Nivea ansiktskräm bäst i test

Nivea ansiktskräm bäst i test

Mikaela Höstfors

Är du på jakt efter nivea ansiktskräm bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln utser vi den bästa Nivea ansiktskrämen, men går också igenom deras andra alternativ och listar de på en topplista. I slutet av artikeln hittar du till och med en kort köpguide för att göra ditt val lite lättare.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om vår annonspolicy här!

Nivea ansiktskräm bäst i test

1. Nivea Soothing day cream

2. Nivea Q10 energy glow

3. Nivea Luminous 630

Bäst i test

Bäst lyster

Mot pigmentfläckar

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Nivea “Soothing day” ansiktskräm – bäst i test!

En burk med Nivea ansiktskräm med en etikett på sig som det står "soothing day cream" på
Billig
Reducerar rodnader och andra ojämnheter
SPF15

Nivea är välkända för sina lätta dagkrämer, och detta är ytterligare ett exempel på en sådan. Den återfuktar huden i upp till 24 timmar och innehåller många vårdande ingredienser. Det är egentligen det som gjort att vi nu utser den till Nivea ansiktskräm bäst i test!

Den fungerar extra bra för dig med känslig hy, och som också har tecken på det (rodnader, finnar, torrhet etc). Med hjälp av sina helande ingredienser får den huden att se naturligt återfuktad ut under hela dagen, samtidigt som formulan är så lätt att krämen torkar in på några få sekunder!

Bäst lyster: Nivea Q10

En burk Nivea ansiktskräm som skapar lyster i huden
Otrolig lyster
Trippla anti-oxidanter
Lindrar tecken på trött hy

Den här krämen från Nivea är för dig som vill ha en fantastisk lyster i ansiktet. Den kan jämföras med en body glow om du testat det innan, den ger en fantastiskt fin glänsande hy! Därför passar den också dig som vill att huden ska se mer pigg ut.

Just den här burken lever faktiskt upp till sin hype. Du har säkert sett den omtalas i olika skönhetsmagasin och på YouTube. En välförtjänt hype!

Bäst mot pigmentfläckar: Nivea Luminous 630

En flaska Nivea ansiktskräm med tillhörande förpackning
Anti-pigmentfläckar
SPF50
Effektiv på alla hudtyper

Den här flaskan ansiktskräm kallar Nivea själva för “day fluid” på grund av den extremt lätta formulan. Den kan nästan jämföras med ett raklödder, eftersom den är så luftig. Det som skiljer den från Niveas andra ansiktskrämer är att den behandlar pigmentfläckar. Den har nämligen en dubbelverkande effekt som balanserar ny pigmentproduktion i huden.

Det som också urskiljer sig från Niveas andra krämer är att den har SPF50! En mycket hög solskyddsfaktor som gör att du kan skippa solkrämen i ansiktet.

Mest mångsidig: Nivea refreshing

En förpackning med Niveas uppfriskande ansiktskräm
Piggar upp huden
Återfuktar i upp till 24h
Vitamin E
Passar inte känslig hy
Tyvärr hittades inga priser...

Niveas kanske mest välkända dagkräm är den här som de kallar “refreshing”. En lätt formula som torkar in i huden på bara några sekunder och sedan inte märks av alls. Trots det verkar den på djupet och återfuktar huden otroligt effektivt i upp till 24 timmar.

Dessutom har den en solskyddsfaktor på 15 vilket ger huden det där lilla extra skyddet den kan behöva för att pigmentfläckar inte ska uppstå. En riktig klassiker som håller vad den lovar!

Vanliga frågor

Är Nivea bra för ansiktet?

Nivea har ett brett utbud av produkter specifikt utformade för ansiktet, inklusive cleansers, toners, krämer och solkrämer. Dessa produkter är i allmänhet betraktade som bra för ansiktet, men effektiviteten kan såklart variera beroende på just din hudtyp.

Kan man ha Niveas kräm på läpparna?

Nivea-produkter som Nivea Lip Care är särskilt utformade för att återfukta och skydda läpparna. Det är dock bäst att undvika att använda krämer som är avsedda för andra delar av kroppen på läpparna eftersom de kan vara för tunga och potentiellt irriterande för den känsliga huden på läpparna.

Får man finnar av Nivea?

Niveas produkter orsakar inte finnar för de flesta människor. Men alla hudvårdsprodukter, inklusive Nivea, kan potentiellt leda till finnar eller irritation om du är allergisk eller känslig mot någon av ingredienserna. Det är därför alltid bäst att testa en ny produkt på en liten del av huden först.

Är Niveakräm bra?

Nivea anses allmänt vara ett bra hudvårdsmärke som erbjuder ett brett sortiment av produkter för olika hudtyper och behov. Dess produkter har ofta milda och återfuktande ingredienser, men som med all hudvård, kan resultatet variera beroende på just din hy.

Bästa Nivea ansiktskrämen

Så väljer du den bästa Nivea ansiktskrämen

Att hitta rätt hudvårdsprodukter är alltid en utmaning. Framför allt för att det tar några veckor innan du ser det faktiska resultatet. Med så många märken och produkter på marknaden, hur vet du vilken som är bäst för dig? Om du är ett fan av Nivea, har vi en detaljerad guide för att hjälpa dig hitta den bästa Nivea ansiktskrämen för just dina behov.

