Sensai mascara bäst i test

Sensai mascara bäst i test – 3 bästa Sensai mascarorna!

Susanne Blomsterqvist

Sensai är kända för sina högkvalitativa och lite dyrare mascaror som alla ger fantastisk volym till fransarna. På marknaden fortsätter de få riktigt höga kundbetyg och alla deras mascaror har ett snittbetyg på över 4.0/5! Men vilken Sensai mascara är egentligen bäst i test? I den här artikeln går vi igenom de 3 bästa Sensai mascarorna och jämför deras effekter, priser, borstar och omdömen.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Sensai mascara bäst i test

Bäst i test: Sensai ‘Separating & Lengthening’ mascara

Sensai “Separating & Lengthening” mascara
Vattenfast
Förlänger fransarna fint
Enkel att ta bort
4.8/5 i snittbetyg hos Lyko
Smular något om man applicerar flera gånger

Den bästa Sensai mascaran är deras 38°-variant som heter “Separating & Lengthening” på grund av sin fantastiska prestanda och förlängning av fransarna. Den bevisar sig värdig hypen med en mängd fördelar som verkligen rättfärdigar priset.

Trots att det är en 38 graders mascara är den ändå vattenfast och tål svett, tårar och regn utan problem. Detta är något man inte ofta ser på just 38 graders mascaror, så de får ett stort plus för det.

Borsten i sig är halv-fluffig och fungerar riktigt bra för applicering och svider absolut inte i ögonen vid användning. Den är lite tjockare än på andra mascaror men fungerar förvånansvärt utan kladd ändå. Däremot kan den smula något om den appliceras flera gånger.

Det är inte bara vi på The Beauty Room som älskar Sensai’s “Separating & Lengthening” mascara, på Lyko.se har den samlat på sig ett genomsnittligt betyg på 4.8/5. Här nämner kunder att de är nöjda med köpet och att den inte kladdar alls. En kund nämnde till och med att hon sprungit 7 km utan att den smetade ut sig alls!

Bäst volym: Sensai ‘Lash Volumiser’ mascara

Sensai “Lash Volumiser” mascara
Trippla lager på borsten gör att man täcker fransarna med endast en applicering
Fantastisk volym
Extremt högpigmenterad
38°-mascara och därför lätt att tvätta av med varmt vatten
Torkar ut lite snabbt

Sensai “Lash Volumiser” ger en helt fantastisk volym och är helt ärligt en game-changer. Den förvandlar fransarna till både fluffiga och mer voluminösa. Det är en av deras äldre modeller, som verkar stanna i sortimentet för evigt – och vi älskar det!

Borsten är det som urskiljer “Lash Volumiser” mest, den har nämligen trippelt så många borst som en vanlig borste. Det gör att man fluffar på mascaran smidigt och effektivt, med den här behöver man inte applicera flera gånger. I och med att den har flera lager till sig ser den också till att täcka fransarna ordentligt.

Pigmenteringen är också något vi måste hylla här. Den är verkligen ultra-svart, kanske den mest högpigmenterade mascaran vi sett (bortsett från Lancôme).

För att summera: definitivt värd pengarna!

Hos Kicks.se är omdömena överväldigande positiva och där har den ett snittbetyg på 4.3/5. Recensenter nämner bland annat att den ger bra volym och längd men att borsten är lite väl stor.

Mest prisvärd: Sensai 38º mascara

Sensai 38 graders mascara
Prisvärd (~20% billigare än deras övriga modeller)
4.0/5 i snittbetyg
Håller riktigt bra utan att smula eller lägga sig under ögonen
38º varmt vatten tar lätt bort mascaran
Ger inte så bra längd

Sensai’s “38º Volumising” mascara är den mest klassiska och deras mest populära variant. Vi förstår absolut hypen och ser prislappen som mycket överkomligt, i jämförelse med deras andra mascaror är den nästan 20% billigare.

Den skiljer sig från deras andra mascaror med borsten, som denna gången är böjd och extra lång. Detta gör inte bara att endast ett svep krävs för applicering över hela fransarna, utan också att borsten sträcker ut fransarna från rötterna. Detta lämnar fransarna med en fantastisk definiering som ger fransarna ett nytt djup.

Namnet “Volumising” stämmer även med effekten från mascaran. Den ger en ordentlig volym och möjliggör dessutom för flera lager utan att kladda. Efter appliceringen smular den inte, ger inte mörk färg under ögonen och håller sig verkligen helt fantastiskt bra.

Vi ser dock att den inte ger särskilt mycket adderad längd till fransarna. För det får man välja deras “Separating & Lengthening” istället (testvinnaren i den här artikeln).

Bästa Sensai mascaran

Hur väljer man den bästa mascaran från Sensai?

För att välja ut den bästa Sensai mascaran behöver man egentligen bara definiera vad man själv önskar från sin mascara. Precis som andra märken har de olika produkter för olika ändamål. Förutom effekten den ger finns det även andra aspekter att ha i åtanke. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer mascara från Sensai, dessa inkluderar effekt, vårdande ingredienser och borste.

  • Effekt: Sensais olika mascaror skiljer sig främst i effekt. De har separerat olika effekter i sina olika modeller, vare sig du vill ha längre, fylligare eller mer volym har de ett alternativ för dig. Här får du helt enkelt välja själv vilken effekt du söker i din sminkning.
  • Vårdande ingredienser: Det är bara vissa av Sensai’s mascaror som har vårdande ingredienser. Titta efter de som är markerade med silkextrakt, dessa är del av deras serie vårdande mascaror.
  • Borste: Se till att borsten på mascaran passar dig. Om du vill få fram mer längd rekommenderar vi till exempel deras 38 graders mascara som har en böjd applikator som verkligen framhäver längden. Om du å andra sidan vill snabba på sminkningen rekommenderar vi en fluffig borste, som man hittar på deras “Lash Volumiser”.

Det finns förstås ännu fler saker att titta på när det kommer till mascaror överlag, men i och med att Sensai redan har egenskaper som lång hållbarhet och enkel borttagning har vi valt att inte ta med de på kriterielistan.

Sensai mascara test

Hur gjorde vi vårt Sensai mascara test?

För att göra vårt test av Sensais mascaror tog vi till att börja med en titt på vilka modeller de hade i sitt sortiment. Vi plockade fram deras 3 modeller med bäst betyg för att sedan läsa deras recensioner och beskrivningar. Utifrån det vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla mascarorna.

Källor