After sun bäst i test

After sun bäst i test 2023 – hitta bäst after sun!

Mikaela Höstfors

Letar du också efter after sun bäst i test? Då har du hittat till helt rätt ställe! Vi hjälper dig hitta bäst after sun för dina behov. Dessutom går vi igenom hur du ska tänka inför ditt val av after sun, och besvarar lite av de vanligaste frågorna.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

After sun bäst i test

1. Hawaiian tropic after sun

2. Maria Åkerberg after sun

3. Nivea after sun

Bäst i test

Bästa ekologiska

Bäst budgetval

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Hawaiian Tropic after sun – bäst i test!

En grön flaska after sun från Hawaiian Tropic

Hawaiian Tropic är den flaska som tar titeln after sun bäst i test! Med dess otroliga egenskaper för återfuktning blir det en av de bästa varianterna på marknaden. Dessutom har den aloe-vera som huvudingrediens vilket gör att den känns otroligt skön mot huden, till och med om du bränt dig!

Vitamin E hittas också i formulan, vilket hjälper till att återfukta huden på djupet. Den här flaskan vinner av nästan exakt samma anledningar som deras solskydd för läpparna rankades så bra – den är otroligt prisvärd!

Bästa veganska: Maria Åkerberg after sun lotion

En gul flaska after sun lotion från Maria Åkerberg

Last updated: 2024-04-23 06:34:24

För dig som värderar ekologisk hudvård är Maria Åkerbergs after sun lotion svaret! Den är både vegansk och ekologisk, men tyvärr då också något dyrare än konkurrenterna. Lotionen har en riktigt frisk doft av citron som ligger riktigt skönt mot huden.

Det som skiljer den från konkurrenterna är att den går in så snabbt i huden! Krämen försvinner på bara några sekunder, och återfuktar då på djupet. Dessutom är den skonsam nog för att användas i ansiktet, trots problemhy!

Bäst budgetval: Nivea After sun

En ljusblå flaska efter solen lotion från Nivea

Nivea är antagligen den mest klassiska after sun lotionen på marknaden. Detta är dock en vidareutveckling som är utformad för att återfukta bättre än klassikern. Det är en lätt formula som dessutom flyter in i huden innan du ens hinner tänka på det!

Formulan innehåller bland annat aloe vera gel och hyaluronsyra, ingredienser som vi uppskattar i en efter sol lotion. Det gör att man direkt får den svalkande känslan av aloe veran, för att sedan hela huden på djupet med hjälp av hyaluronet. En riktigt bra kombo!

Skönast mot huden: Annemarie Börlind “cooling gel”

En mörkblå tub med after sun som är kylande på huden

En av de absolut skönaste efter-sol-lotionerna är den här från Annemarie Börlind! Bortsett från det faktum att de lyckats ta fram en vegansk och ekologisk produkt – gör den också jobbet riktigt bra. Tuben innehåller ett fettfritt gel som lindrar den där solbrännan ordentligt.

Den svalkar otroligt skönt mot huden, och är väldigt lätt mot huden. Den lätta formulan gör också att tuben räcker längre än liknande varianter. Ett stort plus från oss helt enkelt!

Bäst premiumval: Sensai After sun glowing cream

En guldig tub med after sun som gör att huden skiner

För dig som uppskattar en bra body glow är detta din nya favorit! Det är egentligen en mix av en after sun lotion och body glow. Den återfuktar först och främst huden, men den lämnar också en otrolig lyster efter sig!

Doften av persika är något som ger den ännu ett plus. De övriga ingredienserna är också noggrant utvalda för den perfekta formulan. Bland annat har de använt antioxidantextrakt från téer, och örter för att få till den ultimata kombinationen. Det enda som egentligen drar ned betyget på den är det faktum att den är så dyr…

Vanliga frågor

Vad gör en after sun?

En after sun är en hudvårdsprodukt som används efter solande för att återfukta, lugna och skydda huden. Den hjälper till att reducera rodnad och irritation, återställa hudens naturliga fuktbalans och förlänga den solbrända hudens lyster.

Är after sun bra?

Ja, after sun är bra eftersom den hjälper till att vårda huden efter solande. Den återfuktar, lugnar och skyddar huden, vilket minskar risken för uttorkning och håller huden “ung”. Använd after sun regelbundet efter solande för att behålla en hälsosam och glimrande hud.

Kan man ha after sun i ansiktet?

Ja, man kan använda after sun i ansiktet. Många after sun-produkter är speciellt utformade för att vara skonsamma mot den känsliga huden i ansiktet. Se dock till att välja en produkt som är anpassad för ansiktsbruk och testa på en liten yta först för att veta säkert att din hud inte reagerar negativt.

