden och är ofta sedda som ett prisvärt och högkvalitativt alternativ. De har dock 35 modeller att välja mellan och valet blir därför svårt. I den här artikeln upptäcker vi Remingtons 3 bästa hårtorkar och jämför deras funktioner, priser, tillbehör och snittbetyg.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Remington hårfön bäst i test

Bäst i test: Remington ONE ‘Dry & Style’ hårfön

Remington “ONE Dry & Style” hårfön
Riktigt bra för lockigt hår
Automatisk värmereglering för skonsammare torkande
8 värme- och hastighetsinställningar
4 tillbehör (smal koncentrator, stylingmunstycke, diffuser & skonsam diffuser)
Knapparna lite svår att förstå till en början

Last updated: 2024-04-23 05:28:13

Den bästa Remington hårfönen är deras “ONE Dry & Style” med en otroligt kraftfull motor och extremt snabba torkningstid. I förpackningen får man dessutom 4 specialdesignade stylingtillbehör (smal koncentrator, stylingmunstycke, diffuser och skonsam diffuser) för att få till den perfekta frisyren!

Även Remington har tagit efter trenden att skapa hårfönar som ser futuristiska ut, och vi gillar verkligen Remington ONE. Den har bland annat en Thermacare-sensor som automatiskt reglerar lufttemperaturen för att skydda mot extrem värme. Den har även 8 olika värme- och hastighetsinställningar vilket är betydligt högre än deras vanliga 5.

Vi gillar också att Remington inkluderat en joniserande effekt för att minska frisset i håret. Samtidigt får hårfönen till en fin glans genom att jämna ut ytan på håret.

Den skonsamma diffusern är något vi verkligen tycker om, speciellt på lockigt hår. Den gör att den naturliga torkningsprocessen går snabbare, utan att faktiskt röra lockarna. Det gör att man inte alls får det spretiga resultatet som man annars kan få, trots att man använder diffuser.

Detaljer
Motorkraft2000 W
Värme- och hastighetsinställningar8
Automatisk reglering av temperatur?Ja
Kalluft?Ja
TillbehörSmal stylingkoncentrator, stylingmunstycke, diffuser, skonsam diffuser, förvaringsväska
Vikt1,33 kilo

Mest prisvärda: Remington ‘Coconut Smooth’ hårtork

Remington “Coconut Smooth” hårtork
Får till bra textur i håret
Tillför glans
Skonsam mot håret
Låter inte jättemcyket
Lite tung

“Coconut Smooth” är en av de mest populära hårfönarna från Remington och vi förstår varför. Den keramiskt belagda ringen är infuserad med kokos (därav namnet “Coconut Smooth”). Den här nytänkande teknologin gör att varje gång man blåser tillförs glans, samtidigt som håret tar mindre skada av värmen. Resultatet blir en otroligt fin hårtextur och en doft av kokos!

Prestandan på Remingtons “Coconut Smooth” är även den enastående. Motorn har en kraft på 2200 W, och med standarden av 3 värmelägen och 2 hastigheter. Det gör att man lätt kan reglera den för att passa den specifika hårtypen man ska styla. Såklart hittas även en funktion för kalluft.

Remington “Coconut Smooth” fullständig älskas av marknaden och har ett snittbetyg hos Lyko.se på 4.8/5. Här nämner kunder bland annat att den är prisvärd men att sladden är lite kort.

Detaljer
Motorkraft2200 W
Värmeinställningar3
Hastighetsinställningar2
Kalluft?Ja
TillbehörDiffuser, stylingmunstycke
Vikt924 g

Det enda vi ogillar med den är att den nästan väger 1 kilo. Det är lite väl tungt, framför allt när man har långt hår som ska stylas länge.

Bästa billiga Remington hårfön: Remington ‘Power Volume 2000’

Remington “Power Volume 2000”
Prisvärd
Eco-inställning för att vara skonsam mot miljön
Kommer med diffuser
Väger endast 370 g
Endast i liten flaska (118 ml)

Last updated: 2024-04-23 05:28:14

Den bästa billiga Remington hårfönen är deras “Power Volume 2000”, med en motor, precis som namnet nämner, på 2000 Watt. Motorn är imponerande och lyckas effektivt torka och styla håret snabbare än förväntat. Denna snabba torkning kan också vara på grund av det keramiska jongallret som gör att värmen fördelar jämnare och agerar anti statiskt.

Det som skiljer “Power Volume 2000” från andra budget-hårfönar är att de tänkt till lite extra med sin Eco-inställning. Denna drar extremt lite ström och är därför skonsam mot miljön!

I övrigt har Remingtons “Power Volume 2000” även andra schyssta funktioner för en så pass billig fön. Bland annat har den en kalluftsfunktion för att låsa in frisyren, ett bakgaller som enkelt kan tas av och rengöras samt extra tillbehör som den levereras med.

Detaljer
Motorkraft2000 W
Värmeinställningar3
Hastighetsinställningar2
Kalluft?Ja
TillbehörDiffuser, koncentrator
Vikt370 g
Bästa hårfönen från Remington

Hur väljer man den bästa hårfönen från Remington?

Den bästa Remington-hårfönen är inte lätt att hitta genom att bara titta runt lite. De har över 20 stycken modeller, och alla skiljer sig förstås åt. Det som är bäst för lockigt hår är inte nödvändigtvis det bästa på korkskruvar. Nedan är därför en lista på kriterier som är viktiga när man väljer hårtork från Remington, dessa inkluderar funktioner, inställningar, motor och komfort.

  • Funktioner: Alla Remingtons hårfönar skiljer sig åt i funktionaliteten. Välj ut några kriterier som är extra viktiga för dig och gå sedan vidare till de övriga kriterierna. Några av de funktioner vi gillar allra mest som finns på Remingtons fönar är två-vägs rotation, joniska funktioner och kalluft.
  • Inställningar: En bra hårfön ska ha tillgång till reglering av både värme och hastighet. Detta för att alla hårtyper kräver olika värme och hastighet för att inte skadas. Se till att den har minst 3 värmeinställningar och 2 hastighetslägen.
  • Motor: Motorn i hårtorken spelar en avgörande roll i hur snabbt håret torkas. Starka motorer, såsom AC-motorn, erbjuder snabbare torktid och längre hållbarhet för fönen i helhet. Se till att motorn har en kraft på minst 2000 W.
  • Komfort: Det ska vara bekvämt att stå och torka håret, framför allt om du har riktigt långt hår som kräver 20 minuters torkande. Se därför till att vikten är fördelad jämnt och att den är hyfsat lättviktig (helst under 2 kg).
Remington hårtork test

Hur gjordes vårt test av Remington hårtorkar?

För att göra vårt test av Remington hårtorkar började vi förstås med att titta på vilka modeller de erbjöd. Vi valde ut en handfull av de som fått bäst betyg från kunder och läste på mer fördjupande om de med hjälp av recensioner, tester och beskrivningar. Utifrån det vi läst skrev vi sedan ihop recensioner om alla fönarna.

Källor