Förstå din hudtyp

Innan du dyker in i världen av Niveas ansiktskrämer, är det viktigt att förstå vilket hudtyp du har. Alla har unika behov när det gäller hudvård, och vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig.

 • Normal hud: Normal hud är vanligtvis smidig och har en jämn textur.
 • Torr hud: Torr hud kan kännas stram och ibland flagna eller se röd ut.
 • Fet hud: Fet hud producerar mer sebum än normalt, vilket kan leda till ett glansigt utseende och förstorade porer.
 • Kombinationshud: Kombinationshud innebär att du har både torra och feta områden i ansiktet.
 • Känslig hud: Känslig hud kan reagera på vissa ingredienser och kräver skonsam vård.

För att lära dig mer om hudtyper, kolla in denna detaljerade artikel skriven av Eucerin.

Utvärdera dina behov

När du har identifierat vilken hudtyp du har, är nästa steg att utvärdera dina behov. Försök att identifiera problemområden eller bekymmer du har med huden.

 • Vill du minska rynkor eller fina linjer?
 • Kämpar du med akne?
 • Vill du ge hyn lyster?
 • Har du känslig hud som lätt blir irriterad?
 • Behöver du extra återfuktning?

Nivea har ett brett sortiment av ansiktskrämer designade för att lösa alla dessa problem, frågan är bara vilken du ska välja!

Jämför Nivea ansiktskrämer

Här kommer vi att titta närmare på några av Niveas mest populära ansiktskrämer och hur de kan passa dina behov.

 • Nivea Q10 Power Anti-Wrinkle Day Cream: Denna kräm är utformad med coenzym Q10 och kreatin, naturligt förekommande ämnen i huden som bekämpar rynkor och förbättrar hudens elasticitet. Den räknas ofta in i kategorin “uppstramande” eller “anti-age”.
 • Nivea Soft Moisturizing Cream: Denna mångsidiga kräm är lätt men ger intensiv återfuktning, vilket gör den idealisk för personer med normal till kombinerad hy.
 • Nivea Sensitive Day Cream: Denna produkt är speciellt framtagen för att lugna känslig hud och reducera tecken på rodnad, stramhet och torrhet.

Prova och utvärdera

Efter att ha gjort din forskning och valt en Nivea ansiktskräm som verkar passa dina behov, är det dags att prova den! Kom ihåg att alla hudtyper reagerar olika, så det kan ta lite tid innan du ser de faktiska resultat. Var tålmodig och fortsätt med samma hudvårdsrutin i ungefär en månad innan du bestämmer dig för om den gav resultat eller inte. Ofta reagerar huden negativt på nya produkter till en början, trots att de ger bra resultat.

Att hitta den bästa Nivea ansiktskrämen för dig handlar om att känna till din hudtyp, identifiera dina behov och jämföra därefter olika produkter. Lycka till på din hudvårdsresa!

Nivea ansiktskräm test

Så gjorde vi vårt Nivea ansiktskräm test

Vi började vårt Nivea ansiktskräm test med att välja ut en handfull modeller som fått bra betyg av sina kunder. Ganska snabbt hittade vi några riktigt populära varianter, och vi läste därför på mer djupgående om de.

Med hjälp av kundrecensioner och Niveas egna beskrivningar om produkterna kunde vi sätta ihop egna recensioner om krämerna.

För att avsluta satte vi också ihop topplista över ansiktskrämer från Nivea. Den skrevs efter att vi bland annat jämfört kriterier som prislapp, egenskaper och effektivitet.

Niveas ansiktskrämer: Ett steg framåt inom hudvård

Nivea är ett världskänt skönhetsvarumärke som sticker ut bland många andra tack vare sin unika filosofi, innovativa teknik och kvalitetsingredienser. Men vad skiljer egentligen Niveas ansiktskrämer från andra märken?

Förståelse för huden

För det första, Nivea förstår att alla har olika hudtyper, och därför behöver olika sorters hudvård. Från torr till fet, känslig till akne-benägen, erbjuder Nivea ett brett utbud av ansiktskrämer speciellt anpassade för alla dessa hudtyper. Andra märken har ofta en mer generell approach, vilket kan leda till missnöje bland användare som inte känner att deras specifika problem lösts.

Innovativ teknik

Nivea satsar även stort på innovation och forskning. De investerar ständigt i utveckling av nya, mer effektiva formulas. Till exempel är deras “Q10 Power”-serie innehållande av den kraftfulla antioxidanten coenzym Q10, som är känd för att hjälpa till att bekämpa ålderstecken. Många märken förlitar sig på gammal teknologi och uppdaterar inte sin ingredienslista särskilt ofta.

Naturliga ingredienser

Nivea fokuserar starkt på naturliga ingredienser. Deras ansiktskrämer innehåller ofta helande ämnen som aloe vera, mandelolja, och jojobaolja. De använder sig av naturliga ingredienser så mycket som möjligt, samtidigt som de undviker hårda kemikalier. Detta står i kontrast till många andra märken som ofta har långa listor med ingredienser som knappt går att läsa.

Niveas ansiktskrämer skiljer sig alltså från mängden genom sin förståelse för huden, innovativa teknik, och fokus på naturliga ingredienser. Nivea skapar ansiktskrämer med din hud i åtanke. Det är dags att uppleva skillnaden.

Källor