När ska man ta after sun?

Man bör applicera after sun efter att huden utsatts för solens strålar. Det är bäst att applicera produkten efter att du har duschat och torkat huden, så att den lätt kan absorberas och ge optimala resultat. Använd after sun regelbundet efter solning för att hålla huden återfuktad och skyddad.

Bästa after sun

Hur väljer man bäst after sun?

Att välja rätt after sun är lika viktigt som att använda solskydd. När huden utsätts för solen kan den bli uttorkad, irriterad och skadad. En bra after sun hjälper att lugna och återfukta huden samt återställa fuktbalansen. Nedan guidar vi dig genom stegen för att välja den bästa after sun för din hudtyp.

Vad är after sun och varför behöver du det?

After sun är en kräm, lotion eller gel som är speciellt utformad för att appliceras på huden efter att du solat. Den har flera fördelar:

 • Återfuktning: After sun produkter återfuktar huden och hjälper till att förhindra torrhet.
 • Lugnande effekt: Många after sun produkter innehåller lugnande ingredienser som aloe vera, allantoin eller kamomill, som hjälper till att minska rodnad och irritation.
 • Helande: Vissa after sun produkter innehåller antioxidanter och andra vårdande ingredienser som hjälper till att reparera solskador och skydda huden från ytterligare skador.

Hur man väljer den bästa after sun för din hudtyp

 1. Identifiera din hudtyp: Din hudtyp spelar en viktig roll i valet av after sun. Hudtyper kan delas in i:
  • Normal hud: Inte för fet eller för torr
  • Torr hud: Har en tendens att bli stram och flagnande
  • Fet hud: Har en tendens att bli blank och känslig för akne
  • Känslig hud: Har en tendens att bli irriterad och röd
  • Kombinationshud: Har både torra och feta områden
 2. Fokusera på ingredienserna: När du väl har identifierat din hudtyp, leta efter after sun produkter med ingredienser som passar din hud. Här är några rekommendationer:
  • Aloe vera: Passar alla hudtyper och är känd för sina lugnande och fuktgivande egenskaper
  • Allantoin: Passar känslig hud och hjälper till att lugna och reparera huden
  • Kamomill: Passar känslig hud och har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper
  • Hyaluronsyra: Passar torr och åldrande hud och hjälper till att binda fukt till huden
  • Glycerin: Passar torr hud och fungerar som en fuktighetsgivande ingrediens
 3. Undvik skadliga ingredienser: Vissa after sun produkter kan innehålla skadliga ingredienser som parabener, syntetiska färgämnen och dofter. Om du har känslig hud eller vill undvika dessa ämnen, leta efter produkter som är fria från dessa ingredienser och märkta som “hypoallergeniska” eller “för känslig hud.”
 1. Konsistens och absorptionsförmåga: Beroende på din hudtyp och preferenser kan du välja en after sun produkt med olika konsistenser, såsom en lätt gel, en krämig lotion eller en tjock kräm. Gel absorberas snabbt och känns svalkande på huden, vilket passar bra för fet hud eller varma klimat. Lotions och krämer är mer fuktgivande och passar bättre för torr hud.
 2. Extra: Vissa after sun produkter erbjuder ytterligare egenskaper, såsom att de kan förbättra din solbränna, minska tecken på åldrande eller lindra solbränna. Om du letar efter dessa extra förmåner, leta efter produkter som specifikt marknadsför dessa egenskaper.

Slutsats

Att välja bäst after sun är en viktig del av att ta hand om din hud efter att du solat. Genom att identifiera din hudtyp, leta efter passande ingredienser, undvika skadliga ämnen och välja en formula som passar dina behov kan du hitta den perfekta after sun produkten för dig. Glöm inte att applicera din after sun generöst efter varje gång du solat, för att hjälpa din hud återhämta sig ordentligt.

After sun test

Hur genomfördes vårt after sun test?

Vårt after sun test började med att titta på vad marknaden hade att erbjuda. Ganska snabbt kom vi fram till att det var alldeles för många produkter för att kunna gå igenom. Vi valde därför istället ut en handfull modeller som fått bra betyg av sina kunder, och tittade närmare på de.

Med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar kunde vi fördjupa vår kunskap om produkterna i fråga. Den information vi läst oss till blev sedan grunden till våra recensioner av produkterna.

För att slutföra artikeln satte vi ihop en after sun bäst i test lista också! Den skrevs efter att vi jämfört samtliga modeller utifrån en rad kriterier. Bland annat jämfördes prislapp, egenskaper, ingredienser och hur bra de fungerade. Efter jämförelsen rankade vi alla produkter från bäst till sämst på topplistan.

Källor