Solskydd mot pigmentfläckar bäst i test

Solskydd mot pigmentfläckar bäst i test

Mikaela Höstfors

Är även du på jakt efter solskydd mot pigmentfläckar bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan har vi satt ihop en topplista över de bästa solskydden mot pigmentfläckar. Dessutom går vi igenom lite tips för hur du ska hitta den mest lämpade produkten för dig.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Solskydd mot pigmentfläckar bäst i test

Våra andra artiklar om pigmentfläckar:

Bäst i test: EVY Daily solskydd mot pigmentfläckar (SPF50)

En brun flaska face mousse som är ett solskydd mot pigmentfläckar tillverkat av märket "EVY" som heter "Daily Defence Face Mousse" och har SPF50
Allergitestad
Passar alla hudtyper
SPF50
Veganskt
Ingen parfym

EVY Daily Defence Face Mousse SPF 50 skapar en effektiv sköld mellan din hud och dagens miljöpåfrestningar, vilket garanterar ett rejält skydd mot solens skadliga UV-strålar och fria radikaler. Det går dessutom snabbt in i huden, vilket gör att vi nu utser det till solskydd mot pigmentfläckar bäst i test!

Dess främsta funktion är att förlänga och intensifiera hudens eget försvar. Med en unik teknologi stärker ansiktsmoussen hudens skyddsbarriär, minskar risken för ålderstecken och förebygger pigmentfläckar. Något vi på The Beauty Room verkligen värderar högt!

Med EVY’s innovativa ansiktsmousse uppnår man en långvarig och djupgående återfuktning. Dess mousseliknande egenskaper hjälper huden att behålla en naturlig fuktnivå i huden utan att lämna en vit yta efter sig. Dessutom blockerar den inte porerna, något som många konkurrenters varianter faktiskt gör.

Alla har inte samma hudtyp, men med den här behöver man faktiskt inte tänka på det. Moussen passar alla hudtyper, inklusive den mest känsliga. Den är testad för allergier, och fungerar utmärkt både under och ovanpå den dagliga hudvårdsrutinen.

För veganer och allergiker är EVY’s mousse ett självklart val. Den innehåller nämligen inga konserveringsmedel och är parfymfri vilket gör det till ett riktigt hållbart val!

Trots att vissa kan sakna välkomnande doft i sin dagliga hudvård, har EVY gjort ett utmärkt jobb med denna produkt. Den dagliga ansiktsmoussen är allt-i-ett, och är verkligen ett grymt solskydd mot pigmentfläckar!

Bästa billiga: Nivea Sun Face (SPF30)

En vit och orange flaska solskydd mot pigmentfläckar tillverkat av märket "Nivea" som heter "Sun Face Anti Age & Anti Pigments Cream" och har SPF30
Hög solskyddsfaktor (SPF30)
Kladdar inte
Anti-rynkor
Miljövänlig förpackning
Tar ett tag att gå in

Nivea’s “Sun”-serie har tidigare figurerat i vårt after sun test, och även den här tycker vi på TheBeautyRoom.se om väldigt mycket. Q10 solskyddet är framtagen med inriktning på högt solskydd och hudvård samtidigt. Dess skyddande effekter kommer från UVA/UVB-filtrering som genast verkar när den sätts på huden och skärmar av solens skadliga strålar. Dessutom fungerar den förskönande med Q10, en antioxidant som hjälper till att bekämpa tecken på åldrande och rynkor orsakade av solen. Vi tycker att vi ser tydliga fördelar för normal och torr hud, som är extra känsliga för solen.

Solkrämen lägger sig mjukt på huden utan att kladda. Detta gör att den kan användas dagligen utan att kännas tung eller oljig. Huden förblir därefter mjuk och smidig hela dagen, vilket gör att den också lämpar sig för torr hud som behöver extra fukt.

En annan stark poäng för NIVEA’s solskydd mot pigmentfläckar är dess miljötänk. Med en 74%-ig biologiskt nedbrytbar formula och 50% återvunnen plast i förpackningen visar Nivea att de tar ansvar för sin miljöpåverkan. Förpackningen är dessutom FSC-märkt vilket garanterar en ansvarsfull användning av trämaterial.

Produkten har vunnit tester och favoritutnämningar, inklusive bäst i test av Damernas Värld 2020. Det är alltså inte bara vi på The Beauty Room som gillar den!

