Rice water toner bäst i test

Rice water toner bäst i test – 3 bästa risvatten-toners!

Matilda Niklasson

Rice water toners är en koreansk hudvårdsprodukt som blir mer populärt för varje dag som går, och nu finns det även på den svenska marknaden. Vi utforskar de 3 bästa risvatten-tonersen som finns på marknaden idag, och jämför deras effektivitet, ingredienser och pris. Dessutom besvarar vi frågan vilken rice water toner som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Rice Toner bäst i test

Bäst i test: I’m From Rice Toner

I’m From “Rice Toner”
Vegansk
Fri från silikoner, alkohol, parfym och essentiella oljor
Håller fukten inne
Mjukgörande
Lite dyr

Kanske den som satte rice toners på den internationella kartan – I’m From. Det är den vi utser till rice water toner bäst i test! Den har 77,78% risextrakt, vilket gör den till den mest risextraktstäta produkten som finns på den svenska marknaden idag.

Recensioner vi hittade på Lyko.se nämner att det är deras favorit-toner och den har där ett snittbetyg på 4.6/5 (!)

Det vi på The Beauty Room gillar allra mest med I’m From’s rice water toner är att den skapar som en barriär över huden. Det gör att fukten från huden inte går ut, och på så sätt mjukgör tonern huden. Samtidigt skyddar den med hjälp av ingredienser som vitamin E, feruralsyra och oryzanol.

Passar väldigt bra på känslig hy på grund av att tillverkaren inte har silikoner, alkohol, parfym eller essentiella oljor. En riktigt stor tumme upp!

Bäst med hyaluronsyra: Haruharu Wonder ‘Black Rice’

HaruHaru Wonder “Black Rice Hyaluronic Toner”
4.9/5 i snittbetyg
Djup återfuktning
Hög koncentration antioxidanter
Skydd mot UV
Dyr

Haruharu Wonders bästsäljande “Black Rice hyaluronic toner” sticker verkligen ut från mängden. Förutom den väldigt fina flaskan – har tillverkaren verkligen engagerat sig för att skapa en ren och effektiv produkt som passar för känslig hy. Tonern är helt parfymfri och passar därför perfekt för känslig hy.

Med sin höga koncentration av antioxidanter sägs den även förebygga ålderstecken, men det är inget vi kan veta helt säkert. Den skyddar däremot huden från UV, vilket kan tyckas vara en preventiv lösning på just ålderstecken.

Det vi gillar allra mest med tonern är dock att den förbättrar hudens elasticitet. Detta gör den genom djup återfuktning som vi verkligen tycker om.

Det enda vi egentligen ser som negativt är priset. I skrivande stund kostade den 309 kr för 150 ml vilket är väldigt dyrt om man har massor av andra hudvårdsprodukter i sin rutin. Den har däremot 4.9/5 i snittbetyg och är en av de mest älskade hudvårdsprodukterna vi sett på länge!

Bäst lyster: KTW Pure Rice Water ‘Milky toner pad’

KTW Pure Rice Water “Milky Toner Pad”
Exfolierar skonsamt
Fin lyster
30% risvatten
Bra ingredienser
Lite kladdig

Last updated: 2024-04-23 06:07:37

En av de risvatten-toners med bäst lyster är KTW’s “Pure Rice Water Milky Toner Pad”. Förutom att rengöra porerna på djupet hjälper den också till att återfukta och ge näring till huden. En annan sak vi gillar skarpt är hur den jämnar ut hudtonen!

Som med K-beauty generellt är det såklart ingredienslistan som är huvudfokus. I KTW’s “Pure Rice Water” hittar vi bland annat 30% risvatten för en grym återfuktning hela dagen. Dessutom har de valt att använda fröolja och riskli vilket balanserar hudens celler. Tillsammans med de vegetabiliska oljorna får huden även i sig fettsyror och skyddande vitaminer A, C och E.

Det som vissa recensioner nämner är dock att den lämnar en kladdig yta, och den jämförs ibland med snigelkräm.

Bästa rice tonern

Hur väljer man den bästa rice water tonern?

Att välja den bästa rice water tonern är svårt, framför allt om man inte testat sig fram tidigare. Det finns mängder av alternativ, även fast inte alla är tillgängliga i Sverige. Nedanför är en kriterielista med det viktigaste inför valet av risvatten-toner, dessa inkluderar lyster, återfuktning, och miljövänlighet.

  • Lyster: en av de främsta anledningarna till att man pysslar med k-beauty är att få till den fantastiska lystern det ger. Se till att även rice water tonern bidrar till lystern.
  • Återfuktning: toners verkar ofta uttorkande på huden. Det är därför bra att risvatten-tonern innehåller återfuktande ingredienser för att vårda huden efter applicering.
  • Miljövänlighet: Nordiska hudvårdsmärken är riktigt bra på att ha ett bra miljötänk, men koreanska hudvårdsmärken är inte nödvändigtvis lika bra på det. Se till att tonern är miljöcertifierad!

Vad är rice water toner?

Rice water toner är en hudvårdsprodukt som görs av vattnet där ris har blötlagts eller kokats, detta risvatten sägs vara rikt på näringsämnen.

Är risvatten-toners bättre än vanliga toners?

Risvatten-toners är inte nödvändigtvis bättre än vanliga toners, men de är generellt mer skonsamma mot huden. Risvatten-toners brukar även vara milt återfuktande och lugnande.

Hur bra är rice water toner?

En del upplever rice water toners förbättrande för hudens textur och lyster, medan andra inte märker någon större skillnad.

Varför är rice water toner så dyrt?

Rice water toners är egentligen bara dyrt för att det är koreansk hudvård. Det är generellt sett dyrt eftersom att det importeras.

Rice toner test

Hur gjordes vårt rice toner test?

För att genomföra vårt rice toner test började vi först och främst med lite research på YouTube. Här hittade vi några produkter som var extra omtyckta och vi tog därför en närmre titt på just de. Vi läste då igenom både deras kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor