Budget hårfön bäst i test

Budget hårfön bäst i test – 3 bästa billiga hårtorkar!

Petra Ljunghov

En budget hårfön är en hårtork som kostar under 700 kr, men de allra flesta till och med under 500 kr. Det finns dock hundratals fönar som passar in i den här prisklassen, och vi upptäcker därför idag de 3 bästa billiga hårtorkarna på marknaden. Vi jämför deras priser, funktioner, resultat, snittbetyg och utser en av de till budget hårfön bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar

Budget hårfön bäst i test

Bäst i test: OBH Nordica Björn Axén Tools ‘AC’ hårfön

OBH Nordica Björn Axén “AC” hårfön
Justerbar värme
Prisvärd
Medföljande tillbehör (extra smalt munstycke och diffuser)
Torkar snabbt och skonsamt
Lite tung

OBH Nordica’s hårföns-collab med Björn Axén är den bästa budget hårfönen på marknaden. Den ger ett fantastiskt resultat, kommer med diffuser och extra smalt munstycke, samt har olika värme- och hastighetslägen.

OBH Nordica är en av våra favorittillverkare av hårstylingprodukter, de har bland annat fått bra placering i vårt test av multistylers. Även den här “AC” hårtorken imponerar på oss! Vi gillar bland annat att den har ett avtagbart filter som gör den lättare att rengöra.

Vi gillar också att den har en extra lång sladd (2,8 meter) vilket gör den ännu lättare att använda. Användarvänligheten höjs ytterligare med hjälp av den medföljande diffusern och extra-munstycket.

Det som skiljer den från andra hårfönar är dock dess “Cool-shot”-funktion. Denna används på slutet av stylingen och får därefter frisyren att hålla bättre.

Det är inte bara vi på The Beauty Room som gillar OBH Nordica’s “AC” hårtork; hos Cocopanda har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.8/5. Kunder nämner i recensioner att den ger lagom värme och att den “funkar hur bra som helst”.

Mest kraftfulla: Remington ‘PRO-Air Turbo’

Remington “PRO-Air Turbo” hårfön
2400 W
Mjukgör håret
Glansigt resultat utan frizz
3 värme- och 2 hastighetslägen
Sladd endast 1,8m

Den mest kraftfulla budget-hårfönen är Remington’s “PRO-Air Turbo” med en motor på 2400 W. Det gör att håret torkar snabbare än med någon annan hårtork i budget-kategorin.

Utöver den kraftfulla motorn, erbjuder Remington ‘PRO-Air Turbo’ flera innovativa funktioner som gör att resultatet blir lent och mjukt. Ion-generatorn, som genererar 90% fler joner, förbättrar torkningen genom att ge håret en glans utan frizz.

Funktionaliteten på “PRO-Air Turbo” är verkligen utöver det vanliga och den har 3 värme- och 2 hastighetsinställningar. Dessutom tillgång till kalluft för att fixera frisyren efter styling.

Hos NordicFeel har Remington “Pro-Air Turbo” fått ett snittbetyg på 4.9/5 men endast 7 recensioner. Detta eftersom den är hyfsat ny till marknaden, vi tror definitivt den kommer hålla samma starka snittbetyg.

Bästa tokbilliga: BaByliss ‘Turbo Smooth 2200’

BaByliss “Turbo Smooth 2200”
Tokbillig!
Joniserande
Kraftfull motor på 2200 W
Smidig att använda
Diffusern är lite för stor

Den bästa tokbilliga hårfönen är BaByliss “Turbo Smooth 2200”. Vi säger tokbillig för att den i skrivande stund kostade så lite som 399 kr – ett riktigt pangpris för den här funktionaliteten! Visst, det finns resehårföner i samma prisklass, men inte fullstora.

Motorn har en kraft på 2200 W vilket definitivt är över genomsnittet i den här prisklassen. Samtidigt verkar BaByliss hittat ett sätt att få motorn att inte vara allt för tung, hårfönen är riktigt lätt!

Fönen har 3 värmelägen och 2 hastigheter, vilket är standard för många billiga hårfönar. Något som inte är standard däremot är den joniserande effekten som slätar ut hårstråna och ger extra glans. Detta är möjligt med hjälp av dess keramiska turmalin, ett material känt för sin förmåga att fördela värmen jämnt.

Hos Lyko.se har BaByliss “Turbo Smooth 2200” fått bra recensioner och ett snittbetyg på 4.3/5. Här nämner kunder bland annat att den är väldigt smidig och att den fungerar väldigt bra på låg hastighet.

Bästa billiga hårfönen

Hur väljer man den bästa billiga hårfönen?

Att välja den bästa billiga hårfönen är mer än att bara titta på prislappen, du måste hitta en som passar dina behov! Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man ska köpa en budget-hårfön, dessa inkluderar funktioner, lättviktig, inställningar, sladdlängd och ljudnivå.

  • Funktioner: När du är ute efter en budget-hårtork är det viktigt att titta på funktionerna den erbjuder. Det är trots allt en billig modell, alltså kommer du inte få precis allt du önskar dig. Se därför till att välja några få funktioner du vill ha, och hitta en lämplig modell. Vi på The Beauty Room tycker om snabbtorkning, automatisk avstängning och möjlighet till kalluft.
  • Lättviktig: Det är viktigt att det är bekvämt att jobba med hårtorken. Den främsta anledningen till att en hårfön är lätt att använda är just att den väger lite. Se till att den inte väger över 2 kilo.
  • Inställningar: Det är viktigt med justerbarhet, för att just ditt hår inte ska ta skada av hårfönen. Se därför till att man kan justera både hastigheten och värmen.
  • Sladdlängd: Vi rekommenderar en sladdlängd på minst 2 meter, det gör att du kan dra runt hårfönen i princip hela rummet.
  • Ljudnivå: Se till att den inte låter allt för mycket, framför allt om du bor med andra. Du vill inte väcka partnern när du ska upp tidigare till jobbet. Gå in i en butik och testa olika fönar och se vilken som låter minst!

Vad räknas som en budget-hårfön?

Vi räknar alla hårfönar under 700 kr till kategorin budget-hårfön.

Vad är skillnaden mellan en billig hårfön och en dyr?

En billig hårfön har ofta mindre specialfunktioner och sliter på håret mer än en dyr. Detta eftersom de inte har samma skonsamma teknik som dyrare modeller.

Budget hårfön test

Hur gjorde vi vårt budget hårfön test?

För att genomföra vårt budget hårfön test behövde vi först och främst välja ut lite passande modeller. Det gjorde vi genom att titta på vad våra favorittillverkare hade att erbjuda. Vi hittade en handfull billiga hårfönar och läste på om deras tekniska funktioner, produktbeskrivningar och en del recensioner från kunder. Utifrån det vi läste satt vi oss sedan ner och skrev ihop egna recensioner om fönarna.

Källor