Niveas Q10 solskydd kombinerar högt solskydd med effektiv hudvård i en hållbar förpackning. Den är särskilt lämpad för daglig användning och för personer med normal till torr hud. Den uppfyller alla förväntningar vi hade, men tar lite för lång tid att gå in i huden.

Bästa vattenresistenta: Heliocare 360

En vit tub som innehåller 50ml SPF50 solskydd mot pigmentfläckar tillverkad av märket "Heliocare" och heter "360 pigment solution fluid"
Effektivt solskydd
Jämnare hudton
Reparerar solskador
Passar alla hudtyper
Behöver återappliceras ofta

Heliocare 360 är definitivt en frontfigur när det kommer till solskyddsprodukter. Med dess avancerade, men samtidigt hudvänliga sammansättning bjuder den på inte bara solskydd, men också vården man behöver. Vid användning ger den en snygg hudton samt motverkar framtida pigmentfläckar, något som särskilt uppskattas hos oss med känslig hud.

Produkten utmärker sig verkligen med det skydd den erbjuder mot ljusstrålar. Från de vanliga som UVA- och UVB-strålar, till HEV-ljus och IR-strålning – man känner sig verkligen skyddad! Särskilt imponerande är produkts förmåga att reparera tidigare skador orsakade av solen – detta är innovation på en hög nivå som gör produkten att sticker ut från mängden.

Dessutom är den både dermatologiskt testad och icke-komedogen, vilket innebär att det inte blockerar porerna. Dess vattenresistens ger dessutom extra säkerhet när man hänger på stranden, något vi på The Beauty Room verkligen uppskattar!

Heliocare 360 ger ett komplett, effektivt skydd mot alla typer av skadliga sol- och ljusstrålar, samtidigt som den vårdar huden och fixar befintliga skador från solen. Trots kravet på frekvent återapplicering, erbjuder den ett trovärdigt sätt att skydda huden och är dessutom lämplig för alla hudtyper. Heliocare 360 rekommenderas starkt för dig som har någon hundralapp extra att spendera!

Bästa solskyddet mot pigmentfläckar

Hur man väljer det bästa solskyddet mot pigmentfläckar

Högt skydd

Investera alltid i ett solskydd med hög solskyddsfaktor (Sun Protection Factor) eller SPF. Anledningen till att detta är viktigt är att ett högt SPF-värde garanterar bredare skydd mot solens skadliga UVA och UVB strålar, som är ansvariga för skapandet av pigmentfläckar. Ett SPF på minst 30 rekommenderas, men om du redan har pigmentfläckar, är ett SPF 50 eller högre ännu bättre.

Vattenresistens

För att säkerställa att ditt solskydd levererar effektivt skydd även när du badar eller svettas, välj ett som är vattenresistent. Vattenresistenta solskyddsprodukter håller kvar solskyddet längre, även när de kommer i kontakt med vatten. Kom ihåg att även vattenresistenta solskydd behöver läggas på igen minst varannan timme, samt efter att du simmat eller torkat dig med handduk.

Ingredienser

Vad solskyddet innehåller spelar också en stor roll när man väljer det bästa för att motverka pigmentfläckar. Titandioxid och zinkoxid är två ingredienser att leta efter eftersom de fysiskt blockerar UV-strålar från huden och de också är skonsamma mot känslig hud. Undvik produkter som innehåller oxybenzon och octinoxate, eftersom dessa inte är lika skonsamma mot huden.

Konsistens och finish

Solskyddets konsistens och finish kan vara en personlig preferens men det kan faktiskt också påverka hur effektivt det är. Mjuka, lätta konsistenser, som geler eller mousser, tenderar att gå in snabbare och lämnar inga vita rester på huden. Detta är särskilt viktigt för dig med mörkare hudtoner, eftersom tunga, creme-baserade solskyddsmedel kan lämna ett vitt lager på huden. En matt finish är också att föredra för att undvika oljig lyster.

Solskydd mot pigmentfläckar test

Solskydd mot pigmentfläckar test – så gjorde vi

För att göra vårt test av solskydd mot pigmentfläckar började vi först och främst med att titta på marknaden. Vi gick sedan igenom lite av de mest populära produkterna. Vi läste produkternas recensioner och beskrivningar, med den informationen skrev vi sedan våra egna recensioner om alla solskydden.

Kallor