Remington plattång bäst i test

Remington plattång bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Petra Ljunghov

Sitter du också och tittar på Remingtongs utbud? Den här remington plattång bäst i test listan kommer göra ditt val så otroligt mycket lättare!

Remington är en välkänd tillverkaren av olika elektroniska produkter för håret, och plattänger är inget undantag. De är kända för dess goda kvalitet och låga prislappar. Nedan hittar du deras allra bästa plattänger!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Remington plattång bäst i test

1. Pro-Luxe

2. Coconut smooth

3. Straight Slim 230

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Remington PRO-Luxe – testvinnare!

En lyxig rosa plattång från Remington

Den modell som tar priset som “remington plattång bäst i test” är deras lite mer premium-modell, Pro-Luxe! Den har nämligen en ny teknik som kallas OptiHeat vilket gör att håret håller sitt resultat hela dagen trots dåligt väder.

Plattången ger också ett resultat som ser naturligt ut och inte den där spretiga looken som ibland kan komma av värmetänger.

Designen är riktigt stilren och precis den där moderna looken man letar efter hos en plattång. Det enda som egentligen går att klaga på är att sladden inte är “trasselfri”, alltså kan den böjas och trassla sig efter längre perioders användning.

Minst spretigt resultat: Coconut smooth

En rosa plattång från Remington

För dig som ofta har torrt hår eller tenderar att få en spretig look efter att ha plattat det; detta är modellen för dig. Remington har nämligen behandlat plattorna med mikrobalsam och kokos för att motverka detta! Det gör att håret inte blir frissigt, trots regelbunden användning.

Uppvärmningen går riktigt snabbt och tar bara 15 sekunder. Du kan därefter justera temperaturen för att få den perfekt för ditt hår (9 olika lägen).

Bäst budgetval: Straight Slim 230

En svart plattång med vita plattor
Tyvärr hittades inga priser...

Detta är en lite äldre modell från Remington vilket förklarar den lägre prislappen. Trots det får den till ett riktigt bra resultat på grund av de belagda plattorna. Håret blir så där naturligt lent och med rätt inställning slipper du den frissiga looken.

På bara 15 sekunder värms plattorna upp och den är redo att användas! Det enda som egentligen saknas är en liten skärm för att se hur varm plattången är, något som deras senare modeller har.

Mest effektiv: Wet 2 Straight

En blå plattång för blött hår från Remington

För dig som har en stressig morgonrutin är den här modellen från Remington ditt bästa alternativ! Precis som namnet nämner går du enkelt från blött till rakt och torrt hår. Du handdukstorkar håret snabbt och kan sedan direkt börja använda plattången.

Dessutom är kanterna utformade på ett sätt som får håret att torka ännu snabbare! Längs kanterna hittas ventiler som släpper ut varmluften och låter håret träffas av det. Lite som en hårfön fast utan styrkan!

På skaftet hittas också den smidiga skärmen som visar hur många grader plattången är. Något som man kanske inte tänker att man behöver men som underlättar enormt när man byter mellan olika inställningar.

Vanliga frågor

Är Remington ett bra märke?

Remington är ett märke som tagit Sverige med storm – med bra anledning dessutom. De kännetecknas av sina låga priser, och förvånansvärt bra kvalitet. Det är enligt oss ett bra märke som fortsätter motbevisa tanken “man får vad man betalar för”.

Hur mycket kostar Remingtons jämfört med andra?

Remington är ett lite mer lågpris-märke, och lägger sig därför nästan alltid några hundralappar under motsvarande modeller från andra tillverkare.

Bästa Remington plattången

Att hitta den bästa Remington plattången

Att hitta den bästa Remington plattången är faktiskt svårare än man kan tro – det finns så otroligt mycket att välja på! Bara en snabb titt på din favorit-ehandel så hittar du säkert 15 olika modeller som alla ser hyfsat likadana ut. Här är våra bästa tips när du ska välja en Remington-modell.

Har den display?

Remington har på senare dagar börjat med LCD-displayer på plattängerna. Något vi tycker är extremt användbart, speciellt när man byter inställningar. På displayen ska du enkelt kunna läsa av hur varm plattången är, och den ska dessutom uppdateras regelbundet. Direkt efter du bytt temperatur ska du alltså kunna se en skillnad på displayen.

Vad har den för beläggning på plattorna?

Remington har massor av olika beläggningar på sina keramik-plattor. Därför är det viktigt att du väljer en som passar just ditt hår! Om du exempelvis ofta får en frissig look i håret kan deras “coconut”-modell vara ett bra alternativ. Eller om du vill använda den direkt när du hoppat ur duschen kan deras “Wet 2 straight”-modell vara det bästa alternativet.

Alla modeller har olika beläggning på sig och det är ofta en av de enda sakerna som skiljer de åt. Välj en som passar just ditt hår och vilket resultat du vill ha.

Är du sugen på att skapa en egen frisörsalong hemma? Kolla in vår urtunningssax bäst i test lista!

Remington plattång test

Hur gjorde vi vårt test av Remingtons plattänger?

Vi började vårt test av Remingtons värmetänger med att försöka se vad utbudet bestod av. Till vår förvåning har de faktiskt otroligt många olika modeller! Vi försökte därför välja ut de mest omtyckta och läste på mer ingående om de.

Med hjälp av det vi läst i ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar hade vi nu bildat oss en bättre uppfattning om produkterna. Med den informationen skrev vi sedan våra egna recensioner.

Slutligen behövde vi sätta upp Remington plattång bäst i test listan också. Då rangordnades de olika modellerna främst utefter dess förmåga, effekt och prislapp.

Källor